13 beste filmkussen aller tijden!

Films & Series door Redactie

Wat is er nou fijner dan een avondje wegzwijmelen bij romantische films. Mooie mensen, mooie liefdesverhalen, mooie filmkussen: alle ingrediënten voor een super romantische, heerlijke film. Sommige kussen zijn zó mooi, lief of intens dat we ze nog steeds hebben onthouden. We delen ze meer dan graag met je. En pas op: voordat je het weet ben je zo een uur verder, verdiept in de beste filmkussen aller tijden!

# Titanic

Deze film is inmiddels al heel wat jaartjes oud, maar staat nog steeds garant voor avonden lang zwijmelen. Vooral de kus op de boeg van het schip is legendarisch. Kijk - en zwijmel - mee naar Jack & Rose. 


# The Notebook
Inmiddels ook wel een klassieker te noemen! Noah (gespeeld door de hemelse Ryan Gosling) en Allison ervaren een echte, maar onmogelijke liefde. Toch komen ze steeds bij elkaar terecht. De kus is er een uit duizenden. 

# Twilight
Kunnen we hier ooit genoeg van krijgen? Bella & Edward, Kristen & Robert: zowel in de film- als echte wereld zijn deze twee lang een setje geweest. Aan hun kissing-skills is te zien waarom!

# Bridget Jones' Diary
Die goede oude Bridget Jones. Deze dame zorgt voor de meest hilarische en ongemakkelijke momenten. Op het einde van film één rent ze dan ook in haar ondergoed de winterse kou in om Mark Darcy een dikke pakkerd te geven. 
Bron: StudioCanal

# Silver Linings Playbook
Beautiful Jennifer Lawrence had het geluk te mogen kussen met hottie Bradley Cooper. En zeg nou zelf, zien ze er niet geweldig uit samen? 

# Pride & Prejudice
Deze klassieker, gebaseerd op het gelijknamige boek, staat nog steeds in de meeste 'Romantische FIlms Aller Tijden'- lijstjes. En terecht! De tedere, liefdevolle kus aan het einde van de film draagt daar dan ook zeker aan bij. 


# Harry Potter
Hebben jullie ook alle boeken gelezen, alle films gezien? In het laatste deel van deze reeks geven Ron en Hermelien éin-de-lijk toe dat ze meer voor elkaar voelen dan alleen vriendschap. En dat laten ze zien door een intense kus!


 

# Lady en de Vagebond
Oké, misschien een beetje flauw, maar deze kus hoort toch echt wel in dit rijtje thuis. Hoe vaak deze scene wel niet opnieuw is uitgezonden weten we niet, maar de kus is nog steeds te schattig, te aandoenlijk, te leuk om niet te vernoemen hier. 


# Spiderman
De 'ondersteboven-kus' is afkomstig uit Spiderman en sindsdien vele malen nagespeeld. Het lijkt ons een beetje onhandig om iemand die op zijn kop hangt te kussen, maar de beelden zien er spectaculair uit. 


 

# Beastly
Deze romantische film gaat over echte liefde; liefde die vanbinnen zit en niet om uiterlijk draait. In deze film, die gebaseerd is op 'Belle en het Beest', worden Kyle (Alex Pettyfer) en Lindy (Vanessa Hudgens) verliefd op elkaar, wat zorgt voor een aantal romantische beelden om bij weg te dromen. 

# The Lucky one
Omg, Zac Efron! In deze film is hij niet meer de High School Musical jongen die hij ooit was. Nee, hij is een man geworden. Een zééééér prettige man voor het oog, vinden wij. Ook naar zijn kissing-skills zijn we erg benieuwd, want deze scene belooft wat...

# Letters to Juliet
Ook al zo'n heerlijk romantische film. Tel daar de prachtige beelden van het Italiaanse landschap bij op en je wil niets anders meer dan deze film op repeat zetten. En nog een keer. 


# Dear John
Ik zal het toegeven: ik heb al jaren een dikke crush op Channing Tatum. Dat lijf, die lieve ogen, zijn sexy manier van bewegen: wauw. Vandaar dat ik deze film in het rijtje móest hebben. Zie hier, Channing Tatum en zijn kus met Amanda Seyfried. 

Welke filmkus is jullie favoriet, en hebben jullie nog meer beste filmkussen die niet in het rijtje staan?