Lifestyle

Barbie VS Échte vrouwen

69

Droom jij van het figuur van een Barbiepop? Stop! Het heeft geen zin, het figuur van Barbie is voor vrouwen praktisch onmogelijk te krijgen. De website Rehabs.com deed een onderzoek naar het figuur van Barbie en kwam tot een aantal schokkende conclusies.

In de infographic van Rehabs.com is de vergelijking gemaakt tussen het lichaam van Barbie en van de gemiddelde Amerikaanse jonge vrouw. Het hoofd van Barbie en de gewone vrouw is ongeveer even groot, maar de nek van Barbie is vele malen smaller dan dat van de normale vrouw. Zo is de omtrek van Barbie's nek bijna 23 centimer, die van een normale vrouw 32. Barbie's nek is zo smal dat een normale vrouw die dezelfde omtrek zou hebben, haar hoofd niet omhoog zou kunnen houden. Als Barbie een levende vrouw zou zijn, zou zij haar hoofd dus niet omhoog kunnen houden. Bizar!

Daarnaast is de taille van Barbie is twee keer zo smal als die van de normale Amerikaanse vrouw, namelijk 40,5 centimeter. Het ideaalbeeld in de modellenwereld is zelfs 60 centimeter! De omtrek van de normale vrouw is tussen de 80 en 85 centimeter. Barbie's smalle taille biedt niet eens genoeg ruimte voor al haar organen!!!

Nog meer bizarre feiten? Barbie's benen zijn 50% langer dan haar armen, normaal is dit verschil maar 20%. Barbie heeft slechts schoenmaat 36 en haar polsen zijn zo smal dat het bijna onmogelijk voor haar moet zijn om iets op te tillen.

Bron: Rehabs.com

Uit dit onderzoek blijkt dus wel hoe belachelijk het is om je eigen lichaam te spiegelen met Barbie's lichaam. Barbie is een product uit een fabriek en zou als ze echt zou bestaan haar leven in een rolstoel met neksteun moeten slijten, omdat het praktisch onmogelijk voor haar moet zijn om een normaal leven te leiden. En ook al zit ze in een rolstoel, het is nog wel de vraag waar ze al haar organen zou moeten laten, want er is in haar taille alleen plek voor een paar centimeter van haar darmen en een halve lever..

Vind jij dat de fabrikant van Barbie iets aan Barbie's lichaam zou moeten doen omdat het een verkeerd beeld schept voor jonge meiden? Of vind jij dat onzin en vind je dat dat helemaal nergens voor nodig is. Wij zijn heel erg benieuwd naar jouw mening!

LOVE dit artikel
17 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

69 reacties

 • 5 jaar geleden xNientjes

  Alsof al die kleine kinderen die er mee spelen geven om dat soort dingen. voor hen is het gewoon een mooi meisje met lange blonde haren. Leuk toch, als ze ze dikker maken blijft het waarschijnlijk onopgemerkt door de kleintjes. laat lekker zo joh

 • 5 jaar geleden Itohan

  Ik vind niet dat ze Barbie moeten veranderen of uit het schap moeten halen. Barbie is voor kleine meisjes om mee te spelen (Soms grotere), en dat mensen zo gek doen om dat 'na' te willen doen is hun probleem. Speelgoed is speelgoed en het hoeft niet perse de maten te hebben in het echt.

  Het is gewoon zonde om zoveel geld en tijd erin te stoppen om daarop te lijken. En waarvoor? Je gezondheid gaat wel heer erg achteruit als je net als de levensechte Barbie gewoon een rip laat weghalen. Gewoon dom. Misschien zou de fabrikant een andere 'soort' pop ERBIJ kunnen maken, maar ik vind dat Barbie zeker niet weg hoeft te gaan.

