Lifestyle

8 originele manieren om geld cadeau te geven

25

Soms weet je gewoon niet wat je iemand moet geven voor zijn of haar verjaardag, feestje, uitreiking of verhuizing. Of iemand heeft er specifiek om gevraagd: geld. Wij kunnen ons voorstellen dat je het misschien ‘stom’ of saai vindt om het gewoon in een envelopje te stoppen en daarmee basta. Daarom hebben wij voor jou 8 léuke manieren om geld te geven op een rijtje gezet!

#1 Vries het in

Gebruik hiervoor een (groot) glas. Doe er een laagje water in wat net wat hoger is dan een munstuk als het rechtopstaat. Zet het muntje of de muntjes rechtop in het glas, en laat het bevriezen. Wanneer het na twee uur bevroren is voeg je de volgende laag toe, net zolang tot het glas vol is of al het geld er in zit. Wanneer het feestje of de verjaardag is haal je het glas uit de vriezer, doe je er een leuk lintje of een strik omheen, en heb je een super origineel cadeau! Het is ook een optie om in een ijsblokjesvorm te vullen en ik elk vakje een muntje te doen. De blokjes doe je daarna in een vaasje of glas en het ziet er superleuk uit!

#2 Gebruik een (paas-) tak
Zoek een tak uit met een mooie vorm. Dit kan de vorm van de tak zelf zijn, bijvoorbeeld buigend, maar ook een met veel vertakkingen. Bevestig je briefjes (als je het met meerdere doet) en/of muntjes aan een lintje en hang deze op verschillende hoogten aan de tak. Je kunt de lintjes of de tak zelf nog versieren voor een leuk effect, en ook bijvoorbeeld de verjaardagskaart ertussen hangen. De lintjes kun je aan de briefjes bevestigen met een stukje plakband, aan de muntjes met plakband of door er een lintje kruislings omheen te binden. 

#3 Origami
Ben je goed in knutselen, vouw dan eens een leuke vorm van het geld dat je cadeau wil doen. Maak een bootje, hartje of blouse van het briefje, en plak het op een leuke manier op een kaart of vel. 

#4 Appel
Oké, dit klinkt misschien raar, maar wat ook een leuke manier is om geld te geven, is in een appel! Het enige wat je nodig hebt is een hamer of iets waarmee je goed kunt 'tikken' en een grote appel. Verzamel je muntstukken en sla ze één voor een in de appel! Zo krijg je een heel grappig effect. 

#5 Ballonnen
Kies een paar leuk gekleurde ballonnen uit. Het leukste is natuurlijk met verschillende kleurtjes! Stop je muntje of briefje door de opening van de ballon en blaas hem op. Doe dit met verschillende ballonnen, en bind ze daarna bij elkaar zodat je een leuke bos ballonnen hebt. Ze moeten kapot geprikt worden om bij het geld te komen!

#6 Money Muffins
Ga bakken! Maak een lekkere muffin- of cupcakebeslag (deze pakken kun je in elke supermarkt kopen, het is heel makkelijk!) en vouw de cakevormpjes uit. Leg een muntje in elk vormpje, en doe hier je beslag op. Bak ze gewoon in de oven hoe je het normaal ook zou doen, en versier de cupcakes op een leuke manier! Wel even de muntjes goed wassen voordat je dit doet. Een andere manier is de cakejes maken, en als ze klaar zijn er een muntje met je duim induwen. Versiering erop en je ziet er niets van!

#7 Cactus
Maak je eigen cactus! Pak een leuk klein potje en doe er wat grond in. Snijd een komkommer of courgette doormidden (of hoe lang/kort je hem ook wil hebben) en steek hem in het zand. Maak met een mesje kleine inkepingen in de komkommer, en stop daar je muntjes tussen. Voor een extra effect kun je er nog prikkertjes tussen steken. Klaar is je mini geldcactus!

#8 Biertje?
Gebruik hiervoor een bierglas of een bierpul. Koop een pot goedkope, gele gel en doe dit in het glas. Verdeel ook je muntjes hierin. Dit ziet er superleuk uit want ze blijven op verschillende hoogtes zitten! Het schuim van het bier kun je nabootsten met scheerschuim of mousse voor je haar! De jarige zal zijn vingers eens goed vies moeten maken om bij het geld te komen! 

Bedankt Laura, voor de tip voor dit artikel!

Beeld: iStock
 

LOVE dit artikel
30 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

25 reacties

 • 2 jaar geleden womencruz1956

  Wat een leuk idee! Je kunt ook geld inzamelen voor een goed doel! Heb ik gedaan via http://whydonate.nl/.

 • 4 jaar geleden May

  LEUK!

