Lifestyle

Stelling: “Vrouwen horen in de keuken”

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer: 'Vrouwen horen in de keuken.'

Op het Girlscene forum opende Wonderland het topic: "Hallo meiden! Ik vroeg me af of hier meiden zijn die heel feministisch zijn ingesteld? Ik en mijn vriendinnen redelijk. Ik wil bijvoorbeeld zelf succesvol worden zonder dat ik van het geld van een man af leef. En waar ik echt een bloedhekel aan heb is het als mannen zeggen "Vrouwen horen in de keuken". Zijn er meiden die juist zo iets hebben van, nee laat mij maar op de kinderen passen en eten koken en huisvrouw worden? Ben wel benieuwd of er hier veel verschillende meningen over zijn." 

Lamme lama: "Komt de vrouw tot aan de gang, is de ketting veel te lang. Haha nee ik denk er niet over na eigenlijk, we zijn nu eenmaal het zwakke geslacht."

Kaboosh: "Mijn mama is nu huisvrouw, nadat ze gestopt is met werken. Aangezien mijn broer en ik geen kinderen meer zijn, heeft ze dus aan ons ook weinig zorg. Toch is haar leven verreweg van saai. Ze gaat een of twee keer per week vrijwilligerswerk doen, ze heeft nog andere vriendinnen die huisvrouw zijn en ze past af en toe eens op mijn neefje. Ze is nu veel gelukkiger dan toen ze nog ging werken. En ikzelf zou het ook niet erg vinden om bijvoorbeeld parttime te gaan werken om zo meer voor m'n kinderen en man te kunnen zorgen. Ik vind niet dat enkel je baan telt om te kunnen zeggen dat je het gemaakt hebt in je leven. Ik vind het belangrijker dat m'n kinderen gelukkig opgroeien en het is moeilijk om dat allemaal te kunnen combineren."

Emb: "Voor mij is het feministische waar jij het over hebt niet echt iets 'feministisch' maar gewoon vanzelfsprekend. Naar mijn idee is het als vrouw normaal om zelf geld te verdienen."

Laura: "Wat betreft huishouden en kinderen moet meneertje ook maar een deel van zijn tijd inleveren. Ik vind dat je dat samen hoort te doen. Ik wil gewoon lekker werken later. Ik zou er niet aan moeten denken om alleen de huisvrouw te moeten spelen. Waarom volg ik dan in hemelsnaam een opleiding? Nee, ik wil lekker zelf centjes verdienen, mijn eigen huisje. Natuurlijk kunnen er wel meubels van ons in. 🙂 "

ELKebaba: "Ik wil onafhankelijk zijn van wie dan ook (vooral financieel) en ik wil niet thuis zitten om voor kinderen te zorgen, maar ik ben absoluut niet feministisch. Dat ik die dingen niet wil is dus omdat ik onafhankelijk ben ingesteld en niet afhankelijk wil zijn van welke vrouw of welke man dan ook. Verder zou ik me gewoon niet ''voldaan'' voelen als ik de hele dag thuis zou zitten en ook dat heeft niets met feminisme te maken, I just don't like itttt. Vrouwen zijn anders dan mannen, ik vind het dan ook niet erg dat sommige dingen ook anders zijn. Mijn man hoeft zich later niet te goed te voelen om te stofzuigen en te zeggen dat het vrouwenwerk is (op zo'n manier dat hij benadrukt dat een vrouw minder waard is volgens hem), maar aan de andere kant zie je mij ook niet zo snel bezig zijn met gereedschap, met timmeren, met een wcpot in de badkamer zetten en dat soort dingen. Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk, niet hetzelfde. Zo zie ik het."

Wat vind jij? Horen vrouwen in de keuken of zijn ze net als mannen gelijk? 

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