Lifestyle

DIY: Natuurlijke make-up poeder

Een DIY voor make-up? Ja, je leest het goed! Girlscene ontving een tip van Jo-Anna over dit DIY project. Een natuurlijke poeder voor de huid om het gezicht minder te laten glanzen. Ideaal voor meiden met een gevoelige huid, want Jo-Anne kreeg geen uitslag van deze DIY poeder. Lees snel verder!


Wat heb je nodig
– maïzena 
– cacaopoeder (optioneel)
– Franse groene klei
– kom
– lepel
– (glazen) potje
– alcohol (optioneel)

Maïzena absorbeert die olie en vettigheid zonder de huid uit te drogen. Franse groene klei wordt vaak in spa's gebruikt vanwege de absorberende werking van de klei. Deze DIY kun je tot maximaal een jaar bewaren. 


De hoeveelheden maïzena en Franse groene klei moeten 1:1 zijn. Dus een lepel maïzena en een lepel Franse groene klei. Je kiest zelf hoeveel je wilt maken. Cacao geeft kleur aan de poeder. Het is verstandig om te kiezen voor cacao zonder suiker, anders gaat het plakken op de huid. Wees voorzichtig met de hoeveelheid cacao. Een klein beetje is meestal genoeg. Deze stap is optioneel!

Mix de poeder voorzichtig


Maak een (jam)potje schoon waar je de poeder in bewaart. Dit kan met een sopje en eventueel alcohol om de bacteriën te doden. Laat het potje en de deksel drogen voordat je de poeder erin doet. 

Tada, je eigen natuurlijke poeder! Om de poeder aan te brengen heb je een kwast nodig. Je kunt dan de poeder in de deksel van het potje strooien of in een ander bakje. Draai de kwast totdat de poeder in de haren zijn opgenomen, tik af om de overtollige poeder weg te halen en breng vervolgens met ronddraaiende bewegingen op je gezicht aan.

Ga jij dit DIY project uitproberen?

Bron: greatoakcircle