Tips voor een eerste date

Lifestyle door Renee

Ahhhhh... je gaat voor het eerst op een date met een jongen die je hebt leren kennen en je bent nu al zenuwachtig. De date is nog dagen van je verwijderd maar je maakt je nu al zorgen of je wel een goede indruk achterlaat. Girlscene to the rescue! Met deze tips maak je een verpletterende indruk en regel je misschien zelfs al een tweede date. Hoe? Lees verder.

Zelfverzekerd
Jongens waarderen een beetje zelfverzekerheid in meiden, maar wees vooral jezelf. Die zelfverzekerdheid zit soms in kleine dingen, zoals af en toe hem diep in de ogen aankijken. Staar hem niet de hele tijd aan, dat is een beetje too much. ;-) Trilt je stem? Haal rustig adem of geef eerlijk toe dat je wat zenuwen hebt. 

Lichaamstaal
De volgende tips horen ook bij zelfverzekerd zijn. Ga rechtop zitten zonder te verstijven en hang af en toe een beetje naar hem toe. Dan weet hij dat je geïnteresseerd in hem bent en naar hem luistert. Als je bepaalde tikken hebt wanneer je nerveus bent, zoals tikken met je vingers op de tafel of ongeduldig met je been bewegen, laat je hem zien dat je gespannen bent. Probeer hier op te letten en zeg tegen jezelf dat je moet ontspannen. Adem in, adem uit... 

Praat niet te veel
Je wilt hartstikke graag dat jouw date je net zo leuk vindt als jij hem. Tip: praat dan niet té veel. Alles waar 'te' voor staat is niet goed, maar je wilt hem waarschijnlijk niet afschrikken omdat je zoveel te vertellen hebt. Het is oké om sommige zaken in het midden te houden en zijn nieuwsgierigheid te wekken. Vraag hem tussendoor ook iets zodat het gesprek van twee kanten komt. Het is goed om vol te zijn van dingen die je meemaakt en dat je gepassioneerd bent. Onthoud wel dat het niet alleen om jou gaat tijdens jullie afspraakje. 

No TMI (too much information)
Het klikt geweldig tussen jullie en het voelt alsof je hem al jaren kent. Vanzelf vertel je meer over jezelf en wat je hebt meegemaakt... Ho, stop! Leg de nadruk op het positieve en vertel niet meteen je hele levensverhaal. Voorbeeld: je bent ontslagen en je hebt nu geen werk meer. Als hij ernaar vraagt zeg je gewoon dat je in between jobs bent en dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Want hoe belangrijk is het om de hele situatie uit te leggen? Laat hem niet blijken dat je een drama queen bent, ook al ben je dat misschien wel. 

Voorbereiden
Zorg dat je voorbereid bent voordat je met je date op stap gaat. Haal een scheermesje over je benen, trek schone kleding aan en doe je haar mooi. Maar weet ook wat er in de wereld speelt, dus open een nieuws app en scroll door het laatste nieuws. Neem daarnaast een zakdoek mee voor je weet maar nooit en een lippenbalsem voor verzorgde lippen.

Keep it short
Houd niet alleen je antwoorden kort en helder, ook de date hoeft niet vier uur te duren. Op de eerste date leer je elkaar kennen en misschien voel je de sparks al tussen jullie. Weersta de verleiding om de hele nacht in elkaars ogen te staren en te kletsen. Hierdoor wil niet alleen jij maar ook hij meer en dan heb je sowieso die tweede date in je broekzak. 

Eet zoals normaal
Ga je een hapje eten? Eet dan zoals je normaal doet. Door een salade te bestellen en de helft op te eten - en hongerig te blijven - kan hij denken dat je issues hebt met eten in plaats van: wow, zij is lekker en dun. 

Wat zijn jouw tips voor een eerste date?

Bron: sheknows, thedatereport, cosmopolitan