Review: Cloud Nine Magical Quick Dry Potion

Beauty door Renee

Er is een nieuw styling product op de markt: Cloud Nine Magical Quick Dry Potion. Cloud Nine belooft dat je haar 50% sneller droogt tijdens het föhnen met dit magische goedje. Is de Magic Quick Dry Potion de nieuwe musthave voor in de badkamer? Girlscene's Renée test het voor jullie uit. 


De Magical Quick Dry Potion van Cloud Nine is een lichtgewicht, bi-fase formule. Bi-fase betekent dat het product uit twee lagen bestaat: een soort lotion- en een olielaag. Daarom is het belangrijk dat je het flesje goed schudt voor gebruik, zodat de lotion en de olie met elkaar mengen. 

Wat doet de Magical Quick Dry Potion?
- Vermindert de droogtijd tijdens het föhnen met 50%
- Beschermt tegen de schadelijke werking van zonlicht door middel van een UV filter
- Voedt het haar met een gewichtloze ingebouwde conditioner
- Temt weerbarstig haar
- Fungeert als een hitte beschermer en beschermt het haar tegen beschadiging
- Werkt antistatisch
- Versterkt verzwakt of beschadigd haar
- Voorkomt pluizend haar
- Werkt als een verstevigingslotion wanneer het wordt gebruikt in combinatie met warmterollers.
Dat zijn veel beloftes voor één styling product. Kan de Magical Quick Dry Potion alle beloftes waarmaken? Laten we het testen!

Gebruik
Ik - Renée - heb lang en dik haar. De punten van mijn haar zijn droog, terwijl mijn haarwortels redelijk snel vet worden. Ik was mijn haar om de dag met John Frieda Frizz Ease Straight Ahead shampoo en de Andrélon Oil & Care conditioner om mijn pluizige lokken in bedwang te houden. Normaal breng ik een olie of serum aan in de punten van mijn haar en vervolgens hittebeschermend product voordat ik de föhn aanzet. Het enige product dat ik gebruik voor deze test is de Magical Quick Dry Potion.

Mijn föhn en ik zijn geen beste vrienden. Ik laat mijn haar liever zelf opdrogen, omdat mijn haar na een 10 minuten lange föhnsessie eruitziet alsof ik met mijn vingers in het stopcontact zat. Door de Magical Quick Dry Potion te gebruiken zou ik dus binnen 5 minuten droog en pluisvrij haar moeten hebben. Yes, please! 

Ik volg de instructies op het flesje: eerst schud ik goed en daarna spray ik het royaal in mijn haar. Omdat ik geen hittebeschermer gebruik, ga ik nogal los tijdens het sprayen. Ik heb ongeveer 10% van mijn 50 ml flesje opgebruikt. 

Tijd om mijn haar te drogen. De stopwatch ligt klaar en de föhn gaat aan. Mijn föhn heeft drie standen. Grofweg te verdelen in koud, warm en heet. Ik kies altijd voor warm en dan laat ik de föhn zo hard mogelijk blazen.
Zou dit product werken? En wow: ik maak geen grapje. Na 1,5 minuut is mijn haar voor de helft droog. Dat is het punt waarop ik vaak stop met föhnen, maar dit keer ga ik door totdat mijn haar compleet droog is. Ik blik een werp op mijn stopwatch als mijn haar 80% droog is. 2:30 min. So far, so good. Een minuut later is mijn haar droog en besluit ik om nog even door te gaan met de koude lucht-stand van mijn föhn. Mijn haar is droog en de stopwatch geeft nog niet eens 5:00 minuten aan. Perfect!

Resultaat
Ik ben blij verrast door de werking van de Magical Quick Dry Potion. Mijn haar is pluizig, maar wel droog en dat binnen vijf minuten! Na het wassen heb ik niet het gevoel dat ik nog een serum nodig heb voor mijn punten. Bovendien ruikt het lekker. Alsof je net bij de kapper bent geweest.
Een paar uur later stap ik in bed en ruikt mijn haar een beetje muf en verbrand. De geur is de ochtend erna verdwenen. De volgende keer zou ik wel een aparte hittebeschermer gebruiken om dit te voorkomen.

De - niet zo charming - foto's:
Voor: mijn haar nadat ik een dag mijn haar had ingevlochten en in een knot droeg...

 
Na: pluizig, maar wel zacht

 Ik zou de Magical Quick Dry Potion zeker opnieuw kopen. Persoonlijk vind ik het belangrijkste dat mijn haar snel droogt door dit product. Als jij ook een volle bos met haar hebt, is dit product zeker een aanrader! Maar de Magical Quick Dry Potion van Cloud Nine is ook het proberen waard als je regelmatig je haren föhnt en een product zoekt dat ervoor zorgt dat je haar snel droogt en zacht wordt.

Is dit mijn nieuwe musthave? Ja. Mijn föhn en ik kunnen nu een stuk beter met elkaar opschieten.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8/10)

De Magical Quick Dry Potion is alleen online verkrijgbaar op www.cloudninehair.com. Een travelsize flesje van 50 ml (ter grootte van een iPhone 4) kost € 7,50. Een fles van 200 ml kost € 22,50.

Vind jij de Magical Quick Dry Potion het proberen waard?