 • 6 jaar geleden Lotte<3Fred

  je zei dat je niet op barbie kan lijken? lees dit 's:

  http://www.girlscene.nl/p/11171/meet_de_real_life_space_barbie

 • 6 jaar geleden ballerina

  Toch leuk om een voorbeeld te hebben, barbie is leuk om naar te kijken omdat ze mooi is, dat zou veranderen als ze lelijk is. Boeiend, het is maar een pop. En mensen vinden haar heeeeel leuk

 • 6 jaar geleden gitte_x3

  ik vind dat Barbie niet moet veranderen !! Het is maar een pop

 • 6 jaar geleden Proudmommy

  uh het is maar een pop . ik had er vroeger 70 alsof ik keek hoe dun ze waren of wat dan ook . Barbie is perfectie en dat moet blijven

 • 6 jaar geleden antje

  Kleine kinderen denken hier niet over na

 • 6 jaar geleden Kimbrrr

  Daar dacht ik dus vroeger echt niet over na haha!

  Ermee spelen en een leven bedenken voor die pop is waar kinderen mee bezig zijn

 • 6 jaar geleden NeverStopDreaming

  Dat mensen dat allemaal doen om toch maar eens te laten zien dat Barbie fictie is...

 • 6 jaar geleden BeNiceOrLeave

  HET IS MAAR EEN FUCKING POP

 • 6 jaar geleden anon

  echt grappig om dit te zien

 • 6 jaar geleden Hazelbrunettte

  Dit artikel heb ik eerder gezien, maar dan op NSMBL

 • 6 jaar geleden Amber

  https://www.facebook.com/Dominika777Fans?ref=ts&fref=ts

  -

  https://www.facebook.com/AnastasiyaFans?ref=ts&fref=ts

  -

  https://www.facebook.com/ValeriaLukyanova?ref=ts&fref=ts

  Jahoor mensen, ze bestaan ..

 • 6 jaar geleden Peej

  Barbie, heb ik nooit 'perfect' gevonden!

  En.. ik vind haar eigenlijk zelfs TE dun, net niet meer mooi!

 • 6 jaar geleden puddingfishcake

  Ik vond als kind eigenlijk nooit dat ik op barbie moest lijken, of dat ze perfect was, ik vond het gewoon leuk om met haar te spelen... En ik denk dat bijna elk kind dat denkt... al dat gezaag over kinderen die beïnvloed worden --' de maatschappij, de modellen , de reclame voor diëten die tieners kijken, dat vertekend het beeld....

 • 6 jaar geleden Anisa

  Leuk artikel! Kinderen op die leeftijd zijn denk ik niet bewust bezig met de maten van Barbie, maar ik vind het toch wel erg dat je al vanaf zo'n jonge leeftijd wordt geconfronteerd met het 'ideaalplaatje.'Kinderen zien dat misschien niet zo op dat moment, maar ik denk toch dat ze dat indirect wel meekrijgen en het misschien later (in de pubertijd) een rol speelt. Eigenlijk is dat best interessant op onderzoek naar te doen.

 • 6 jaar geleden Polyethylene

  Eigenlijk is het wel vreemd dat Ken volgens mij een veel realistischer lichaam heeft dan Barbie. Barbie sterkt het 'ideaalbeeld' (dun, lange benen, dunne taille) van de vrouw alleen maar aan, ook al is dit onder een doelgroep waarbij dit nog niet zo speelt. Echt bizar dat er zulke grote verschillen tussen een normaal lichaam en het lichaam van Barbie.

  Het zal wel overdreven klinken ('Barbie bestaat al zo lang!!'/'Waarschijnlijk heeft dit helemaal geen invloed op kinderen!') maar ik denk dat het beter is om toch een pop te maken met normale maten. Deze pop is een supranormale prikkel voor mannen en dat heeft niets met speelplezier te maken.

