Health

9 sportieve tips van celebrity personal trainer Valerie Waters

Heb jij net het laatste zetje nodig om wat gezonder te gaan leven? Celebrity trainer Valerie Walters heeft negen tips voor je die er voor moeten zorgen dat je het dit keer WEL volhoudt. Benieuwd? Lees snel verder!

Kies een effectief work-out schema
Alle soorten oefeningen zijn belangrijk, maar voor het beste resultaat, zorg je ervoor dat er verschillende full-body activiteiten in je trainingsschema zitten. Doe je graag krachttraining? Zorg dan dat er ook wat cardio in jouw programma zit. Ben jij een yoga-fanatiekeling? Prop wat push-ups, lunges en spinning in je work-outs. Je hoeft niet de hele dag in de sportschool te zijn, maar je moet de juiste sporten kiezen voor het beste resultaat. 


Bron beeld

Haal het meeste uit je calorieën
Je hoeft niet bang te zijn voor calorieën, die heb je immers nodig. Maar zorg wel dat je het meeste uit je calorieën haalt. Kies dus voor producten met heel veel voedingswaarden. Een banaan en een mini mars hebben evenveel calorieën, maar in een banaan zitten veel meer vitaminen en mineralen en is dus veel beter voor je.

Houd je aan je voornemens
Maak een lijst met momenten waarop jij de fout in zou kunnen gaan. Let op, doe dit VOORDAT je de fout in gaat. Probeer je maaltijden ruim van tevoren te plannen. Ga niet met een lege maag naar de supermarkt. Deel je work-outs in je agenda in alsof je een normale afspraak inplant. Noem je voornemens geen dieet, maar een lifestyle change.


Bron beeld

Voed je immuunsysteem
Niks brengt je work-outplan meer in de war dan griep. Zorg dus dat je immuunsysteem goed werkt. Neem genoeg vitamine C. In een glas grapefruitsap zit al 100% van je dagelijkse vitamine C behoefte. Een super gezond begin van de dag dus.

Wees realistisch
Je kunt niet de rest van je leven 100% gezond eten. Of nou ja, het kan wel, maar er zijn maar weinig mensen die dat vol kunnen houden. Personal trainer Valerie Waters raadt aan om 90% gezond te eten en 10% 'vrij' voedsel te eten. Onder gezonde voeding valt volgens Valerie: volkoren, magere proteïnen, magere melkproducten, fruit en groenten. Het is belangrijk dat je jezelf af en toe trakteert, zo heb je niet het idee dat je dingen mist.


Bron beeld

Betrek je vrienden
Vertel je vrienden/vriendinnen/ouders/broertjes/zusjes over je plannen. Zij kunnen je niet alleen aan je voornemens houden, je kunt ook samen met ze sporten en misschien wel een gezonde maaltijd nuttigen. Samen hardlopen, fietsen of skeeleren is hartstikke gezellig en gezond!

Sport 's ochtends
Als je 's ochtends sport heb je de rest van de dag meer energie. Daarnaast zorgt het er voor dat je metabolisme verhoogd wordt. Oh en om het allemaal nog wat beter te maken, je slaapt 's nachts beter. Sport liever niet net voor het slapen gaan, grote kans dat je door de endorfinen die vrijkomen door het sporten niet kunt slapen.


Bron beeld

Tussendoortje
Staat er voor vandaag geen work-out gepland? Heb je je work-out van de dag al gedaan? Dat betekent niet dat je de rest van de dag niet meer MAG sporten. Heb je tien minuten over en weet je niet zo goed wat je moet doen, sport voor tien minuten. Ga touwtje springen (super zwaar en effectief!), doe wat buikspieroefeningen, werk met gewichtjes... Alles beter dan dat je uit verveling een zak chips open trekt.

Drink genoeg water
Vaak zegt je lichaam dat het honger heeft, maar in werkelijkheid heb je gewoon dorst. Als je de behoefte hebt om te snacken, neem dan eerst een groot glas water. Heb je na tien minuten nog steeds honger/trek? Dan heb je waarschijnlijk echt honger, maar de kans is ook zeker aanwezig dat je helemaal geen trek meer hebt. Toch honger? Neem een handje noten, of een stuk fruit.

Bron: Sheknows.com

LOVE dit artikel
52 meiden hebben deze blog geloved