Beauty

De herfst beauty trends van 2014

7

Bye bye zomer, de herfst is gearriveerd! Tijd om de nieuwste trends onder de loep te nemen. Want wat is er dit najaar te zien op de catwalk? Girlscene selecteert de belangrijkste beauty trends en zet die voor je op een rij zodat je precies weet wat nu hot en happening is. Lees daarom snel verder om de belangrijkste trends te zien!

Beauty speelt net zoals mode een belangrijke rol tijdens de modeshows van de designers. Laten we daarom de trends voor dit najaar op een rij zetten! Hieronder zie je de trends die Girlscene spotte bij Givenchy, Rochas, Diane von Furstenberg, Dior, Rodarte en Isabel Marant. 


Nude Contour
Gezien bij: Givenchy

De nude look blijft ook dit najaar. Kendall Jenner's look op de foto zag je bij elk model tijdens de Givenchy show. Visagist Pat McGrath gaf de modellen samen met haar team een lichte look met hevige contouren. Hierbij is veel gebruikt van licht en schaduw met onder andere highlighter en een peachy blush. De ogen zijn aangezet met een taupe kleurige oogschaduw en witte eyeliner op de waterlijn.


Lashes
Gezien bij: Rochas

Dit modeseizoen wordt de nadruk gelegd op de wimpers. Lashes zijn hot! Dat kan ook niet anders sinds de jaren '60 naar 2014 zijn gebracht. Zowel de bovenwimpers als onderwimpers worden bij onder andere Rochas en Versace goed voorzien van mascara én nepwimpers. 


Prima Ballerina 
Gezien bij: Diane von Furstenberg

De Prima Ballerina look is voor meiden die durven te experimenteren met roze en lila. Liefhebbers van het Urban Decay Naked 3 palette kunnen in ieder geval hun hart ophalen. Er is namelijk geen één oogschaduwpalet dat beter past bij de herfst trend van dit moment! Diane van Furstenberg stuurde de modellen met lila, roze en taupe oogschaduw de catwalk op. Mauve kleuren en glans passen goed bij deze look. 


Colour
Gezien bij: Dior

Waar de herfst normaal gesproken in het teken staat van nude en warme kleuren is dat dit seizoen wel anders. Kleur is wat je ziet op de catwalk! Felle kleuren, vooral. Van teal blauw tot felroze: alles komt voorbij in de vorm van een dikke wing. Bij Dior ging Pat McGrath voor een glossy metallic tint op de ogen. De lijnen zijn vrij hard en bijna mannelijk. Verder wordt de huid mat en egaal gehouden met weinig diepte om de focus op de ogen te houden.


Metallics
Gezien bij: Rodarte

Metallics zien we al seizoenen lang en ook dit najaar mag het weer. Bij Rodarte tonen ze een über metallic look waarbij de focus ligt op de lippen en ogen. De modellen dragen op hun mond een mix van de kleuren Deborah Audacious en Dominique Audacious van NARS. Verder is er veel tijd besteed aan de huid door een goed dekkende foundation, concealer en poeder aan te brengen. Bij deze look zijn de ogen net zo over the top als de lippen, maar voor het dagelijkse leven is het aan te raden om voor één van de twee te kiezen.


Sporty Minimalism
Gezien bij: Isabel Marant

Tegenover heftige looks van Rodarte en Dior staat de sportieve en minimalistische look van onder andere Isabel Marant en 3.1 Phillip Lim. Bij laatstgenoemde zijn vooral zware en dikke wenkbrauwen te zien waarbij een kleur is gebruikt die een paar tinten donkerder is. Bij Isabel Marant is deze look minder mannelijk doordat er zachtere kleuren zijn gebruikt. De smetteloze huid is alsnog voorzien van een full coverage foundation, maar verder wordt de make-up rustig en minimalistisch gehouden. Voor de ogen is een crème oogschaduw in ieder geval perfect! Bij Isabel Marant gebruikten ze MAC Paint Pot in Antique Diamond. 

Welke trends zijn jouw favoriet? Houd jij rekening met de trends van het moment?

Bron: Vogue, Harpers Bazaar, Style
Beeld: Getty Images

Pin je favoriete trend in Pinbook

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

  1. 1