Health

Dit zijn de voordelen van 30 minuten wandelen per dag

voordelen-wandelen

Elke dag ben jij vast wel dertig minuten of langer te vinden op Instagram. Geef maar toe, wij op de Girlscene redactie zijn hier ook guilty! Maar wat als je dit halfuurtje nou eens gebruikt om te wandelen? Dit zijn 9 voordelen van 30 minuten wandelen per dag.

1. Sterke benen

We beginnen met het meest voor de hand liggende voordeel. Door elke dag dertig minuutjes te wandelen, versterk je je dijen en kuitspieren. Hierdoor krijgen ze een betere vorm en worden ze sterker. Doe je tussen het lopen door nog wat squats en lunges? Dan ben je helemaal goed bezig!

2. Kalmerend

Of je nu door een hele drukke straat loopt of in een rustig park. Het is bewezen dat een korte wandeling altijd zorgt voor rust in je hoofd. Heb je een gestreste dag gehad? Even een blokje om en je bent weer helemaal kalm als je thuis komt.

3. Calorieën verbranden

Met een wandelingetje van een halfuur verbrand je gemiddeld zo een 150 calorieën. Dat klinkt misschien niet veel, maar is wel lekker meegenomen! Dit is natuurlijk afhankelijk van je gewicht, loopsnelheid en of je in een plat gebied loopt of niet.

4. Meer motivatie om te sporten

Als je het een tijdje volhoudt om élke dag een halfuurtje te gaan wandelen, zal dit je vast motiveren om meer te gaan sporten. Na de zoveelste keer wordt dit automatisme en is het een makkie! Daag jezelf uit om langer te lopen of ga steeds een stukje sneller.

5. Goed voor je geheugen

De Universiteit van Pittsburgh heeft met een wetenschappelijk onderzoek bewezen dat regelmatig wandelen goed is voor je hersenen. Het zou je kans op geheugenverlies enorm verminderen en je concentratievermogen verbeteren!

6. Andere taken afvinken

Zoals we allemaal weten hebben de ladies de bovenhand als het om multitasken gaat. Gebruik dit halfuurtje lopen om taken af te vinken. Bel je tandarts op voor die ene afspraak of klets bij met een vriendin die je al een hele tijd niet hebt gezien. Handig!

7. Minder spataderen

Volgens het onderzoek van de Cleveland Clinic is het bewezen dat regelmatig een blokje om, je kans op spataderen kan verminderen. Ook als je al pijnlijke spataderen hebt kan dit minder worden door een dagelijkse wandeling van een halfuurtje.

8. Creatiever

Door eindeloos te scrollen op Instagram of TikTok zet je je hersenen uit en hoef je zelf niet meer creatief na te denken. Maak je hoofd leeg en observeer wat je om je heen ziet tijdens een kort rondje door de buurt. Loop naar plekken die je nog niet kent. Door de nieuwe indrukken kom je misschien wel op nieuwe, goede ideeën! Vergeet je notitieboekje niet 😉

9. Betere spijsvertering

Ja, het verbetert niet alleen je mentale en fysieke kracht, maar het is ook goed voor je darmen. Plof na het avondeten niet op de bank om je diner te laten zakken, maar ga de deur uit! Door te bewegen spoor je je spijsvertering aan en houd je je bloedsuikerspiegel stabiel.

Beeld: pinterest