Lifestyle

Zo geef jij de perfecte massage

Een massage ontvangen is heerlijk, maar het is ook leuk om er eentje te geven. Verras je lover met een intieme, ontspannende massage. Het is een leuke manier om met elkaar bezig te zijn en je scoort ook weer wat punten bij hem ;-). Hier lees je hoe je de perfecte massage kunt geven. 


Bron

Stap 1: de sfeer
Een massage moet ontspannend zijn, maar dat kan alleen in een rustgevende ruimte. Dim daarom het licht en zorg dat de temperatuur rond de 23 graden is (hij ligt daar tenslotte zonder kleding). Je kunt eventueel een muziekje op zetten en kaarsjes aansteken. 

Stap 2: de ondergrond
Een superzacht bed is lekker om in te slapen, maar een wat hardere ondergrond is geschikter voor een massage. Je kunt hem masseren op een hard matras of leg wat dekens op de grond neer. Ben je bang dat je gaat knoeien met de olie? Zorg dan dat je handdoeken voor de ondergrond gebruikt.  

Stap 3: massageolie
Het is niet fijn om gemasseerd te worden zonder olie, anders kan de wrijving behoorlijk pijn doen. Zorg daarom voor massageolie. Let erop dat de geur van de massageolie niet al te sterk is. Je kunt ook een ongeparfumeerde massageolie kopen. Nog een belangrijke tip: warm de olie op (door het bijvoorbeeld even op de verwarming te zetten) voordat je aan de slag gaat, niks is onprettiger dan een paar koude handen op je rug. 

Stap 4: almost ready
Als hij eenmaal ligt, leg dan een dun kussen onder zijn hoofd en de knieholtes. Dek de delen die je niet masseert af met handdoeken. Zo voorkom je dat hij het koud krijgt. 

Oké, ben je er klaar voor? Vraag nog even of hij comfortabel ligt en of alles naar wens is. Let the massage begin! Maar hoe moet je in godsnaam beginnen?! Wij raden aan om bij het hoofd te beginnen, omdat daar veel spanning zit en omdat je dan nog geen olie aan je handen hebt (een oliekapsel is namelijk niet echt uhhh charmant). Masseer de hoofdhuid rustig los door cirkels te draaien met je vingenrs. 

Stap 5: de techniek
De eerste stap is gezet, maar hoe ga je nu verder? Het lijkt zo makkelijk... Geen zorgen, er zijn een paar technieken die je kunt gebruiken:
- Samendrukken: leg een hand plat op bijvoorbeeld zijn schouder. Druk vervolgens met de andere hand erop en draai lichtjes.
- Strelen: houd je vingers samen, duimen en palmen parallel. Maak lange, voorzichtige bewegingen. Als je naar het hart toegaat druk je harder, de andere kant op is het zachtjes. 
- Kneden: hef het vel lichtjes op en knijp er zachtjes in. Dit is ideaal voor gebieden als de biceps, de billen en de dijen. Let op: met kneden bedoelen we niet knijpen ;-). 
- Wrijven: dit maakt de spieren los en je doet het met je duimen. Deze techniek gebruik je voor kleine gebieden als de schouders, voeten en handpalmen. 
- Knokkels: gebruik je knokkels om zijn rug te masseren. Druk echter niet te veel druk uit op zijn onderrug en gebruik deze techniek niet bij zijn ruggengraat. 

Kijk hoe jouw vriendje op de technieken reageert en ga aan de hand daarvan verder. 
Hebben jullie maar weinig tijd? Richt je dan maar op één gebied zoals de rug of voeten. 

Stap 6: de afsluiting
Sluit rustig af door steeds minder druk uit te oefenen. Laat hem na de massage nog even rustig liggen en laat hem daarna wat water drinken. Dit is belangrijk omdat er veel afvalstoffen vrijkomen bij een massage, en die afvalstoffen moeten afgevoerd worden. 

Misschien kan hij na deze perfecte massage iets terug doen? ;-)


Bron

Masseer jij weleens? 

Bron: sheknows, hoedoe,wikihow

LOVE dit artikel
29 meiden hebben deze blog geloved