5 redenen waarom je 'If I Stay' wil zien

Films & Series door Emma

Soms is een goede film het enige wat je nodig hebt. Als het een dagje regent, als je opgevrolijkt wil worden of juist lekker wil janken of als je gewoon zin hebt om met een bak popcorn naar een goed verhaal wil kijken. 'If I Stay' (met Chloe Moretz) draait vanaf 18 september in de bioscoop en het is zo'n film die je wíl zien. Waarom? Girlscene zet vijf redenen voor je op een rij. 

1. Het verhaal 
'If I Stay' is een verfilming van een boek van Gayle Forman (als je 'm nog niet hebt gelezen, zeker doen!). Als een film een verfilming is van een boek, dan weet je zeker dat het met het verhaal wel goed zit. Harry Potter, The Hunger Games en Fault In Our Stars zijn ook verfilmingen van boeken en laten dat nou net onze favoriete films zijn!

En zeg nou eerlijk: als je de synopsis leest, dan wil je de film toch gewoon ZIEN?! 
Mia Hall (Chloë Grace Moretz) dacht altijd dat kiezen tussen een muziekopleiding aan Julliard of bij haar grote liefde Adam (Jamie Blackley) blijven, de moeilijkste beslissing van haar leven zou zijn. Maar wat een in eerste instantie een zorgeloos familie-uitje had moeten zijn, mondt uit in een tragedie die alles verandert. Zwevend tussen leven en dood, is er nog maar één beslissing over voor Mia, die niet alleen haar toekomst maar ook haar lot bepaalt.

2. De muziek
Muziek speelt een hele grote rol in 'If I Stay' en je kunt dan ook prachtige liedjes en melodieën verwachten die de sfeer van de scène perfect aanvullen. De muziek neemt je mee in de wereld van de film, je zit dus helemaal in het verhaal. En als je de bioscoopzaal weer verlaat, dan kun je niet wachten om de muziek op te zoeken om ze misschien wel op je iPod te zetten. 

3. De emoties
Als je naar de bioscoop gaat om 'If I Stay' te zien dan moet je zeker een doos tissues meenemen, maar dat betekent niet dat je mondhoeken alleen maar omlaag staan gedurende de film. Er valt namelijk ook genoeg te lachen. Gelukkig maar, want in een zware film hebben we ook niet altijd zin. De film is dus een rollercoaster van emoties, het ene moment lig je dubbel van het lachen en het andere moment zijn de tissues niet aan te slepen. 

4. Chloe Moretz
More Chloe, please! De actrice is met haar 17 jaar een super succesvolle actrice in Hollywood en dat zegt wel wat over haar acteerkwaliteiten. Ze heeft zich al bewezen in 'Kick-Ass' en 'Carrie', maar in deze film is ze nóg beter. Met zo'n heftig verhaal is het wel vereist dat de hoofdrolspeelster een aardig staaltje acteerwerk kan afleveren. Chloe heeft precies de juiste ingrediënten in huis om de film tot een succes te maken. Enne... het is ook geen straf om naar hottie Jamie Blackley te kijken ;-). 

5. De herfst
Let's face it: de zomer is bijna voorbij en de herfst is in aantocht. Lekker in het park zitten tot in de late uren is er niet meer bij, de regen en koude temperaturen gooien roet in het eten. Jammer, maar er zijn ook genoeg leuke activiteiten die je kunt doen in de herfst. Naar de film gaan is er eentje van! Op een druilerige dag is er niks fijner dan je beentjes omhoog te doen en je te laten meeslepen met een verhaal. Uiteraard met een bak popcorn op je schoot en je beste vriendinnen aan je zijde! 

Nog niet overtuigd? Bekijk dan maar eens de trailer: 

Staat 'If I Stay' ook op jouw must see lijstje? Met wie ga jij de film zien? 

*Dit is een gesponsord artikel

Pin je inspiratie in Pinbook