De mooiste filmposters van de afgelopen jaren

Films & Series door Shelley

Als je onderweg bent naar school of naar je werk, loop je dagelijks wel tegen een filmposter en soms moet je gewoon even stil blijven staan en het tot je nemen. Simpelweg omdat de poster heel mooi is en je daardoor nieuwsgierig wordt om de film te zien. In dit artikel vind je 15 filmposters van de afgelopen jaren, waar je ogen maar naar blijven kijken.


Bron

Aan het begin van dit jaar konden we allemaal kijken naar de mooiste blauwe ogen, te zien op de poster van de film Her. De ogen zijn van acteur Joaquin Phoenix. De film vertelt het verhaal van een wereld waarin mensen een vriendschap opbouwen met een computer. Het speelt zich af in de toekomstige tijd, waarin de jongeman op de poster verliefd wordt op een computer. De film is zeker een aanrader volgens de redactie! 


Bron

Als je zin hebt in een huilfilm, dan moet je zeker deze film kijken. War Horse gaat over een jongen die een onverbrekelijke band krijgt met een paard, maar dankzij de oorlog raakt de jongen het paard kwijt en zet hij alles op alles om ervoor te zorgen dat hij het paard terugvindt. Naast dat de film heel mooi is, is de poster dat ook en dat kan ook niet anders als je een regisseur hebt genaamd Steven Spielberg.


Bron

In het jaar 2010 was dit één van de meest spraakmakende films. Black Swan kreeg een tal van nominaties, alleen al om de rol van Natalie Portman of Mila Kunis. Bij het kijken van de film zou je bijna denken dat je naar een horrorfilm kijkt, zo heftig dat het is. Maar tegelijkertijd gaat het natuurlijk om ballet, een van de mooiste dansstijlen ooit. De horror zie je ook een beetje terug in de poster, maar met een gezicht als dat van Natalie Portman is het haast onmogelijk om niet mooi op de foto te staan, en staat dus als een ware zwaan op de poster.


Bron

Een andere veelbesproken film is de musicalfilm Les Misérables, waarin onder andere grote namen als Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Hugh Jackman en Russel Crow een rol vertolkten. De filmposter kan je dan ook niet zijn ontgaan en de blik van het meisje op de poster zegt al meer dan duizend woorden. 


Bron

De film Melancholia kwam uit in 2011 en maakte meteen indruk. De ietwat bizarre film vertelt een verhaal over twee zussen die geen goede band hebben en dat terwijl het einde van de wereld nadert. Kirsten Dunst, ook wel bekend van de film Spiderman, won een prijs voor 'beste actrice' bij het Cannes Film Festival. De poster is indrukwekkend mooi, vooral dankzij de kleuren en uiteraard de hoofdrolspeelster Kirsten Dunst. 


Bron

Een film die je zeker gezien moet hebben is Perfume: The Story Of A Murderer. Het is een verhaal over een jongeman die geobsedeerd raakt met de geur van de huid van mooie vrouwen. Hij moet en zal de mooie vrouwen hebben. Hij vermoordt ze en gebruikt de huid van de mooie vrouwen om daarvan parfum te maken. Het verhaal klinkt heftig, maar door de manier waarop het is gefilmd valt het reuze mee. Als je kijkt naar de poster dan zie je dat het verhaal iets donkers, tragisch en tegelijkertijd iets moois heeft dankzij de rode rozenblaadjes. 


Bron

Deze indrukwekkende film moet je zeker op je watch list zetten. Het is misschien geen romantische film, maar wel ontzettend mooi hoe een man, die 127 uur vast zit tussen twee grote rotsen, het doorzettingsvermogen heeft om te overleven. En bij een indrukwekkende film hoort natuurlijk ook een mooie poster. 


Bron

Als we ergens graag naar kijken zijn het romantische films en kunnen we het dan ook niet laten om helemaal weg te zwijmelen. Zelfs als je de poster ziet. Zo ook bij de nieuwe film The Fault In Our Stars. De film is sinds 10 juli te zien in de Nederlandse bioscopen en heeft in Amerika al een goede indruk achter gelaten. Een klein deel van de film is zelfs opgenomen in ons hoofdstadje Amsterdam, waarbij vele fans al op het bekende Amsterdamse bankje afkomen.


