Fashion

Girlscene interviewt YouTuber en zanger Tyler Ward!

Of Girlscene YouTuber Tyler Ward wil interviewen vrijdag, hoorden we maandag op de redactie. Tyler Ward is ons niet onopgemerkt gebleven, dus natuurlijk kun je daar maar een antwoord op geven: ja, graag. Dus vrijdag na werktijd was het moment daar om hélemaal af te reizen naar de Melkweg in Amsterdam (lees: twee bruggen over en je bent er) en stond Girlscene's Renée oog in oog met Tyler...


Foto: Jory Lee Cordy

Het moment van interviewen was nog niet daar of ik hoorde al juicy verhalen over Miley Cyrus die een uhhh... gezellige tijd had met dj Afrojack in een coffeeshop. Jep, die waren zich alvast aan het voorbereiden op de MTV EMA's van zondag! ;-) Er was niet veel tijd om verder te kletsen (roddelen), want Tyler Ward wachtte. De manager van Tyler leidde me een zaaltje van de Melkweg in dat gevuld was met een tafel en drie stoelen. En Tyler natuurlijk, die lekker nonchi - lees: onderuitgezakt - op een stoel zat. Hij stond beleefd op en voordat de manager "15 minutes Tyler, 15 minutes" riep, zei ik op mijn meest zelfverzekerde, ik-ben-totaal-niet-onder-de-indruk toon: "Hi Tyler, nice to meet you." We schudden elkaar de hand and there we go...

De inmiddels 25-jarige Tyler begint te vertellen hoe het allemaal begon, zo'n vijf jaar geleden. "Een tijd terug speelde ik in kleine clubs en barretjes hier en daar. Ik zong al voordat YouTube in beeld kwam. Met YouTube video's liet ik mijn vrienden en familie zien dat ik kon zingen. Destijds wilde ik gewoon sportleraar worden op school, daar leerde ik voor." Zijn YouTube kanaal bleef groeien en binnen no time was Tyler te zien op nationale televisie en had hij meer dan een miljoen abonnees. "Van mijn hobby mijn werk maken is als een droom. Daar moet ik vaak aan denken als ik 's ochtends wakker word." 

Jason Derulo
Op de vraag wat zijn meest favoriete video is die hij gemaakt heeft moest hij even nadenken. "Ik denk dat mijn favoriete video Some Kind of Beautiful is, die ik samen met Lindsey Stirling opnam. Maar mijn favoriete samenwerking is toch wel met Jason Derulo. Hij is erg getalenteerd! Zijn management nam contact met mij. Ze wilden graag een video met mij opnemen van het nummer The Other Side, en dan de akoestische versie. Het was zo cool dat ik het nummer produceerde en dat hij het vervolgens inzong en zelfs voor zijn eigen album gebruikte. Dat was crazy."

"Het gaat je verbazen dat ik slechts een dag nodig had om het nummer in te zingen en daarna had ik een dag om het te schieten en de video te bewerken." Ja, dat verbaast mij inderdaad. In twee dagen tijd zet Tyler gewoon een complete video, ingezongen, bewerkt en alles erop en eraan op YouTube. Terwijl het normaal al twee dagen duurt om een videoclip op te nemen van een celebrity... Ik bedoel, wie heeft die programma's op MTV nooit gezien vroeger waarin ze bekende mensen volgden die clips opnamen?! Maar het loont, want de video is inmiddels meer dan 1,5 miljoen keer bekeken.

 

 

90210 fan
Leuk feitje over Tyler: hij heeft een addictive personality. Als hij ergens voor gaat, geeft hij zich er compleet aan over. Tyler is niet een jongen die meteen het achterste van zijn tong liet zien, maar het ontglipt hem wel dat hij een groot fan is van de televisieserie 90210... Hij keek 120 (!) afleveringen in slechts drie weken. Kijk, met zo'n man kunnen we praten. Hij houdt net zoals wij van Taylor Swift - "Ze is geweldig. Op een dag... Zij en ik... I would be her next ex boyfriend, maybe" - en als hij een dag met een andere artiest mocht ruilen, zou Tyler graag willen weten hoe het leven van een One Direction bandlid eruitziet. "Dat zou echt gek zijn. Je kunt alles doen!" Zelf leeft de zanger een minder glamorous leven dan de 1D boys. Hij kwam namelijk gewoon per busje vanuit Denemarken naar Amsterdam voor zijn show afgelopen vrijdagavond. Niet erg rock and roll, maar wel slapeloze nachten.

