Girls issues: Ik heb love handles, maar geen heupen!

Health door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag helpen we een meisje dat last heeft van love handles en andere rondingen, maar geen heupen heeft!


Bron beeld

Hoi Girlscene,

Ik ben Debby en ik ben 15 jaar, ik ben een slank meisje en ik heb rondingen op mijn lichaam behalve op mijn heupen. ik kan daar zelfs mijn botten voelen zijn er tips om bredere heupen te krijgen. Hoe train je je heupspieren  om zandloper figuur te krijgen. Ik heb ook een beetje love handles. maar ik weet niet hoe ik dat weg krijg. hebben jullie tips om dat weg te trainen.

xxx Debby


Bron beeld

Lieve Debby,

Je figuur is voor een groot gedeelte genetisch bepaald, het feit dat je op dit moment weinig heup hebt en wat meer 'love' rond je buik, kan daar dus heel goed mee te maken hebben. Daarnaast ben je pas vijftien jaar, je heupen zijn dan lang nog niet volgroeid. Naarmate je ouder wordt, zullen je heupen waarschijnlijk breder worden. Dit heeft allemaal te maken met hormonen.

Doordat je vrij smalle heupen hebt, lijkt het alsof je meer last van love handles hebt, dan dat je in werkelijkheid hebt. Een drastisch dieet willen we je dan absoluut niet aanraden. Wat wel helpt om vet rond je buik te verminderen is door minder suiker, zout en ongezonde vetten te eten. Eet daarnaast meer vers fruit, groenten en goede vetten (zoals avocado en noten) en magere proteïnen als kipfilet. Het schijnt dat een slanke buik 90% voeding en slechts 10% oefeningen zijn.

Maar 10% kan net het verschil maken, dus zouden we je zeker aanraden buikspieroefeningen te doen. Het is vooral belangrijk om je schuine buikspieren te trainen. 

Goede oefeningen zijn:

Bicycle Crunch

Russian Twist

Side Plank

Als je deze oefeningen drie tot vijf keer per week een kwartiertje doet, zul je al snel merken dat je buik strakker wordt.

Oefen je liever met een filmpje? De oefeningen in deze video zorgen ook voor een strakkere buik en minder liefde aan de zijkanten ;-)

We hopen dat we je hiermee hebben kunnen helpen. Succes!

Liefs,
Annemerel