Lifestyle

OMG! Op deze manier kun je je Hyves-profiel terugvinden

Roos-Sanne
Hyves-profiel

Herinner jij je de simpelere tijden van het internet nog? De uren die je besteedde aan het ontwerpen van jouw Hyves-pagina is een onmisbare herinnering. Wij dachten dat al onze profielen gewist waren, maar dat is kennelijk niet zo. Dit is hoe je jouw Hyves-profiel terug kan vinden!

Zo kun je jouw Hyves-profiel weer bekijken

Een klein beetje cringe is het misschien wel, maar toch zijn we heel blij dat we er nog een keertje naar kunnen kijken.

Hyves

Tegenwoordig hebben we meer dan genoeg social media platformen. TikTok, Instagram, Snapchat, noem maar op. Vroeger was het echter wat simpeler allemaal: toen hadden we eigenlijk alleen Hyves en Facebook. Hyves werd in 2004 gelanceerd, en al gauw werd het het meest bekende social media platform van Nederland. We besteedden allemaal uren aan het ontwerpen van onze persoonlijke pagina’s, en deden niets liever dan krabbeltjes schrijven naar onze vrienden.

Toen het platform in 2013 ineens offline werd gehaald, kwam dit voor veel mensen dan ook als een grote shock. Al die uren die je in je pagina had gestopt, waren ineens weg. Althans, dat dachten we. Er is namelijk een site die webpagina’s archiveert, waardoor je ze ook terug kan kijken zodra ze offline zijn gehaald! Wij leggen je uit hoe dit moet.

Lees ook
Dit is de belangrijkste social media regel anno 2022

Je Hyves-profiel terugvinden

Hyves bestaat inmiddels al negen jaar niet meer, maar dat betekent niet dat je je pagina niet meer terug kan vinden! Er bestaat namelijk een site die Wayback Machine heet. Deze site archiveert (bijna) alles wat er op het internet gebeurd, waaronder dus jouw Hyves-profiel! Er zit alleen wel één probleempje aan: je moet namelijk nog wel je gebruikersnaam herinneren. En aangezien we al negen jaar niet meer met Hyves bezig zijn, kan dit voor sommige mensen een probleempje zijn. Herinner je ‘m nog wel gewoon? Dan is het heel simpel om je oude Hyves-profiel tevoorschijn te halen! In de zoekbalk typ je je gebruikersnaam met .hyves.nl erachter, en daar heb je ‘m al. Zo kun je dus makkelijk je Hyves-profiel terugvinden!

View post on Twitter

View post on Twitter

Bron: FEM FEMBeeld: pinterest