Lifestyle

OMG: op deze manier kun je je Hyves-profiel terugvinden

hyves-profiel-terugvinden

Herinner jij je de simpelere tijden van het internet nog? De uren die je besteedde aan het ontwerpen van jouw Hyves-pagina is een onmisbare herinnering. Wij dachten dat al onze profielen gewist waren, maar dat is kennelijk niet zo. Dit is hoe je jouw Hyves-profiel terug kan vinden!

Hyves

Tegenwoordig hebben we meer dan genoeg socialmediaplatformen. TikTok, Instagram, Snapchat, noem maar op. Vroeger was het echter wat simpeler allemaal: toen hadden we eigenlijk alleen Hyves en Facebook. Hyves werd in 2004 gelanceerd, en al gauw werd Hyves het meest bekende socialmediaplatform van Nederland. We besteedden allemaal uren aan het ontwerpen van onze persoonlijke pagina’s, en deden niets liever dan krabbeltjes schrijven naar onze vrienden.

Toen het platform in 2013 ineens offline werd gehaald, kwam dit voor veel mensen dan ook als een grote shock. Al die uren die je in je pagina had gestopt, waren ineens weg. Althans, dat dachten we. Er is namelijk een site die webpagina’s archiveert, waardoor je ze ook terug kan kijken zodra ze offline zijn gehaald! Wij leggen je uit hoe dit moet.

Lees ook:
Deze 7 situaties uit Habbo Hotel herken je van vroeger

Profiel terugvinden

Hyves bestaat inmiddels al negen jaar niet meer, maar dat betekent niet dat je je pagina niet meer terug kan vinden! Er bestaat namelijk een site die Wayback Machine heet. Deze site archiveert (bijna) alles wat er op het internet gebeurd, waaronder dus jouw Hyves-profiel! Er zit alleen wel één probleempje aan: je moet namelijk nog wel je gebruikersnaam herinneren. En aangezien we al negen jaar niet meer met Hyves bezig zijn, kan dit voor sommige mensen een probleempje zijn. Herinner je ‘m nog wel gewoon? Dan is het heel simpel om je oude Hyves-profiel tevoorschijn te halen! In de zoekbalk typ je je gebruikersnaam met .hyves.nl erachter, en daar heb je ‘m al. Zo kun je dus makkelijk je Hyves-profiel terugvinden!

View post on Twitter

View post on Twitter

Beeld: pinterest