Series & Films

4 redenen waarom je 'Pijnstillers' moet zien

9

De temperaturen beginnen af te koelen en hoewel we heel erg hebben genoten van de zomer, zijn we ook wel weer aan de herfst toe. Die heeft namelijk genoeg voordelen. Alle tv-programma's zijn bijvoorbeeld weer op de buis, de kaarsjes kunnen weer aan en er verschijnen must-see films in de bioscoop! Een film die je zeker op je watchlist moet zetten is 'Pijnstillers', een verfilming van het boek van Carry Slee. Waarom je naar de bioscoop moet om de film te zien? Wij zetten vier redenen op een rij. 

Carry Slee
Afblijven, Spijt!,  Radeloos, Timboektoe, Lover of Loser... Dit zijn maar een paar titels van boeken die Carry Slee heeft geschreven, je hebt er vast wel eentje gelezen. Op de redactie hebben we Pijnstillers in ieder geval allemaal gelezen en alleen dat is alleen al een reden om de fillm te zien; hoe hebben ze het boek verfilmd? We maken ons in ieder geval geen zorgen over de kwaliteit, Pijnstillers is alweer de zevende Carry Slee-film en de voorgaande films waren een groot succes. De vorige Carry Slee-film Spijt!, was super succesvol met meer dan 400.000 bezoekers en bijna twintig prijzen. 

Het verhaal
Een beetje liefde, een beetje drama, een beetje humor... Pijnstillers heeft het allemaal. Als je de synopsis leest (zie hieronder) dan weet je dat het een dramatisch verhaal is, maar gelukkig valt er ook genoeg te lachen. De film heeft alle ingrediënten van een fijne herfstfilm. 

Synopsis: Casper heeft zijn vader nooit leren kennen en woont alleen met zijn moeder Marit In zijn vrije tijd zit hij het liefst achter de piano. Hij is dan ook heel blij als hij wordt gekozen om pianist te worden in een jeugdorkest. Helemaal als hij daar bevriend raakt met Anouk die weet wat Casper meemaakt als hij ontdekt dat zijn moeder ernstig ziek is. Marit heeft kanker. Bang voor wat er met haar kan gebeuren besluit Casper met zijn beste vriend Pim zijn vader te gaan zoeken…

Gijs Blom
De hoofdrol in de film wordt vertolkt door Gijs Blom. Hij is misschien nog niet bekend bij het grote publiek, maar hij is zeker geen groentje in het vak. Gijs speelde op jonge leeftijd de hoofdrol in de musical Ciske de Rat, kreeg zijn eerste filmrol in Sonny Boy en speelde de hoofdrol in de telefilm Jongens. Het is dus overbodig om te zeggen dat hij een acteertalent is (wel zo belangrijk in een film). We hebben het echter nog niet over zijn looks gehad... want oeh la la, het is echt niet vervelend om naar Gijs te kijken! Als je Pijnstillers gaat zien, dan loop je gegarandeerd de bioscoop uit met een enorme crush op Gijs (kijk alleen al naar zijn foto's, zucht!). 

De cast
Oké, we hebben het al over Gijs Blom gehad, maar de rest van de cast is ook niet mis! De cast bestaat uit ervaren acteurs als Birgit Schuurman en Kees Boot, maar ook uit jonge acteurs. En dat is juist zo leuk. Er deden namelijk 3300  tieners auditie voor een rolletje in de film, daarmee was het de grootste casting voor een Nederlandse film ooit! De rollen zijn uiteindelijk naar Gijs Blom, Susan Radder, Massimo Pesik, Lara Leijs, Anouar Ennali, Tijn Docter en Raymond Thiry gegaan. 

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan maar eens de trailer:

Pijnstillers draait vanaf 25 september in de bioscoop. 
Meer informatie over de film? Bekijk de website

Wil jij Pijnstillers zien? Met wie ga jij er naartoe? 

Bron: nu, at5

*Dit is een gesponsord artikel

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
12 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

 • 4 jaar geleden Charliza

 • 5 jaar geleden thefreakoffreaks

  Gijs ♥____♥

 • 5 jaar geleden Sanne_

  Super leuk, zat ook tussen de 3300 kandidaten die auditie moesten doen!

 • 5 jaar geleden lucy

  ooeeeh lijkt me wel leuk hoor!

 • 5 jaar geleden MyChemicalRomance

  Gijs zit bij mij op school 😁😁💕💕💕💕

 • 5 jaar geleden S.

  Ik ben een aantal dagen bij de opnames geweest omdat ik er figurant in ben, ik heb met Gijs staan praten en hi is echt heel aardig en suuuper knap! Ik raad de film dus enorm aan!

 • 5 jaar geleden Ordinary.

  ZIEN!

 • 5 jaar geleden Aguamenti

  Dit was echt mijn favoriete boek als kind, ik heb het echt verslonden! Ik wil de film wel heel graag zien Ik vind het trouwens ook typisch dat Pijnstillers in onze bioscoop uitkomt op de sterfdatum van mijn vader..

 • 5 jaar geleden lolaa

  lijkt me een leuke film! (:

 1. 1