Onontdekte superfoods!

Food door Petra

Superfood is helemaal hip! Het zijn supergezonde voedingsmiddelen boordevol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Zo is er bijvoorbeeld de Tibetaanse Goji bes die vol zit met vitamine C, namelijk wel 500 keer zoveel als in een sinaasappel. Of rauwe cacao dat rijk is aan antioxidanten. Girlscene kwam nieuwe superfoods tegen die jouw leven enorm gezond zullen maken, ontdek het hier!

♥ Venkelzaden
Venkelzaden worden al meer dan 4.000 jaar gebruikt in de alternatieve geneeskunde. De zaden helpen om op een natuurlijke wijze je lichaam te ontgiften en bevordert ook de spijsvertering. Ook zijn venkelzaden rijk aan antioxidanten, vezels en ijzer. Strooi wat van deze kleine zaadjes op je salade of groenten, of mix ze in de blender als je een smoothie maakt!

♥ Zwarte knoflook
Zwarte knoflook is knoflook dat op hoog vuur is gefermenteerd. Hier zit een wetenschap achter waarbij een bepaalde hoeveelheid warmte en vochtigheid wordt toegevoegd tot het moment dat het net niet gaat rotten of gisten. Hierdoor heeft de knoflook een bijna geleiachtige structuur en is het vergelijkbaar met zacht gedroogd fruit. Het kan rauw worden gegeten, maar je kunt het ook in je salade toevoegen of op brood smeren. Zwarte knoflook bevat bijna twee keer zo veel antioxidanten als de standaard rauwe knoflook. Ook helpt het om je cholesterol te verlagen.

zwarte knoflook
Bron: gilttaste.com

♥ Kerriepoeder
Dit Indische kruid is lid van de gember familie die sterke antioxidanten bevatten. Ook is het onderzocht voor de bestrijding van kanker. Verder helpt kerriepoeder ook om de menstruatiepijn te verlichten, helpt het tegen aandoeningen van de luchtwegen, wormen, lever obstructie, maagzweren en ontstekingen. Verder helpt het bij om het immuunsysteem te versterken en bevordert de kruiden ook de spijsvertering. Strooi een beetje kerriepoeder over vis, spinazie of eieren.

♥ Pruimen in zuur
De pruimen bevorderen de spijsvertering en helpen tegen een opgeblazen gevoel. Ook dragen de pruimen bij aan een beter immuunsysteem. De pruimen in zuur zijn typisch Japans en is eigenlijk meer een abrikoos dan een pruim. De pruimen hebben een zure en zoute smaak. Je kunt het eten met rijst of pasta.

♥ Freekeh
Freekeh (je spreekt het uit als free-kah) is een graansoort dat veel eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen bevat. Het wordt gemaakt van jonge tarwe dat wordt geoogst terwijl het nog groen is en de korrels komen door middel van roosteren en wrijven los tijdens de productie. De smaak is rokerig en nootachtig en het heeft een stevige, taaie textuur. Het duurt 45 minuten om te koken en kan worden vervangen voor rijst of couscous in verschillende maaltijden. De voordelen van dit superfood is dat het je kan helpen bij afvallen en ook bevordert het de spijsvertering.

freekeh
Bron: cefindesguise.com

♥ Hennepzaden
Deze kleine zaden bevatten gezonde omega drie, zes en negen, wat goed is voor je hart. Ook helpen de zaden bij aan meer energie en zorgt het ervoor dat je sneller herstelt van een ziekte of blessure. Verder verlaagt het de cholesterol en de bloeddruk, vermindert het ontstekingen en verbetert het het immuunsysteem. Doe eens wat van deze zaden in je smoothie!

♥ Maca
Maca is een knolgewas en is een familielid van radijs. De wortel wordt gebruikt om medicijnen te maken voor bloedarmoede en een chronische vermoeidheidssyndroom. Ook helpt het tegen depressies en zorgt het voor balans in de hormonen. Je kunt de wortel het beste koken of gebruiken om er soep van te maken.

Welke superfoods eet jij al?

Bronnen: refinery29.com, optimalegezonheid.com