 • 6 jaar geleden Maracuyá

  Ik vind het eigenlijk wel een grappig artikel! Maar ik denk niet dat op die jonge leeftijd meisjes zich daar mee bezig houden. Dit ontwikkeld zich meestal in de puberteit. In de puberteit krijgen de meiden veel meer invloeden van TV en magazines, en is de barbie 'periode' veelal voorbij. Ik heb een poosje terug nog een report geschreven over de invloed van modellen in de media op tiener meiden. De vindingen zijn soms redelijk schokkend daarvan.

  Desalniettemin, leuk artikel! Ik vind ook niet dat de fabrikanten Barbie moeten veranderen.

 • 6 jaar geleden ernur

  Ik vind het echt een leuk artikel! Die stomme reacties slaan nergens op! Duuhh natuurlijk wisten we al dat barbies lichaam niet mogelijk is! Maar de vergelijkingen ervan te zien is wel heel erg leuk!! Great job girlscene!!

 • 6 jaar geleden TheFinal

  Heh wat een reacties alweer -.- Volgens mij is de aanleiding voor dit onderzoek vooral nieuwsgierigheid naar Barbie's lichaam, wat vaak het perfecte lichaam wordt genoemd. Ik denk niet dat girlscene de lezeressen wil overhalen om te stoppen met zichzelf te vergelijken met Barbie. Iedereen met een gezond verstand moet toch beseffen dat die vergelijking onzin is, zelfs zonder dit artikel?

  Hoe dan ook, ik vond het wel grappig om te lezen. Leuk artikel ^_^

 • 6 jaar geleden Sargasso

  Ik heb mijn hele kinderjaren lang gespeeld met barbie poppen en ik heb geen eetstoornissen of zelfbeeldkwesties of whatevs. Als je wat zou gaan veranderen, zou ik eerder de media aanspreken. Ik denk dat de constante stroom van slanke modellen veel schadelijker is dan een plastieken pop voor kinderen.

 • 6 jaar geleden Believe~IN~Unicorns

  Maak een tja uhmm MOGELIJKE barbie weetje...

 • 6 jaar geleden OPERA

  als je een gezond verstand hebt meet je je sowieso niet aan een.. POP

 • 6 jaar geleden ijsbergsla

  Ik snap het ook niet.. Waarom zou je op een pop van een 5 jarig meisje (ofzo) willen lijken?? Ze zijn toch gemaakt als pop, en niet als voorbeeld?

 • 6 jaar geleden l

  met LouderLove eens!

 • 6 jaar geleden LouderLove

  En daarom is het gelukkig een pop

 • 6 jaar geleden Lil' Monster

  behoorlijk sneu dat ''anorectics'' ook een meetgroep zijn....

 • 6 jaar geleden piecake5

  @mint_candyapple ik geloof dat je het punt van dit artikel mist

 • 6 jaar geleden fajerios

  poppen zijn (bijna) altijd onrealistisch.

 • 6 jaar geleden laura

  ik heb hier net meer geleerd dan op een hele schooldag!!

 • 6 jaar geleden Horizon

  HEUJJ maat 36 in de voeten heb ik ook!

  Maar dat is ook het enige xd

 • 6 jaar geleden dropke

  Ik denk eerlijk gezegd dat het idee van dit artikel is dat..

  de media onrealistische beelden voorschotelt van 'perfecte' lichamen. Dat dunne modellen ( waaronder barbie's vallen ) slanke actrices enz. in bladen, films en op tv het slechte zelfbeeld van onzekere meisjes versterkt.

  Maar dat denk ik.

  Greetiess

 • 6 jaar geleden Jabloko

  Hm ik denk dat iedereen dit wel weet, alleen het is wel leuk om te zien als de cijfertjes zo naast elkaar staan. Alleen met een schoenmaat van 36 is niks mis hoor, ik heb zelf ook 35/36 haha.

