Beauty

Blonde lokken en bangs: dit zijn de haartrends van herfst 2023

haartrends-herfst-2023

We moeten er nu dan toch echt aan geloven. De herfst is begonnen en naast het druilerige weer, horen hier ook een aantal hele leuke dingen bij. Denk aan de pumpkin spice latte en de tofste nieuwe trends van het seizoen. Dit zijn dé trending kapsels voor dit najaar.

1. Skinny fringe

We zeggen dit najaar gedag tegen de volle pony’s en curtain bangs en stappen over op de ‘skinny fringe’. Dit is simpel gezegd een dun geknipte pony. Met de sprieterige plukjes op je voorhoofd geven je gezicht een minder strenge uitstraling. Denk eens terug aan de rommelige hairdo van Pamela Anderson, zij is de inspiratiebron! Deze look past perfect bij de soft girl aesthetic en is een van de grootste haartrends tijdens de herfst van 2023.

2. Koele tinten blond

Waar we de afgelopen maanden obsessed waren met de warme tinten rood en lange peachy blonde lokken, slaat dat deze maanden volledig om. Vergeet platina en goudblond, we stappen over naar de romige kleuren. We gaan weer terug naar de koele tinten. Denk aan ashy blond en liters zilverspoeling. Margot Robbie snapt precies de visie van het aankomende seizoen. Haar prachtige coupe is het ideale voorbeeld om te laten zien bij je volgende afspraak in de salon.

3. De ‘Botticelli’ bob

Alle ladies met krullen of slag, opgelet! Deze bob is speciaal voor jullie. De Botticelli bob is geïnspireerd op de golvende haren van de beroemde schilderijen van de gelijknamige kunstenaar. Dit is een van de wat meer classy en elegante haartrends van de herfst 2023 en gaan we onwijs veel tegenkomen. Het hoekige silhouet zal iedereen met een wat ronder of boller gezicht erg goed staan.

4. Lange shag-cut

De shag of lange shag zien we regelmatig langskomen op TikTok en andere socialmediaplatformen. De trend comes and goes en is deze herfst dus weer helemaal de it-look. Er zijn inmiddels talloze varianten op deze haircut, maar dit najaar ligt de focus dus op de wat langere plukken rondom het gezicht. Bij de octopus shag, die we eerder dit jaar zagen, draaide het meer om de korte laagjes.

5. Wilde zijscheiding

Voor deze haartrend heb je niet per se een knipbeurt nodig. Laat je haar in een middenscheiding opdrogen na het douchen en flip het daarna naar de zijkant. Deze simpele twist aan je huidige kapsel geeft je direct een totaal andere uitstraling. Probeer de zijwaartse scheiding niet te netjes te houden en gebruik producten zoals droogshampoo en textuurspray om er een wilde look van te maken. Experimenteer er op los 😉