Girls issues: 'Ik ben bang dat ik me dood zal vervelen op vakantie'

Travel door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een lezeres die met haar ouders naar Spanje op vakantie gaat, maar dit is het eerste jaar dat haar broer niet meegaat. Ze is bang dat het super saai zal worden.


Bron beeld

Lieve Girlscene,

Ik vertrek over enkele weken met mijn ouders naar het zonnige Spanje. Maar dit jaar is het eerste jaar dat mijn grote broer niet meer zal meegaan.

En daar zit juist het probleem, je moet begrijpen dat ik niet zo een hechte band heb met mijn ouders en nu mijn broer niet meegaat heb ik niemand om mee te praten. Het probleem is eigenlijk dat ik niet juist weet wat ik moet doen. Ik ben bang dat ik mij daar steendood zal vervelen. Ik zit dat misschien wel lekker te bruinen in Spanje en dit is zeker een luxeprobleem daar ben ik me ook wel van bewust, maar heb ik dan wel iets aan deze vakantie?

Hebben jullie geen tips of ideeën om de verveling tegen te gaan? Ik ben namelijk ook maar 17 en alleen op stap gaan zie ik dan ook niet echt zitten. Wat zouden jullie doen als jullie in mijn situatie zitten?

Groetjes, M.


Bron beeld

Lieve M,

Wat jammer dat je broer niet meer met jullie mee gaat op vakantie. We begrijpen dat het dan ineens een stuk saaier kan zijn, je bent immers zeventien jaar lang met je broer op vakantie geweest. Maar het feit dat je broer niet mee gaat en dat je alleen met je ouders bent, hoeft helemaal niet te betekenen dat het nu een onwijs saaie vakantie zal zijn. We geven een aantal tips van dingen die je kunt doen op vakantie.

Lezen
Je hebt alle tijd om boekjes te lezen! Moet je nog lezen voor je leeslijst voor de middelbare school? Is er niet nog een leuke boekenserie die je wilt lezen? Gossip Girl? Pretty Little Liars? LA Candy? The Fame Game?

Sporten
De vakantie is de perfecte periode om lekker te sporten, alle tijd! Loop je hard? Ga lekker 's ochtends vroeg een (klein) stukje hardlopen. Ga springtouwen, of baantjes zwemmen in het zwembad. Je bent én bezig én werkt aan je lijf. 


Bron beeld

Vriendinnen
Je kan dan misschien niet in je eentje gaan stappen, misschien kun je in Spanje vriendinnen maken. Ga je naar een appartement of een camping. Ga je naar een camping, dan is vriendinnen maken helemaal niet moeilijk. In een appartementen complex heb je net iets meer geluk nodig dat er ook andere jongens en meiden van jouw leeftijd op vakantie zijn.

Muziek
Zorg dat je voordat je op vakantie gaat een super fijne playlist gemaakt hebt. Vrolijke muziek zorgt er voor dat je je minder alleen voelt. Ook al is het natuurlijk geen vervanging van je broer..


Bron beeld

Ouders
Je zegt dat je geen hechte band hebt met je ouders, maar dat hoeft niet te betekenen dat je NOOIT een goede relatie met je ouders kunt hebben. Als jij toenadering zoekt, zullen zij misschien ook meer toenadering naar jou zoeken. Wellicht kunnen jullie vakantie spelletjes zoals badminton spelen, of 's avonds kaarten.. Het klinkt heel saai, maar als je eenmaal bezig bent kan het leuker zijn dan je van te voren verwacht had.

Enjoy
Maar misschien wel het belangrijkste is.. probeer te genieten. Het zijn maar een paar weken van je leven. Geniet van het lekkere weer (in Nederland zul je het niet vaak krijgen). Rust lekker uit en als je dan straks terugkomt ben je poepie bruin!

Liefs,
Girlscene