Hoe laat je jouw kat alleen thuis tijdens vakantie?

Travel door Emma

Heb jij ook een kat? Het geknor van Minoes maakt een slechte dag meteen goed en er zijn nooit genoeg knuffelpartijtjes! Bovendien is ze altijd blij om jou te zien. Helaas komt het ook weleens voor dat je jouw lieve huisdier even alleen moet laten... Natuurlijk is dit helemaal niet leuk, maar met vakanties is het helaas onvermijdelijk. Girlscene geeft tips over hoe je jouw lievelingsdier alleen thuis kunt laten! 


Bron

De meeste mensen nemen hun kat niet mee op vakantie. Het zou wel kunnen als jullie bijvoorbeeld een eigen huisje in het buitenland hebben, maar dan moet de kat daar wel van jongs af aan gewend aan zijn. De meeste katten vinden het niet fijn om te reizen, de meesten blijven gewoon lekker thuis in hun eigen omgeving. 

Wat ons betreft zijn er twee opties als je besluit om op vakantie te gaan zonder je kat: of je zorgt voor een kattenverzorger of je brengt Minoes naar een kattenpension. Als je kiest voor het laatste, zorg dan wel dat je op tijd een plekje reserveert! Vooral in de vakantieperiodes zijn de pensions snel vol. 

Zoals we al zeiden blijven de meeste katten het liefst gewoon thuis in hun vertrouwde omgeving. Jouw wollige dierenvriendje vindt het nooit leuk om jou een tijdje niet te kunnen zien, maar het is nog erger als hij helemaal geen aandacht krijgt! Daarom moet je zorgen voor een kattenverzorger. Hij of zij bezoekt Fluffy dan minimaal 1x per dag om hem te voeren, de bak te verschonen en om hem aandacht te geven. De meeste mensen vragen hun buren om dit te doen, maar je kunt natuurlijk ook een vriend(in), familielid of betrouwbare kennis vragen. 

Heb jij een kat of heb jij katten die veel aandacht gewend zijn? Of ga jij langer dan een week op vakantie? Dan is het beter als je iemand regelt die in jullie huis kan zitten terwijl jullie weg zijn. Jouw kat kan zich namelijk erg alleen gaan voelen en kan uit angst of verveling jouw spullen kapotmaken of zelfs onzindelijk worden. Vraag iemand die je vertrouwt en denk aan mensen die op zoek zijn naar een huis of graag (even) op zichzelf willen wonen. Heb je niemand die in jullie huis kan zitten? Tegenwoordig zijn er bedrijven die huis-oppassers beschikbaar hebben en tussen de twee partijen bemiddelen. 


Bron

Laat een briefje achter voor je kattenverzorger. Hierop moet in ieder geval staan:
- Wanneer jouw kat te eten moet krijgen
- Wat voor eten jouw kat moet krijgen
- Hoeveel jouw kat te eten moet krijgen
- Hoe vaak het water verschoond moet worden
- Wanneer de kattenbak schoongemaakt moet worden
- Waar het eten & de kattenbakkorrels staan
- Waar de speeltjes en kattensnoepjes liggen
- Telefoonnummer van de dierenarts
- Jouw telefoonnummer
- Eventuele 'gebruiksaanwijzing' van je kat (wat hij leuk/lekker vindt en wat juist NIET)

Zorg voor genoeg eten en kattenbakkorrels. Zo weet je zeker dat Minoes nooit zonder komt te zitten! 

Let er ook op dat het huis goed afgesloten is voordat je weggaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje, je wil natuurlijk niet dat jouw kat ontsnapt uit bijvoorbeeld een open raam. Daarnaast is het gevoel van 'ahhh, had ik dat raam nou wel of niet dicht gedaan?!' super irritant en geen relaxed begin van je vakantie! Check dus extra goed of alles dicht zit (uiteraard ook tegen inbrekers). 

Tip: Hang een Feliway verdamper op voordat je weggaat. Deze verspreidt een geruststellende geur, waardoor jouw katje zich fijner en meer ontspannen zal voelen als jij weg bent. 

Geef jouw lieve dierenvriend extra veel knuffels en aandacht als je weer terug bent! 


Bron

Heb jij je kat(ten) weleens alleen gelaten? Heb jij nog tips? 

Bron: petsplace, sheknows, cattime