 • 4 jaar geleden diantavdx

  Heel veel mensen hebben als ze een kaartje sturen met een uitnodiging als cadeautip een envelopje erachter. Bij mijn tante was dat ook het geval, dus hebben we 1 pak enveloppen gevuld met geld en daarna 1 grote lijn van gemaakt, zo was ze weer even zoet.

 • 4 jaar geleden xFabbxUnicornx

  In de ballon kan je ook nog confetti doen, of rijst of zoiets. Hiervoor kun je het beste een trechter gebruiken. LET WEL OP! Ik heb een keer geprobeerd om eerst de ballon op te blazen en daarna met een trechter de confetti erin. Dit gaat niet goed. Want doordat je de trechter in de ballon doet, loopt hij leeg. Als je er dan confetti in doet, wordt het er weer uitgeblazen.

 • 4 jaar geleden Blogger<33

  Echt super leuke Ideeën! Bedankt want me broer is bijna jarig en ik weet echt nooit wat ik moet halen dit jaar zeker dit doen!

 • 5 jaar geleden _Just--a--girl_

  @anneli echt heel leuk idee!!

 • 5 jaar geleden Mikaela

  DIE KAART IS AWESOME

 • 5 jaar geleden Britt_

  Ik zou het geld van die money-muffins in plastic folie wikkelen en dan er in stoppen, dat lijkt mij toch wat hygiënischer! Wel echt leuke ideeën allemaal vooral die cactus

 • 5 jaar geleden Sanne_

  Leuke ideeën!

 • 5 jaar geleden Kimberlyjansenx

  makkelijk geld verdienen? EuroClix, profiteer van hoge kortingen .. http://www.euroclix.nl/index?SRef=MMAPP4L5QF2w84sD

 • 5 jaar geleden Tessa

  Ik heb een keer een zakje gekregen met chocolade muntjes er in en dan brief geld erbij, met een kaartje eraan: koop zelf wat leuks. vond ik ook een heel leuk idee.

 • 5 jaar geleden Anneli

  Je kunt ook de papiertjes van bonbons bewaren en daar de munten in doen en als een doos chocolaatjes geven, of briefpapier aan elkaar plakken en in een tissuedoos doen. Als je het er dan uit trekt komt er steeds meer geld uit.

 • 5 jaar geleden HarryStylesismybae.

  @Ellen ja inderdaad..

 • 5 jaar geleden Girl97

  Erg leuk! Alleen money muffins vind ik een beetje zonde! Weetje hoe vies geld is!!! Ookal was je het dan lijkt het me nog niet smakelijk

 • 5 jaar geleden risaalovexx

  @Ellen ja dacht ik ook gelijk.. Je weet nooit wat er allemaal is gedaan met die ene muntstukje...

 • 5 jaar geleden Je volerai

  Leuke ideeën! Zelf heb ik een keer dat met die tak gedaan, gewoon een leuke tak met veel vertakkingen uit het bos gekozen en daar met plakband een hele hoop muntjes van 5, 10, en ook 20 cent aangedaan. Die in een mooie vaas gezet waar zand in zat, op het zand wat gras gedaan en een lintje om de vaas, en tadaaa een geldboom Zag er heel leuk uit!

 • 5 jaar geleden

  Leuke ideeën!!! Die van de ballon ga ik wel een x gebruiken maar dan met iets extra in de ballon🙊😏

 • 5 jaar geleden Lorem Ipsum

  Ik vind dat invriezen erg leuk haha

 • 5 jaar geleden Jolie

  haha ik heb een keer geld in oreo koekjes gestopt (geld koken, in plakband wikkelen, en dan de koekjes van elkaar afhalen en er tussen doen) en ook een keer geld in n chocoladereep door het geld te koken, snel afdrogen, en ze in de chocolade te smelten

 • 5 jaar geleden Alohomora

  Hele leuke ideeën, ga een paar zeker gebruiken!

 • 5 jaar geleden Ellen

  Niet dat ik zo'n negatief ingesteld persoon ben. Maar, bah, mijn maag keert al om bij het lezen; money muffins. Hoe onhygienisch kan het zijn. Geld zit vol viesigheid en om er dan nog voedsel mee te verspillen?

 • 5 jaar geleden sanne

  Leuk

 • 5 jaar geleden Just Eveline

  leuk! erg origineel!

 • 5 jaar geleden Hessie

  Leuke ideeen!

  Hahahah die laatste foto, echt iets voor mij.

 • 5 jaar geleden Lovely Girl

  Echt een leuk artikel💕🙌 ik heb wel eens de cactus willen maken maar ik had geen komkommers meer😏

 1. 1