Fitnesstrend: Hoelahoep!

Health door annemerel

Hoelahoepen deed je vroeger misschien op het schoolplein, of tijdens een gymles, of voor de Wii. Maar wist jij dat het ook een hele goede work-out is en dat er tegenwoordig overal in het land hoelahoep lessen voor volwassenen gegeven worden? We vertellen je wat hoelahoepen met je doet, waar je lessen kunt nemen en waar je een hoelahoep vandaan kunt toveren.

Stukje geschiedenis
De hoelahoep lag voor het eerst in de jaren '50 van de vorige eeuw in de winkel. Het was bedoeld als speelgoed voor kinderen, maar volwassenen speelden er vaak ook mee. Toen deed men dat niet om een strakke buik te krijgen, er was toen nog helemaal niet zo'n fitnesscultuur als er nu is. In de jaren '80 maakte de hoelahoep weer een comeback en dit keer wisten ze wel dat het goed was voor je figuur. 

Hot Hip Happening
En nu is de hoelahoep weer helemaal hot. In veel parken zie je meiden hoela-hoepen en in verschillende parken worden zelfs hoelahoep lessen georganiseerd. Zoals in Rotterdam door Robin Hoop of bij HoopDance met locaties in Leiden en Amsterdam. Natuurlijk kun je ook gewoon zelf thuis aan de slag met verschillende YouTube video's.

Onderstaande video is voor totale hoelahoep rookie's. Op het kanaal van Deanne Love vind je nog veel meer hoelahoep video's.

Waar is het goed voor?
Naast het feit dat hoelahoepen heel erg leuk kan zijn (als je de beweging onder de knie hebt tenminste), is het ook goed voor je lichaam.

Strakke buik: Doordat je continu je buik moet aanspannen om de beweging te maken, train je je buikspieren continu. 

Strakke kont en heupen: Je traint niet alleen je buik, maar ook je billen en heupen. 

Verbeteren conditie: Natuurlijk is bewegen sowieso goed voor je conditie en dat is met hoelahoepen niet anders. Je uithoudingsvermogen wordt groter en je krijgt dus een betere conditie.

Verbeteren rompstabiliteit: Je verstevigt met hoelahoepen de spieren in je romp, deze zorgen ervoor dat de dieperliggende spieren bij elkaar worden gehouden, deze spieren zorgen ervoor dat je in balans blijft. Waar dat goed voor is? Nou je romp houdt al je ledematen bij elkaar en als deze stevig en in balans is, kun je je lichaam beter bewegen. Dit voorkomt bijvoorbeeld blessures bij sporten, maar ook rugklachten. 

Soepeler bewegen: Je verstevigt niet alleen je romp, je maakt je spieren in je rug ook soepeler.

Wat voor hoelahoep moet ik hebben?
Natuurlijk zit er een verschil in een hoelahoep van de Bart Smit en een hoelahoep van een gespecialiseerde fitnesswinkel. De speciale hoelahoeps zijn zwaarder en breder, waardoor het makkelijker moet zijn om de hoelahoep hoog te houden. Deze zijn vanzelfsprekend ook iets duurder dan de hoelahoeps die je in de speelgoedwinkel vindt.

Hoelahoep van 750 gram €29,99
 


Deze hoelahoep van Bodyhoop is 1,6 kilo. Bij deze hoelahoep wordt een work-out geleverd en volgens de fabrikant heb je binnen drie weken een platte buik wanneer je iedere dag tien minuten de work-out doet. Onze collega van Vrouwen.nl Claartje heeft de bodyhoop getest en voelde inderdaad dat haar buik na drie weken een stuk strakker aanvoelde. Maar een platte buik krijg je natuurlijk niet alleen door te bewegen, daarbij moet je ook gezond eten. Je kunt dus niet verwachten dat je met een McDonalds-dieet en tien minuten per dag hoelahoepen een platte buik krijgt. €55,-.

Doe jij al mee met de hoelahoep trend? 

Pin je inspiratie op Pinbook

Bronnen: hoelahoepen.nl & plazilla.com 

Bedankt voor de tip Rebecca!