DIY: haarmaskers

Beauty door Petra

Heb je last van droog en beschadigd haar? Gebruik dan eens in de week een haarmasker om je haar te voeden en te herstellen. Natuurlijk kun je haarmaskers kant en klaar in de winkel kopen, maar hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan met een avocado en je eigen keukengerei? Het is ook nog eens heel simpel om te maken. Lees hier de DIY en ga aan de slag!

Haarmasker voor beschadigd haar
Heb jij last van beschadigd haar, voelt je haar droog en is het ruw van structuur? Dan kun je dit haarmasker eens proberen.  

Benodigdheden:
♥ Olijfolie  

Verwarm een scheut olijfolie tot een aangename temperatuur. Zorg dat het niet te heet wordt. Doe vervolgens een scheut olijfolie in handdoekdroog haar. De hoeveelheid hangt af van de lengte van het haar. Let erop dat je, net zoals elk ander haarmasker, het masker alleen in het onderste gedeelte van je haar aanbrengt. Dit deel van je haar heeft het namelijk alleen nodig. Wikkel je haar goed in met bijvoorbeeld aluminiumfolie. Laat het masker ongeveer 30 minuten intrekken en spoel het vervolgens GOED uit met water. 

Lang haar
Bron: Tumblr

Haarmasker voor breekbaar haar
Breekt jouw haar snel af? Dit kan voorkomen als je vaak je haar stijlt of krult, maar het kan ook doordat je een tekort hebt aan bepaalde voedingstoffen. Om jouw haar weer een oppepper te geven kun je gebruik maken van de onderstaande haarmasker.  

Benodigdheden:
♥ Een banaan
♥ Eetlepel olijfolie  

Prak de banaan tot een egaal mengsel. Voeg vervolgens de olijfolie toe aan het mengsel totdat het één geheel is. Verdeel het masker weer in je haar en wikkel het in met aluminiumfolie. Laat het weer 30 minuten intrekken en spoel uit met water.

Haar
Bron: Pinterest

Haarmasker voor droog haar
Dit haarmasker helpt het droge haar te verzorgen en herstellen. Droog haar kan verschillende oorzaken hebben zoals zonnestralen, haarverf, chloorwater etc.  

Benodigdheden:
♥ Eén of twee overrijpe avocado's (ligt aan de lengte van je haar)  

Dit is één van de makkelijkste recepten. Je hebt namelijk alleen maar avocado nodig. Prak de avocado net zolang totdat er een papje ontstaat. Verdeel het mengsel in je haar en wikkel het haar in. Laat het 30 minuten intrekken en spoel het uit met water. 

Haarmasker
Bron: diyearte.blogspot.com.es

Haarmasker voor geverfd haar
Als je je haar vaak verft kan het de conditie van je haar beschadigen. Je kan sneller last hebben van gespleten haarpunten. Het is daarom dan ook belangrijk dat je je haar extra goed verzorgt. Met dit masker wordt je haar weer gezond.  

Benodigdheden:
♥ En kwart komkommer
♥ Een ei
♥ Eetlepel olijfolie
♥ Blender  

Snijd de komkommer in kleine stukjes. Stop de stukjes vervolgens in de blender en voeg het ei en de olijfolie hieraan toe. Zet de blender op de hoogste stand en blend totdat er een egaal papje ontstaat. Verdeel het masker in je haar en wikkel het weer in. Laat het 30 minuten intrekken en spoel het uit met water. 

Geverfd haar
Bron: Tumblr

Haarmasker voor vet haar
Heb je last van vet haar? Probeer dan dit haarmasker eens.  

Benodigdheden:
♥ 50 gram yoghurt
♥ Eén ei  

Klop het ei en voeg daarna de yoghurt hieraan toe. Roer het vervolgens goed door elkaar zodat er een egaal mengsel ontstaat. Verdeel het weer in handdoekdroog haar en laat het 30 minuten intrekken. Spoel het vervolgens weer uit.  

Welk haarmasker is jouw favoriet?  

Bronnen: haarmaskers.com, thebeautydepartment.com