Beauty

Test: Guhl Colorshine Blond producten

Wie zegt er nee tegen zijdezacht haar? Precies, bijna niemand. Daar speelt Guhl op in met de vernieuwde Colorshine producten voor blond en bruin haar. De speciale champagnebes en kukuinoot geven lokken de verzorging die ze nodig hebben. Girlscene's Renée test de Guhl Colorshine Blond producten uit.

Guhl Colorshine Blond
Guhl brengt producten uit die speciale behoefte van blond haar tegemoet komen. Dat komt door de champagnebes in de shampoo, conditioner en masker. Na het wassen straalt en glanst je haar. Klinkt goed! De Blond-lijn is geschikt voor natuurlijk, gekleurd, highlight blond haar.

Guhl Colorshine Blond shampoo
Tijdens het wassen verwijdert de shampoo de resten die het haar dof maken. Blonde accenten in haar worden gereflecteerd door de zon, waardoor het haar er nog stralender uitziet.

200 ml voor € 6,40

Guhl Colorshine Blond crème-conditioner
Blond geverfd haar voelt soms droog aan. De Colorshine conditioner hydrateert het haar en laat het zijdezacht voelen. Het haaroppervlak wordt glad en dus minder pluizig.  

200 ml voor € 6,40

Guhl Colorshine Blond deep repair masker
Een masker voedt het haar nog meer dan een conditioner. Dit masker herstelt de haarstructuur en laat het glanzen. Het gaat gespleten haarpunten tegen waardoor je haar er gezond uitziet en zacht aanvoelt. 

Tijd om te testen! Ik moet bekennen dat ik nooit van een champagnebes gehoord heb en dat mijn speurwerk op Google niet veel oplevert over deze magische bes. Guhl beweert dat de champagnebes een wijnbijs is afkomstig uit de wijnstreek. De bes is rijk aan fruitzuren, vitaminen en hydraterende bestanddelen. Waarschijnlijk is het een marketingtruc, maar als ik zacht en minder pluizig haar krijg ben ik tevreden. Daar ligt namelijk mijn 'haarprobleem'. Mijn donkerblonde manen hebben alle beetjes verzorging nodig. De punten van mijn haar zijn droog, terwijl de wortels snel vet worden. Dit haar in combinatie met een hoge luchtvochtigheid is echt een no no. De koosnaampjes voor mijn haar zijn afro (niet te letterlijk nemen ;-)) en pruik… Zegt dat genoeg? Na het gebruik van de Guhl Colorshine Blond producten zou iedereen jaloers zijn op mijn fascinerend stralende blondaccenten en zachte haar. Ik ben benieuwd of het werkt!

Test
Onder de douche pak ik de shampoo. Normaal ben ik niet zuinig met shampoo – lees: lang en dik haar. Ik heb veel nodig! -, maar omdat Guhl zegt dat je niet veel nodig hebt, pak ik minder dan normaal. Ongeveer ter grootte van twee eurostukken. Dat was niet genoeg om deze volle bos haar schoon te krijgen. Ik spoelde het uit en kneep nogmaals een goede hoeveelheid shampoo in mijn handen. Als ik mijn haar voor de tweede keer was, gaat het als een tierelier. Dat komt omdat mijn haar goed nat is en de shampoo beter schuimt. Dan de crème-conditioner. De textuur is zoals ik het graag zie! Een dikke conditioner doet het altijd goed bij mij. Het hoeft maar kort in te trekken, terwijl ik conditioner normaal minimaal vijf minuten in mijn haar laat. Voor optimaal resultaat, zeg maar. Ik houd de instructies op de fles aan en na twee minuten spoel ik het uit. Daarna verzorg ik mijn haar met het deep repair masker uit dezelfde lijn. Ik denk dat mijn haar mij dankbaar is! Normaal eindig ik met een flinke druppel olie of serum, maar dat heb ik deze keer niet nodig.

Geur
De producten ruiken naar een mix van fruit, bloemen en amber. Het is een sterke, overheersende geur. Onder de douche heb ik er minder last van. Mijn favoriete geur is perzik, dus deze bloemengeur is niet aan mij besteed. Op de redactie vinden ze de Colorshine Blond producten wel lekker ruiken!

Gebruiksinstructies
Shampoo: een klein beetje aanbrengen en zachtjes inmasseren. Goed uitspoelen.
Conditioner: na de shampoo kort in laten trekken en goed uitspoelen.
Masker: na het wassen op nat haar aanbrengen en na 2 minuten goed uitspoelen.

Resultaat
Shampoo: Mijn haar voelde niet stug aan in tegenstelling tot de John Frieda shampoo die ik normaal gebruik. 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7/10)

Conditioner: Zachte haarpunten. Check! Deze dikke conditioner doet het goed. De lengten van mijn haar zijn minder pluizig.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ (8/10)

Masker: Het masker geeft mij dik en gevoed haar. Haal een keer per week dit masker uit de kast and you are good to go
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ (8/10)

Gebruik jij Guhl producten? En blondines: gaan jullie deze lijn uitproberen?