 • 6 jaar geleden tatiani

  ben met je eens

  mint_candyapplewat :een kut artikel. Natuurlijk is het lichaam van barbie niet mogelijk. Dat weet iedereen wel. Barbie is nep, een plastic figuur. Geen echt persoon. Bovendien snap ik niet waarom dit artikel op girlscene staat aangezien girlscene een nederlandse site is en in dit artikel word alles vergeleken met Amerikaanse vrouwen, die over het algemeen vele malen dikker zijn dan Nederlandse, deze informatie is dus ook niet echt relevant voor ''óns''.Ook vind ik dat de dunne meisjes weer eens benadeeld worden. Waarom mag je dunne meisjes wel benadelen en dikke niet? ik heb ook een nek van 26 cm, en met mij is bovendien ook niks mis?

 • 6 jaar geleden lovepink

  wat een kut artikel. Natuurlijk is het lichaam van barbie niet mogelijk. Dat weet iedereen wel. Barbie is nep, een plastic figuur. Geen echt persoon. Bovendien snap ik niet waarom dit artikel op girlscene staat aangezien girlscene een nederlandse site is en in dit artikel word alles vergeleken met Amerikaanse vrouwen, die over het algemeen vele malen dikker zijn dan Nederlandse, deze informatie is dus ook niet echt relevant voor ''óns''.Ook vind ik dat de dunne meisjes weer eens benadeeld worden. Waarom mag je dunne meisjes wel benadelen en dikke niet? ik heb ook een nek van 26 cm, en met mij is bovendien ook niks mis?

 • 6 jaar geleden Suntrack

  Toen ik 6 was lette ik niet eens op hoe onrealistisch het barbie lichaam is. Het was een pop, meer niet, het ging mij erom dat ik ermee kon spelen, niet of het mij een verkeerd beeld zou scheppen of niet.

 • 6 jaar geleden Schaap

  Ik vind niet dat ze Barbie moeten veranderen. Vind het eigenlijk helemaal nergens op slaan. Er zijn zoveel poppen die uit verhouding zijn, maar alleen maar omdat Barbie ''mooi'' en ''populair'' is zouden kinderen zich onzeker hierdoor gaan voelen. Ik mag hopen dat als ze oud genoeg zijn om zich nú al onzeker te zijn over hun lichaam (want de gemiddelde leeftijd van iemand die met Barbie speelt zal wel onder de 10 zijn) ze zelf ook wel kunnen snappen dat Barbie niet een realistische vergelijking is (het is immers een pop). Ze kunnen beter iets aan hun zelfvertrouwen gaan doen dan onzeker worden van het lichaam van een pop.

  Ik denk overigens ook niet dat kinderen onzeker worden van dunne poppen waarmee ze spelen, maar eerder van mensen die dunner zijn dan zij en daar opmerkingen over maken.

 • 6 jaar geleden Watermelon

  Haha FAIL. als barbie n echt mens zou zijn zou de dus de hele dag niks kunnen doen.

 • 6 jaar geleden anuradha

  een beetje dom als je net als barbie wil zijn

 • 6 jaar geleden Manu

  Ik wist eigenlijk die feitjes al!

 • 6 jaar geleden Valeska

  Haha klinkt misschien stom maar toen ik heel klein was dacht ik dat barbie normaal was. Ik vond dus bijna iedereen 'breed'

 • 6 jaar geleden Laa-Laa

  Gelukkig ben ik geen barbie haha

 • 6 jaar geleden Live your fashion life

  super leuk om te lezen! dit wist ik niet, tjaa natuurlijk wist ik dat barbies figuur voor mij onmogelijks is, maar daar wil ik mezelf ook niet mee spiegelen ahaha

 • 6 jaar geleden realitea

  goed artikel! dit wist ik allemaal niet. natuurlijk wel dat het figuur van barbie onrealistisch is! (: ik denk niet dat fabrikanten er iets aan moeten doen, ze bestaat inderdaad al zo lang en de meesten weten wel dat het gewoon niet kán.

 • 6 jaar geleden Antsje

  Leuk artikel!

