Lifestyle

Waarom bloggen jouw leven beter maakt

Beautyblogs, modeblogs, lifestyleblogs, foodblogs, marketingblogs… Voor iedere interesse zijn er blogs en communities. Tik jij graag een blogje dat je deelt met het wereldwijde web of lees jij graag een selecte groep blogs? Is bloggen voor jou een dagelijkse vorm van vitamine D? Girlscene vertelt waarom bloggen jouw leven beter maakt.



Bron

 Je ontmoet nieuwe mensen 
Door te bloggen leer je nieuwe mensen kennen met dezelfde interesses. En doordat je veel gemeen hebt en samen dingen meemaakt, heb je misschien wel vrienden voor het leven gevonden. De groep mensen die aan het bloggen gaan groeit elke dag. De kans wordt groter dat jij mensen leert kennen waar je goed mee op kunt schieten!

 Je leert nieuwe dingen
Bij een blog komen veel dingen kijken. Zoals de technische kant van de blog, maar ook de inhoud. Door veel te schrijven leer je om beter te schrijven. Als je veel foto's maakt, ontdek je manieren om foto's nog beter te schieten. Voor sommigen blijft bloggen niet bij een hobby. Ga je 'professioneel' bloggen? Dan krijg je er gratis administratie bij. 😉

Je weet waar je inspiratie opdoet
Regelmatig blogposts online zetten kost veel tijd en vergt veel van jouw creatieve vermogen. Maar na een tijdje weet je als doorgewinterde blogger precies waar je zowel online als in het echte leven inspiratie opdoet. Even naar een koffietentje om mensen te kijken of een concert bezoeken? Dat kan gewoon! Alles voor de blog, toch.

Je krijgt nieuwe kansen
Als je actief blogt en opgemerkt wordt, creëer je nieuwe kansen voor jezelf. Misschien betekent jouw blog wel een nieuwe carrière of een ontwikkeling in je bestaande carrière. Je kunt dromen mogelijk (sneller) waarmaken waarvan je van tevoren niet dacht dat het ooit zou uitkomen.

Je spendeert jouw vrije tijd nuttig
Een half uurtje hier en een middagje niks doen daar… Bloggen is een goede manier om tijd te vullen. Misschien speur je al dagelijks het internet af, dus waarom zou je die tijd niet gebruiken om te bloggen over wat jij leuk vindt?

Je probeert om een beter mens te zijn
Als blogger zet je jouw beste beentje voor om jezelf goed te presenteren op het internet. Die ene slechte dag kun je omtoveren in een betere dag door van je af te schrijven. Think positive!

Je krijgt meer zelfvertrouwen
Laat je elke dag jouw gezicht zien op jouw blog? Onzeker over jouw schrijfstijl? Zelfvertrouwen komt met de tijd en een blog kan je een handje helpen. Een compliment over jouw stralende huid of groeiende bezoekersaantallen geven een zelfvertrouwen boost

Je kunt geld verdienen
Jij kunt een blog naar een niveau hoger tillen en er geld mee verdienen. Wat is er beter dan van een hobby jouw werk te maken? Met een legertje trouwe lezers sta je sterk en dat is voor adverteerders en bedrijven interessant. 



Bron


Je leert plannen 
Stel dat je elke dag een blogpost online zet. Het is zaterdag en op maandag heb je een lange school- of werkdag en op dinsdag ga je op vakantie. Je spendeert de hele dag op het vliegveld en in de lucht. Er staan geen blogposts ingepland. Wat nu? Tijd en inspiratie kunnen dan jouw grootste vijand zijn. Maar drukke dagen weet jij als blogger door te komen, omdat je in de tussentijd goed hebt leren plannen. Dat is iets waar je de rest van je leven iets aan hebt. 🙂

Je vertelt een verhaal
Een inspirerende dag of iets meegemaakt? Je hebt een eigen online plek waar je jouw verhaal deelt. Jij bepaalt wat je vertelt en geeft je eigen invulling aan de blog. Misschien krijg je de lezers in beweging om een bepaalde actie te ondernemen. Voldoening, check!

Heb jij een blog? Wat vind jij het leukst aan blogs?

Bron: HeartIFB.com, lifehack.org