Zijn gekste droom zou zijn om bovenop een pyramide in Egypte een video te schieten. Inspiratie voor zijn nieuwste album Honestly vond hij echter dichter bij huis. De nummers zijn gebaseerd op zijn vorige twee relaties. Hij beweert dat hij zelf niet heel veel meisjes heeft gehad... "Het gaat om eerlijk zijn over mijn leven met deze meisjes. Ik ben niet zo heel goed in relaties, nee. Waar het aan ligt? Ik weet het niet. Waarschijnlijk omdat ik gewoon nog niet de juiste persoon ben tegen gekomen." Zijn album gaat dus over de liefde, maar zijn lievelingsnummer staat daar niet op. August Showers is nog niet uitgebracht, maar Tyler heeft al plannen om het volgend jaar op te nemen en het nummer met iedereen te delen.


Foto: Jory Lee Cordy

Naast zijn gekke droom over een muziekvideo filmen op een hoge pyramide, heeft Tyler Ward nog een grote droom: acteren! Hij beweert niet echt een goede acteur te zijn, maar als je succesvol bent met je muziek en in Los Angeles woont, weet je het maar nooit. Anders ligt er wel een carrière als muziek producer in het verschiet, want dat is wat hij graag wil doen als hij later gesetteld is en een vrouw en kinderen heeft. Voor nu, de komende vijf tot tien jaar, blijft hij lekker zijn ding doen en dat is zingen, schrijven en optreden. Dat wordt duidelijk als hij antwoord geeft op de would you rather-vraag. Hij zou liever instrumenten bespelen dan zingen als hij echt moest kiezen. "Het is mijn passie om met andere artiesten te werken. Dat kan ik echt tot mijn zestigste levensjaar doen!"

Ryan Tedder, de lead zanger van One Republic, is Tyler's grootste voorbeeld. "Hij inspireert mij omdat hij een producer is, hij schrijft liedjes en hij is een performer, net zoals ik. Ik wil in zijn voetsporen treden. Daarnaast wil ik graag viool spelen." Tyler Ward is zeker ambitieus. Hij speelt namelijk onder andere ook al de piano, gitaar en bass. "De viool is een moeilijk instrument om te bespelen. En een mooi instrument. Dus ja, ik wil graag viool leren spelen of anders de cello. Dat zou ik altijd gebruiken voor mijn nummers."

Is jouw grote droom om net zoals Tyler te leven van zingen en full time muziek te maken? Zijn grootste tip is om vooral niet op te geven. "Geef niet op en werk hard. Het is zo makkelijk om te stoppen. Blijf ook tijdens slechte tijden doorgaan. Ik heb zo vaak gedacht: ik ga dit nooit meer doen. Zelfs nu nog. Hoe ik het oplos? Door gewoon door te gaan. Ik realiseer dat dit is waar ik zoveel van houd en waar ik gepassioneerd over ben. Als ik dit niet meer zou doen, zou ik heel erg ongelukkig worden. Als ik blijf doen wat ik doe, voelt het goed. Dit is wat ik moet doen met mijn leven." Bovendien is YouTube een belangrijk platform om aan iedereen te laten zien wat je kan en hoe goed je bent. Zijn passie voor muziek gaat hij aan het einde van dit jaar of in januari van volgend jaar met fans delen. Tyler begint een competitie waar iedereen ter wereld aan mee kan doen. Wat de winnaar krijgt? Diegene wordt overgevlogen naar Los Angeles om met hem de studio in te duiken.

Onzekerheden
Succesvolle mensen zoals Tyler zijn net zoals jij en ik. Ook Tyler heeft zo nu en dan last van onzekerheden. Zijn grootste angst is dat hij niet goed genoeg is en dat anderen beter zijn dan hij. "Dan denk ik, ik zal nooit zo goed worden als zij... Maar ik doe het toch gewoon. I do me." Hij doet inderdaad wat hij zelf wilt en inmiddels toert hij voor de tweede maand door Europa. Zijn fans zijn hierbij erg belangrijk. "My fans are amazing!

Hiermee sluit hij het interview af en maakten we nog even tijd voor een selfie

Wil je graag een keer een show van Tyler Ward bijwonen? No worries, Tyler beloofde mij om volgend jaar terug te komen en een optreden te geven in Amsterdam. Tot die tijd kun je van hem genieten op zijn YouTube kanaal!

Kende jij Tyler Ward al? Wat is jouw favoriete video van Tyler?

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved