Nieuwe fitnessrage: Trampoline springen

Health door annemerel

Sporten saai? Ja, dat kan... maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. En dat is het zeker niet met de nieuwe fitnessrage, trampoline springen. Trampoline springen? Is dat niet iets dat je vroeger deed op kinderfeestjes? Wellicht.. maar het is ook een super goede work-out.

Misschien heb je het filmpje afgelopen weekend wel voorbij zien komen op Facebook, het filmpje waarin een groepsles trampoline springen gegeven wordt. En niet zomaar een groepsles, dit is écht intensief. Kijk vooral het hele filmpje, als je denkt dat het begin heftig is, think again.. het wordt nog veel intensiever. Een lesje spinning is er niets bij!

 

 

De work-out is een total body work-out. Je traint tijdens het springen je hele lichaam. Je benen (natuurlijk), maar ook je buikspieren en armen om jezelf in balans te houden. Daarnaast is de work-out ook heel goed voor je geest, want eh.. hoe leuk is het om een half uurtje lekker te springen? De endorfine's die tijdens de work-out vrijkomen zorgen voor ontspanning en geluk.

De sport heeft een aantal beroemde fans. De Kardashians zijn zelfs zo'n fan van het trampoline springen dat ze een grote trampoline in hun achtertuin hebben laten neerzetten. Dat de sport niet geheel zonder gevaar is laten de Kardashians ook zien. Zo belandde Kylie Jenner in het ziekenhuis nadat ze samen met zus Khloé trampoline gesprongen had. 

Enthousiast geworden? In Nederland kun je onder andere terecht Bij Bounz (in Almere, Beverwijk en Amsterdam) voor een trampoline work-out, of bij Just Bounce (In Amstelveen en Heerhugowaard) en we gokken dat het niet heel lang meer duurt dat er ook in de rest van Nederland fitnessscholen dit soort work-outs gaan aanbieden. 

Is trampoline springen iets voor jou? Hoop jij dat jouw sportschool snel trampoline lessen gaat bieden?

Bron beeld: Instagram