Food

Fruit is goed voor elk! #2

33

Fruit is ontzettend gezond en het wordt aangeraden om minimaal twee stuks fruit op een dag te eten. Maar waarom is fruit eigenlijk zo gezond en wat doet het precies voor je lichaam? Girlscene heeft alle feitjes voor je op een rijtje gezet en uitgezocht welk fruit je het beste kunt eten en waarom.

fruit
bron: Tumblr

♥ Meloen
Er wordt vaak gedacht dat alleen watermeloenen gezond zijn, omdat de andere soorten meloen veel suiker zou bevatten, maar niets is minder waar! De watermeloen is wel een goede bron voor allerlei vitaminen en mineralen, maar suikermeloenen zoals de Cantaloupe en de Galia meloenen scoren nog een stuk beter. Zo bevat 1 portie bijna twee keer zoveel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. Dit is bijna het meeste van alle fruitsoorten. Daarnaast bevatten meloenen veel vezels en antioxidanten die de meloen ook gezond maken.

De voordelen van een watermeloen
Watermeloen is zeker niet slecht. Het bestaat namelijk voor 90 tot 95% uit water en watermeloen bevat de vitamines A en C, provitamine A, ijzer en kalium, vitamine B1 en B6 en lycopeen. Vanwege de concentratie kalium die in de watermeloen zit heeft deze fruitsoort ook een bloeddrukverlagende werking. Ook zitten er krachtige antioxidanten in de meloen die de cellen helpen te beschermen tegen gevaarlijke radicalen. Vitamine A zorgt onder andere voor een gezonde opbouw van de huid, haar en ogen.

watermeloen
bron: Tumblr

♥ Pruimen
Pruimen zijn erg gezond en bovendien is deze fruitsoort ook erg goed voor de stoelgang vanwege de hoeveelheid vezels die pruimen bevatten. Pruimen bevatten gemiddeld wel 30% meer vezels dan andere fruitsoorten. Daarnaast behoren pruimen ook tussen het rijtje van superfruit! Pruimen hebben zijn namelijk nog rijker aan gezonde en beschermende antioxidanten dan bijvoorbeeld zwarte bessen. Pruimen kunnen je dus goed beschermen tegen verschillende ziektes en aandoeningen.

Bovendien beschermen pruimen ook tegen kanker. Dit blijkt uit onderzoek door de Tufts University in Boston. Dit komt door de beschermende antioxidanten die pruimen bevatten. Ook blijkt het dat pruimen het verouderingsproces van je lichaam en je hersenen te vertragen en het regelmatig eten van pruimen beschermt je tegen hart- en vaatziekten.

pruimen
bron: Tumblr

Gedroogde pruimen zijn nog een stuk gezonder
Gedroogde pruimen zijn namelijk super rijk aan de gezonde en beschermende antioxidanten en vitamine C, vitamine E. Verse pruimen kunnen soms nogal een laxerend effect hebben, maar gedroogde pruimen hebben dit niet.

♥ Ananas
Ananas zit boordevol vitamine C, die het immuunsysteem en het bindweefsel versterkt. Ook helpt vitamine C tegen verkoudheid, infecties en versnelt het bovendien genezing van een wond. Door het enzym bromelaïne dat in de ananas zit, werkt deze fruitsoort ook nog eens ontstekingsremmend. Bromelaïne helpt tegen weefselzwelling van bijvoorbeeld artrose, bronchitis, spataderen, verstuiking en verrekking. Bovendien werkt bromelaïne ook nog eens pijnstillend. Het is dus een echte aanrader om ananas te eten als je last hebt van ontstekingen. Ook helpt bromelaïne ook om de bloedstolsels in het bloed te verminderen, waardoor de kans op hartinfarcten en beroertes verkleind worden.  

Daarnaast versterkt ananas de botten door mangaan wat in de ananas zit. Ook zorgt de fruitsoort voor een goede spijsvertering, helpt het de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, verlaagd het de cholesterolspiegel, helpt het bloedarmoede te voorkomen en remt het kanker. Ananas kan kanker remmen door het sterke antioxidant ferulazuur. Deze antioxidant kan bepaalde kankerverwekkende stoffen onschadelijk maken. Ook voorkomt ferulazuur de schade aan het DNA dat is veroorzaakt door UV-stralen. 

ananas
bron: Tumblr

♥ Kersen
Kersen bevatten natuurlijke suikers die voor directe energie zorgen. De suikers worden namelijk snel opgenomen door het lichaam. Daarom kun je ook heel goed een handje kersen eten voor of na het sporten. Ook bevatten kersen vezels die goed zijn voor je darmen. Daarnaast hebben ze ook een vochtafdrijvende werking dat ervoor zorgt dat je lichaam wordt gereinigd en is het goed voor de nieren.  

Kersen werken ook als ontstekingsremmer
Doordat kersen volop vitaminen en mineralen bevatten zijn kersen ook uitstekend als ontstekingsremmer. Bovendien verlaagt het regelmatig eten van kersen ook de klachten bij reuma en hartziekten, dit komt door de antioxidanten die het fruit bevat. 

kersen
bron: Tumblr

♥ Druiven
Rode en blauwe druiven bevatten meer antioxidanten die krachtiger zijn dan vitamine A en C samen. Rode en blauwe druiven helpen ook nog eens tegen verkalking en verstoppingen van aderen. Dit komt doordat blauwe druiven het stofje phytochemical bevat die dit tegengaat.

