Budget vakantietips

Travel door Redactie

Heerlijk, de zomervakantie komt er weer aan! Lekker luieren, bruin worden, een terrasje pakken… en op vakantie natuurlijk. De vraag is alleen: waarheen? Veel bestemmingen zijn duurder dan we met ons supermarkt- of krantenwijkloon kunnen betalen. En stiekem is het – zonder ouders - ook best eng om ver weg te gaan. Daarom ging ik – Linda van MyStyle – op zoek naar vakantietips. Voor een fijne en betaalbare vakantie binnen Europa!

Feesten in België: € 200.
Wist je dat onze zuiderburen keigoede festivals hebben? Vlakbij de grens van Frankrijk ligt het schattige dorpje Dranouter. Hier vindt ieder jaar Festival Dranouter plaats. Dit jaar is de line up gevuld met Belgische rockers zoals Black Box Revelation, maar ook gevoelige Indie pop door Bent van Looy. Daarnaast zijn er heel wat internationale acts, zelfs het Nederlandse vijftal Roosbeef!

Festival Dranuter vindt plaats in het eerste weekend van augustus. Weekendtickets kosten € 105. Een campingplaats kost € 15, maar voor een paar euro’s meer kun je ook terecht in de nabijgelegen jeugdherberg. Het Dranouter Festival is trouwens een ‘Low Impact festival’. Dit betekent dat het festival zorg draagt voor het milieu. Bijvoorbeeld door voedsel te verpakken in recyclebare verpakkingen en door consumptiebonnen uit te delen aan bezoekers die lege glazen terugbrengen.

vakantie
bron: weheartit

Staycation in Nederland: € 0 - 500
Niks geen koffers inpakken, rennen voor het vliegtuig of uren in de file staan. Bij een ‘staycation’ blijf je gewoon lekker thuis! Klinkt misschien saai, maar je kunt er heel wat van maken. Kenmerkend voor dit soort vakanties is het doen van leuke uitjes, de dagelijkse sleur loslaten, tijd nemen voor jezelf (bijvoorbeeld door een bezoekje aan een kuurtuin), afspreken met vrienden en misschien zelfs kamperen in de tuin. Heerlijk toch? Tijdens een staycation kun je alles doen waar je jezelf normaal geen tijd voor gunt. Ook bespaar je het milieu heel wat uitlaatgassen, doordat je geen verre reis hoeft te maken. Tot slot kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Elke dag uit eten, of back to basics en een hoop geld besparen. You decide!

vakantie
bron: weheartit

WWOOFING in Groot-Britannië: € 400
Wwoofing? Wat is dat? Om precies te zijn, staat wwoofing voor ‘World Wide Opportunities on Organic Farms’. Een betere omschrijving: overdag werken op een boerderij, en ’s avonds lol maken met de andere jonge wwoofers. Doordat je vrijwilligerswerk doet op de boerderij, zijn kost en inwoning inbegrepen. De enige kosten die je hebt, zijn de overtocht, het vervoer binnen Groot-Britannië en het lidmaatschap (€ 24) van Wwoofing.

Het werken op een biologische boerderij is erg leuk om te doen. Zo leer je van alles over groenten en fruit en geniet je dagelijks van een lekker vers avondmaal. Daarnaast is het prettig om de hele dag in de buitenlucht te zijn! Zie je het wel zitten om te gaan wwoofen in Groot Britannië? Bekijk dan hier hoe je je aanmeldt. Let wel op: je kunt alleen lid worden als je 18 jaar of ouder bent.

vakntie
bron: Pinterest

Wat ga jij doen deze zomer?

Door: Linda