 • 6 jaar geleden Redbird

  Leuk artikel! Eens wat anders, en laat de poppen toch, ze zijn leuk voor de kinderen. (En voor die barbiessesed man..)

 • 6 jaar geleden ohmymurs

  Ik vind het leuk om zo'n artikel te lezen! Goed geschreven ook

 • 6 jaar geleden PINKLABEL

  Goed artikel!

  Ik vind dat niemand een voorbeeld moet nemen van barbie, zij is immers een pop! Poppen zijn om mee te spelen, en daar moet iedereen bewust van zijn. De fabrikant hoeft niets te doen, barbie bestaat al zolang.

 • 6 jaar geleden l

  leuk artikel!

 • 6 jaar geleden Sneeuwwitje

  Ik vind dat die fabrikanten er echt iets aan moeten doen. Zo wordt de barbiepop realistischer en proberen meisjes van jongs af aan er niet als een anorexia-patiënt uit te zien.

 • 6 jaar geleden Lisa

  Inderdaad een goed artikel. Gelukkig ken ik geen mensen die een barbie-figuur als voorbeeld zien.

 • 6 jaar geleden Marleen

  ik word zo moe van die barbie-vergelijkingen! no shit sherlock!

 • 6 jaar geleden Anna

  nou ik vind het schokkender dat die modellen zo dicht qua maten bij mensen met anorexia zitten... of ik moet dat plaatje verkeerd begrijpen. dat kan ook.

 • 6 jaar geleden Kachina

  Ik vind dat er veel negatieve reacties op dit artikel zijn, maar persoonlijk vind ik het wel een leuk artikel! Dit soort feitjes zijn altijd leuk om te weten natuurlijk. Tuurlijk is het bekend, maar dat neemt niet weg dat je het artikel zelf gelijk moet afkraken.

  En Barbie als voorbeeld? Nee, niet voor mij.

 • 6 jaar geleden BrigitteBardot

  Waarom zetten ze er anorexics bij? Dat is een ernstige ziekte, geen soort uiterlijk...

  Ik snap eigenlijk niet waarom ze barbies steeds met mensen vergelijken, en die andere 100 poppen niet.

 • 6 jaar geleden Glanced

  Tsja het is gewoon een pop.. Heb barbie nooit als voorbeeld gezien ofzo?

 • 6 jaar geleden Rieke

  OHH SCHOKKEND: EEN STUK SPEELGOED IS NIET ANATOMISCH CORRECT!!1!!!1!!!!

 • 6 jaar geleden Sandra

  Het is een pop.. Maar het mag wel iets realistischer ja.

 • 6 jaar geleden sandraaa_a

  ben ik de enige die vind dat die barbie op dat monstermeisje van de film [REC] lijkt door die lange benen?

 • 6 jaar geleden A

  Het is maar een pop! het is niet een echte persoon...

  Barbie bestaat volgens mij al meer dan 50 jaar waarom zouden ze het dan nu moeten veranderen... vind ik echt onzin!

 • 6 jaar geleden Limbo

  heb nooit het lichaam van barbie als een 'voorbeeld' gezien?:p

 • 6 jaar geleden GRASSPRIETJES

  Goed artikel maar vind het niet shockerend. Meiden moeten sowieso geen voorbeeld nemen aan Barbie, het is maar een pop...

 • 6 jaar geleden rosa1234

  dit is al jarenlang bekend idd.

 • 6 jaar geleden ChocoCappuccino

  Dit is al echt jarenlang bekend.. Prima dat jullie er iets over zeggen hoor maar doe dan niet alsof het nieuwe ontdekkingen zijn..

 • 6 jaar geleden Devira

  Wat je altijd al dacht, alleen dan logisch uitgelegd. Way to go Girlscene!

 • 6 jaar geleden Perronita

  Wat een leuk artikel!

 • 6 jaar geleden Michelle

  schokkend!

 1. 1