Doordat druiven ook rijk zijn aan natuurlijke suikers die snel worden opgenomen door het lichaam, krijg je ook direct energie van druiven. Druiven zijn dus ook perfect om te eten voor of na het sporten! Druiven zijn ook goed voor hart- en vaatziekten. Druiven bevatten namelijk ook polyfenolen, dit is een stofje dat hart- en vaatziekten tegen gaat. 

druiven
bron: Tumblr

Eet jij wel genoeg fruit en welk fruit vind jij het lekkerst?

Bronnen: gezonheid-en-afvallen.plazilla.com, afvallen-weblog.nl, gezondheidsnet.nl, salusi.nl, ananasgezond.nl, lekkertafelen.nl, leefgelukkig.be

LOVE dit artikel
30 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

33 reacties

 • 5 jaar geleden xnoortje

  ik vindt nu nectarines ineens heel lekker ♥

 • 5 jaar geleden Palmtreee

  Heeerlijk! Wel jammer dat veel van dit fruit seizoensgebonden is

 • 5 jaar geleden mile<3

  super handig! dit

 • 6 jaar geleden Kyra

  Mmm ik ben gek op fruit!

  Tip voor studenten: http://centjebijverdienen.weebly.com/

 • 6 jaar geleden beytwice

  zou dat watermeloe drankje wel willen proeven :3

 • 6 jaar geleden Antsje

  Watermeloen is zo lekker!

 • 6 jaar geleden foreverwildrose

  ik ben verslaafd aan watermeloen

 • 6 jaar geleden Laura

  ik ontbijt met fruit, in een smoothie, en dat varieert nogal maar ik vind banaan wel een fijne, vult goed, en is lekker energievol. Voor de rest vaak ook sinaasappel, soms kiwi, druiven en andere kleine vruchten

 • 6 jaar geleden Blue_Apple

  Ik ben helemaal zot van nectarinen

 • 6 jaar geleden Isa

  Er is nooit wetenschappelijk bewezen dat antioxidanten iets goeds doen in je lichaam, dus een beetje raar om dat bij bijna elk fruit als reden aan te voeren voor het feit dat het gezond is.

 • 6 jaar geleden happygirl98

  vanaf jongs af aan schotelt mijn moeder elke dag drie stuks fruit voor mijn neus en het is het lekkerste wat er bestaat.

 • 6 jaar geleden Soepstengel

  Joepie, bijna al het fruit wat ik het lekkerst vind staat hier in het lijstje! Alleen.. ik eet het iets te weinig haha. In de zomer niet maar in de winter echt bijna nooit.

 • 6 jaar geleden --

  watermeloen & kersen

 • 6 jaar geleden mandy

  probeer eens blauwe druiven te bevriezen en dat te eten in plaats van snoep... echt heerlijk!

 • 6 jaar geleden Charlie

  En hoe zit het met witte druiven dan?

 • 6 jaar geleden Lyfa

  I love fruit!!

 • 6 jaar geleden Jessica

  OMG, ik ga zo een stukje watermeloen pakken! Zooo lekker! (En gezond)

 • 6 jaar geleden Laura

  Ik ben allergisch voor het meeste fruit

 • 6 jaar geleden Quelqu'un

  I like watermelon.

 • 6 jaar geleden Youssraaa

  Watermeloen!!

 • 6 jaar geleden Emmely

  Pruimen is supergoed voor de stoelgang een mixsapje met een beetje banaan, pruim, en sinaasappelsap! super lekker

 • 6 jaar geleden Frouke Oude Lansink

  WATERMELOEN !!!

 • 6 jaar geleden matinée

  Ik eet iedere dag een goude kiwi en pers 2 sinaasappelen. Dan zit ik aan mijn vitamine c!

 • 6 jaar geleden Nora

  Wij hebben een pruimenboom, heerlijk nu van af te snoepen!

 • 6 jaar geleden Angela

  Yummy! Ik hou vooral van meloen.

 • 6 jaar geleden xXMainiacxX

  i love watermeloen behalve galias ofzo ugh echt goor

 • 6 jaar geleden Rianne

  Ik eet bijna elke dag 2 stuks fruit, meestal een appel en een sinaasappel! Soms heb ik een kiwi-periode en dan eet ik 2 kiwi's en een appel, want 2 kiwi's staat gelijk aan 1 stuk fruit.

 • 6 jaar geleden Vera

  Watermeloen.. Jumjum.. Druiven.. Ananas.x XOX

 • 6 jaar geleden lara herenhof

  Fruit heeeerlijk,

  kijk ook op mijn site; beautylifenl.blogspot.nl

  x

 • 6 jaar geleden NOYOUDONT

  We love fruit!

 • 6 jaar geleden Rachèl de Koning

  Ik eet veel fruit. Ik wist dat het goed zou zijn. Fijn, dit artikel! Geeft me een duwtje in de rug om het écht dagelijks te eten

 • 6 jaar geleden Ville88

  Meloennnnnnnnnnn heerlijk

 • 6 jaar geleden Esther X-X

  Ik was begonnen met meer fruit eten maar het is weer een beetje minder geworden, dit is een goede motivatie om weer door te gaan!

 1. 1