Health

Zo verbrand jij op een leuke manier calorieën!

We willen allemaal graag calorieën verbranden en het liefst ook nog op een leuke manier! Houd je niet van sporten? De Girlscene-redactie heeft goed nieuws voor je. Er bestaan ook andere manieren om calorieën te verbranden! We hebben de leukste manieren voor je op een rijtje gezet. 

Lachen! Misschien wel de leukste manier om af te vallen. Door een kwartiertje te lachen, verbrand je ongeveer 30 calorieën. Kom maar door met die comedy's! Na het kijken van een romantische comedy heb zonder dat je het door hebt zo'n 100 calorieën verbrandt.

Help je ouders met huishouden. Stofzuigen en opruimen klinken natuurlijk niet als de leukste klusjes thuis, toch zijn ze zeker de moeite waard. Huishoudklusjes verbranden vaak meer calorieën dan je denkt, met twintig minuten stofzuigen verbrand je 100 calorieën. Ook tuinieren is een prima work-out. Het klinkt misschien stom, maar tuinieren is helemaal niet zo erg als het lijkt. Terwijl de zon schijnt en in je korte broek buiten zijn is toch helemaal niet zo erg? Je ouders zullen trots op je zijn en je hebt je dagelijkse work-out weer gehad. Een win-winsituatie!

Ook kun je misschien je opa of oma helpen. Zij kunnen vast wel wat hulp gebruiken. Doe bijvoorbeeld boodschappen voor ze. Boodschappen doen is een prima work-out en je opa en oma zullen het fantastisch vinden.

Zoek een bijbaantje. Neem bijvoorbeeld een krantenwijk of ga in de horeca werken. Zo krijg je voldoende beweging en je wordt er nog voor betaald ook. Klik hier voor tips en tricks hoe je een leuke bijbaan kunt vinden!

Bron

Neem een warm bad… Door een bad te nemen verhoogt je stofwisseling. Je verbranding gaat daardoor omhoog. Een uur in bad gaan verbrandt al gauw 100 calorieën. Zet een pot thee, steek kaarsjes aan, lees een tijdschrift en verbranden maar!

Slaap je slank! Vanaf nu heb je een goed excuus om in het weekend een uurtje langer te blijven liggen. Met slapen verbrand je namelijk ongeveer 56 calorieën per uur. Makkelijker kun je geen calorieën verbranden, toch?

Lees een boek. Het is zeker geen straf om een boek te lezen. Lezen is een fijne manier om te ontspannen en je verbrandt ook nog eens 70 calorieën mee. Kruip lekker op de bank met een van je favoriete boeken.

Maak je huiswerk. Het is sowieso de bedoeling dat je je huiswerk maakt. Misschien is het niet altijd even leuk, maar als je weet dat je er zo'n 100 calorieën per uur mee kunt verbranden zijn je wiskundesommen plotseling een stuk interessanter.

Shoppen! Met een half uur shoppen verbrand je al gauw 100 calorieën. Hoe zwaarder je tassen, hoe meer je verbrandt natuurlijk. 😉

Houd je wel van een feestje? Ga flink los op de dansvloer! Zo versier je niet alleen die leuke jongen, maar verbrand je ook nog eens calorieën. Twee uurtjes dansen in je favoriete club verbrandt zo'n 500 calorieën. Wat is calorieën verbranden toch leuk!

Dit zijn natuurlijk allemaal leuke extraatjes om meer calorieën te verbranden, maar bovenstaande opties staan natuurlijk niet gelijk aan een intensieve work-outsessie in de sportschool. Je krijgt er helaas geen modellenlichaam van, maar alle beetjes helpen zullen we maar zeggen ;-). Om echt resultaat te zien blijft een juiste balans tussen sporten en gezonde voeding toch echt de beste oplossing.

Houd je echt niet van sporten in een sportschool? Probeer dan gewoon verschillende sporten uit, er zijn zoveel verschillende opties van voetbal tot hockey en van pilates tot yoga. En wil je stiekem niet alleen of wil je graag een stok achter de deur of gewoon omdat je het gezelliger vindt, ga dan samen sporten met een vriendin. Jullie houden het samen veel beter vol!

Wat is jouw favoriete manier om calorieën te verbranden?

Bron: Fitnessblender, soChicken

Pin je inspiratie in Pinbook