Lifestyle

Barbie VS Échte vrouwen

Droom jij van het figuur van een Barbiepop? Stop! Het heeft geen zin, het figuur van Barbie is voor vrouwen praktisch onmogelijk te krijgen. De website Rehabs.com deed een onderzoek naar het figuur van Barbie en kwam tot een aantal schokkende conclusies.

In de infographic van Rehabs.com is de vergelijking gemaakt tussen het lichaam van Barbie en van de gemiddelde Amerikaanse jonge vrouw. Het hoofd van Barbie en de gewone vrouw is ongeveer even groot, maar de nek van Barbie is vele malen smaller dan dat van de normale vrouw. Zo is de omtrek van Barbie's nek bijna 23 centimer, die van een normale vrouw 32. Barbie's nek is zo smal dat een normale vrouw die dezelfde omtrek zou hebben, haar hoofd niet omhoog zou kunnen houden. Als Barbie een levende vrouw zou zijn, zou zij haar hoofd dus niet omhoog kunnen houden. Bizar!

Daarnaast is de taille van Barbie is twee keer zo smal als die van de normale Amerikaanse vrouw, namelijk 40,5 centimeter. Het ideaalbeeld in de modellenwereld is zelfs 60 centimeter! De omtrek van de normale vrouw is tussen de 80 en 85 centimeter. Barbie's smalle taille biedt niet eens genoeg ruimte voor al haar organen!!!

Nog meer bizarre feiten? Barbie's benen zijn 50% langer dan haar armen, normaal is dit verschil maar 20%. Barbie heeft slechts schoenmaat 36 en haar polsen zijn zo smal dat het bijna onmogelijk voor haar moet zijn om iets op te tillen.

Bron: Rehabs.com

Uit dit onderzoek blijkt dus wel hoe belachelijk het is om je eigen lichaam te spiegelen met Barbie's lichaam. Barbie is een product uit een fabriek en zou als ze echt zou bestaan haar leven in een rolstoel met neksteun moeten slijten, omdat het praktisch onmogelijk voor haar moet zijn om een normaal leven te leiden. En ook al zit ze in een rolstoel, het is nog wel de vraag waar ze al haar organen zou moeten laten, want er is in haar taille alleen plek voor een paar centimeter van haar darmen en een halve lever..

Vind jij dat de fabrikant van Barbie iets aan Barbie's lichaam zou moeten doen omdat het een verkeerd beeld schept voor jonge meiden? Of vind jij dat onzin en vind je dat dat helemaal nergens voor nodig is. Wij zijn heel erg benieuwd naar jouw mening!

LOVE dit artikel
17 meiden hebben deze blog geloved