Bron

Deze romantische film kun je ook alvast op je watch list zetten, als je deze nog niet gezien hebt. In Midnight In Paris speelt de actrice, best bekend door haar rol in The Notebook, Rachel McAdams de hoofdrol, samen met acteur Owen Wilson. Het verhaal speelt zich af in Parijs, waar twee geliefden samen met hun familie op vakantie zijn. De man van dit stel trekt er op een avond alleen op uit en ontdekt dat hij terug kan reizen naar 1920. Dit doet hij vervolgens elke avond, zodat hij inspiratie krijgt voor het boek dat hij wil schrijven. Maar ook de filmposter is mooi om naar te kijken, omdat het elementen bevat van één van de bekendste schilders Van Gogh. 


Bron

De film The Great Gatsby heeft bij velen een goede indruk gemaakt, dankzij de ontzettend mooie beelden die je in de film ziet. En als je een film maakt met mooie beelden, moet je haast wel een mooie poster hebben. En dat heeft de film! De filmposter heeft iets moois, bizars, moderns, maar tegelijkertijd ook weer iets ouderwets. Heb je de film nog niet gezien? Dan moet je het snel kijken, al is het alleen al omdat mister Leonardo DiCaprio erin speelt!


Bron

Alleen al de hand van deze filmposter is zo mooi dat de poster in dit rijtje thuishoort. De poster hoort bij de film American Beauty, dat gaat over een depressieve vader die zijn leven omgooit, omdat hij verliefd wordt op een vriendinnetje van zijn dochter. De combinatie van de huid met de rode roos op deze poster laat je blik er in ieder geval langer naar kijken. Simpel, maar elegant dankzij de hand en de roos. Leuk!


Bron

Eigenlijk moet vrijwel elke film op je kijklijstje komen te staan, of je de films nou al hebt gezien of niet. De volgende filmposter is die van de film The Grand Budapest Hotel. Qua beelden vergelijkbaar met de film The Great Gatsby, omdat je tijdens de film je ogen uit kijkt. Maar ook de filmposter is het waard om nog een blik op te werpen. Dankzij het geweldig mooie hotel, de kleuren en de bergen op de achtergrond. Als dit hotel echt zou bestaan, zou de Girlscene-redactie er best een nachtje willen verblijven.


Bron

Toen de promotie in Nederland volledig in zijn gang werd gezet, begon iedereen zich af te vragen waar dit bovenstaande teken nou voor stond. Het staat natuurlijk bekend als de 'mockingjay' van de hitsensatie The Hunger Games, waarvan binnenkort weer een nieuw deel uitkomt (gelukkig!). Maar wat deze poster zo mooi maakt is het vuur om de mockingjay en de kracht die het daarmee uitstraalt. Je draait zeker nog een keer je hoofd om als je deze poster voor het eerst ziet. 


Bron

In 2011 kwam de film Hugo uit. Het vertelt het verhaal van een weeskindje in Parijs, die slaapt en zo goed als woont op een treinstation. Er spelen zich alleen veel mysteries af, waardoor Hugo veel avonturen beleefd. De hoofdrol wordt gespeeld door Asa Butterfield, ook wel bekend van de film The Boy In The Striped Pyjama's. Je weet wel, dat jongetje met de felblauwe ogen. Het is een film waarin een verstopte boodschap zit. De filmposter is sprookjesachtig en neemt je mee naar een andere wereld.


Bron

De laatste, maar zeker niet de minste filmposter is van de nieuwe Disneyfilm Maleficent. Iedereen kent het verhaal van deze boze heks. De hoofdrol wordt gespeeld door Angelina Jolie en je zou bijna denken dat het Maleficent echt is, zo goed lijkt Angelina erop. Het is een duistere, maar bloedmooie filmposter, vooral dankzij de ogen van miss Jolie. 

Welke filmposter vind jij het mooist? En welke film zet je op je watch list?

Pin je favoriete filmposter op Pinbook