Lifestyle

10 gekke banen waar je serieus geld mee verdient

gekke-banen-geld

De kans is groot dat jij wekelijks achter de kassa zit bij een supermarkt of oppast bij de buurkinderen. Misschien vind je het saai en standaard, maar je bent allang blij dat je er geld mee verdient. Er zijn ook baantjes waarvan jij nog niet eens weet dat ze bestaan. Benieuwd met welke gekke banen je geld in het laatje kan brengen? 

1. Netflix kijker

Wie heeft er tegenwoordig geen account op Netflix? In onze vrije tijd doen we niets liever dan films en series kijken. Stel je voor dat je betaald zou worden om de hele dag series te kijken! Voor een werknemer van Netflix is deze droom werkelijkheid geworden. De taak van deze geluksvogel is om alle films en series te bekijken voordat deze beschikbaar zijn voor het publiek. Vervolgens voorziet hij ieder programma van een beschrijving en de correcte tag, zodat kijkers snel kunnen vinden wat ze zoeken.

2. Golfballen zoeker

Houd je wel van speurtochten? Dan is deze functie echt iets voor jou. Op de golfbaan vliegen de ballen in de rondte en die komen natuurlijk niet vanzelf terug. Er worden mensen betaald om op de raarste plekken die witte bolletjes tevoorschijn te halen. Iets voor jou?

3. Beddenverwarmer

Wie wil er nu niet in een warm bed stappen voor het slapen? Helaas moeten we altijd de eerste vijf minuten dat we in bed liggen eventjes op onze tanden bijten. Hoe fijn zou het zijn als je bed al voorverwarmd is? In het Londense Holiday Inn Hotel is dit mogelijk. Mensen worden ervoor betaald om bedden op te warmen. Je maakt het bed van de gasten warm door vijf minuten in een fleecepak door het bed te rollen. Het idee is wel een beetje raar, maar als baantje is het best prima.

4. Mondgeur beoordelaar

Dit is misschien niet het meest smakelijke bijbaantje, maar laten we het erop houden dat je er geld mee verdient. Een sterke maag is trouwens wel een pré. Als mondgeur beoordelaar test je iemand zijn of haar mondgeur. Waarom is deze gekkigheid dan nodig? Er worden producten gemaakt die beweren dat je er een betere adam van krijgt, zoals kauwgom, tandpasta en mondwater. Voor de bedrijven die deze producten maken, test jij uit of ze wel goed hun werk doen.

5. Kunstgebitten koerier

Je haalt pakketjes op en brengt deze rond naar tandartsen, orthodontisten en laboratoria. Het is wel een vereiste bij deze baan dat je minimaal drie jaar in het bezit bent van een rijbewijs. Dus wie biedt zich aan?

6. BBQ specialist

Vind jij het ook zo heerlijk om de barbecue aan te zetten als het lekker weer is? Je zorgt ervoor dat iedereen geniet van een lekker stukjes vlees. Stel je toch eens voor dat je hiervoor betaalt krijgt. Dat is dus zeker mogelijk. Worstjes braden op feestjes en er ook nog eens een zakcentje aan overhouden.

7. Meubilair testen

Een beetje bedden, stoelen en banken testen én geld verdienen. Je maakt het waar als meubilairtester. Deze dingen moeten natuurlijk ook verkocht worden en dat gebeurt niet als ze niet comfortabel zitten.

Lees ook:
Dit zijn 18 leuke activiteiten die niet veel geld kosten

8. Figureren als lijk

Vind je het leuk om te figureren, maar houd je liever je mond dicht? Ga dan figureren als lijk. Het is misschien niet de meest charmante manier om op televisie te komen, maar je houdt er een aardig zakcentje aan over. Dat maakt al veel goed.

9. Dierenvoeding proever

Als je ergens een vacature voor ‘senior food technologist’ voorbij ziet komen, is de kans vrij groot dat ze op zoek zijn naar iemand die dierenvoeding wil proeven. Voor dieren wordt het lastig om te vertellen waarom ze bepaalde brokken wel of niet lekker vinden, dus vandaar dat daar een mens voor wordt ingehuurd. Het salaris is vrij hoog, want de proevers moeten bereid zijn om brokken te eten die onder meer dierlijke eiwitten bevatten afkomstig van slachtafval en karkassen.

10. LEGO bouwer

Voor iedereen die zijn hart heeft liggen bij LEGO blokjes, is dit dé ideale baan. Betaald LEGO kunstwerken maken! De banen hierin liggen niet voor het oprapen, dus je moet echt alles uit de kast halen om aan de bak te komen in LEGOLAND. Wereldwijd zijn er slechts acht ‘Lego master builders’ aan het werk.

Beeld: pinterest