Travel

De hotspots van Antwerpen

Antwerpen is een stad die alles heeft; de fijnste winkelstraten, genoeg cultuur en de lekkerste eettentjes. Bovendien is het erg dichtbij en daardoor super betaalbaar! Tijd om de hotspots van Antwerpen eens te ontdekken. Girlscene's Emma bezocht deze super stad om ze voor jullie te vinden. Want Antwerpen is zeker een bezoekje waard! 

Girlscene werd door TravelBird uitgenodigd om een tripje te maken naar Antwerpen. Jaaa, we love deze stad! Het is romantisch met je vriendje, shoppen met je vriendinnen en cultuur snuiven met je familie. En met iedereen genieten van de culinaire specialiteiten zoals bonbons en wafels ;-). Antwerpen is een compacte stad, je kunt er snel doorheen gaan, maar elk deel is anders. 

TravelBird is een reisorganisatie die elke dag leuke vakanties en dagtripjes aanbiedt. Tja, er zijn al zoveel websites die vakanties aanbieden! Het verschil met andere reisorganisaties is dat TravelBird alle keuzes makkelijker maakt. Zij bieden op basis van persoonlijke ervaringen trips aan, waarvan er per dag vier erg scherp geprijsd zijn. TravelBird maakt het mogelijk om voor een prikkie naar het buitenland te gaan. Lijkt een goedkoop stedentripje jou wel wat? Kijk dan even hier

Algemene tip: neem je studentenkaart -als je die hebt- mee! In heel veel winkels, musea en restaurants kun je studentenkorting krijgen. Wel zo voordelig!

Goed, daar gaan we dan! Hierbij de hotspots van Antwerpen.

Shoppen
'Shop till you drop' is zeker van toepassing als je naar Antwerpen gaat. Als echte modestad kun je geweldig winkelen. Van grote tot kleine merken. Als je van het station komt beland je vrijwel meteen in de grote winkelstraat: Meir. Hier zijn de meeste en grootste winkels te vinden. Daarnaast stikt het in de modewijk van de boetiekjes. De meeste boetiekjes zijn erg prijzig, maar de items zijn wel origineel.

Forever 21
Deze winkel is een echte aanrader voor iedereen die fashionable items wil voor een lage prijs. De winkel is enorm en heeft drie verdiepingen. Hier kun je gerust wat uurtjes in doorbrengen. Van kleding & ondergoed tot accessoires en schoenen; Forever 21 heeft het allemaal.

Adres: Meir 42-46


Ik ben goed geslaagd bij Forever 21. Deze trui van 21 euro zit heeeeerlijk!


Dit schattige kanten shirt met peplum is super leuk voor in de zomer. Hij kostte 16 euro.

Lila Grace
Zo'n typisch Antwerps boetiekje is Lila Grace. Deze winkel verkoopt kleding, accessoires en schoenen voor vrouwen. Ik was al verkocht bij de etalage! Zie je de reuzen-lolly's? Bij binnenkomst zie je een bijna ouderwets interieur vol mooie kleren. Helaas hangt er -zoals bij bijna alle boetiekjes- een aardig prijskaartje aan de items. Ik ben dan ook niet geslaagd omdat mijn portemonnee het niet toeliet. 

Adres: Nationalestraat 83

Disney store
Als je fan bent van Disney, dan beland je hier in Mekka! Stampvol, het is helaas wel duur, maar zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Je herleeft je jeugd bij het zien van alle Disneyfiguren. Daarnaast is de winkel super leuk en sprookjesachtig ingericht. 

Adres: Meir 41

Fish & Chips

In het hartje van de modewijk vind je Fish and Chips. Deze winkel is al lang een begrip bij jong en trendy Antwerpen. De etalage is al indrukwekkend en ook binnen ziet het er hip uit. De winkel is erg groot en ze verkopen er van alles. Terwijl jij door de rekken gaat, kun je genieten van de plaatjes die een DJ draait. Deze winkel is echt een must!

Adres: Kammenstraat 36


De binnenkomst


Fish and Chips is super hip! Alle items van dit moment vind je daar.


Ik werd spontaan verliefd op deze tasjes!

Pull And Bear
Pull and Bear heeft ook een aantal vestigingen in Nederland, maar ik kende de winkel nog niet. Ik vind de winkel absoluut een hotspot vanwege de leuke kleding en lage prijs. De winkel lijkt qua kleding een beetje op Zara, maar dan goedkoper. 

Adres: Meir 71


Ik ben geslaagd in Pull And Bear! Deze stoere ketting maken mijn outfits helemaal af. Ik betaalde er 16 euro voor.

Cultuur
Antwerpen is een lust voor het oog. Overal waar je om je heen kijkt, zie je mooie dingen. De historische binnenstad is prachtig en er hangt een gezellig sfeertje. Er zijn genoeg culturele dingen die je in Antwerpen kunt doen.

Mode Museum
Het Mode Museum (MoMu) heeft een uitgebreide verzameling modestukken. Heel wat objecten zijn afkomstig van modestudenten die in hetzelfde pand studeren. Super leuk om alle creatieve creaties te zien! Een must-see als je een modeliefhebber bent. 

Adres: Nationalestraat 28


Er worden onder andere prachtige stoffen tentoongesteld.


De modestudenten gebruiken het museum als inspiratie. Je ziet veel studenten schetsen maken in het museum.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Een heel bekende en echte trekpleister is de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Als je in Antwerpen bent, dan moet je het gezien hebben. Hoe kan het ook anders, je kunt niet om de kathedraal heen. Van de buitenkant is de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal al zeer indrukwekkend, maar van binnen al helemaal. Helaas moet je wel toegang betalen om het van binnen te kunnen bezichtigen. Maar het is de moeite waard, je kijkt je ogen uit!

Adres: Groenplaats 21


Het orgel is een van de adembenemend mooie dingen in de kathedraal.


In de kathedraal hangen een paar schilderijen van de beroemde schilder Rubens.

Stadfeestzaal
Eigenlijk is er niet bijzonder veel te doen, maar de Stadfeestzaal is heel indrukwekkend om van binnen te zien. Het gouden plafond en de vele details zijn een lust voor je oog! Je vindt het in Meir, de grote winkelstraat, dus ideaal om even langs te wippen tijdens het shoppen.

Adres: Meir 78


Wauw!


Dit moet een champagneglas voorstellen. Hier kun je ook echt genieten van een glaasje bubbels!

Vlaeykensgang
Wij zeiden dat Antwerpen romantisch is met je vriendje en de Vlaeykensgang bewijst dat wel! Het zijn schattige kleine hofjes waar je doorheen kunt lopen en romantisch kunt zitten op de bankjes. Je proeft hier echt de Antwerpse sfeer. Zeker onthouden, want je loopt er zo voorbij! 

Adres: Oude Koornmarkt 16


In de zomer staan de hofjes in bloei, extra romantisch!

Eten & Drinken
De Belgen weten wat lekker eten is, dat heb ik wel ontdekt tijdens mijn tripje. Aan gezellige eetgelegenheden geen gebrek! De Belgische porties zijn flink wat groter dan de Nederlandse, dus zorg dat je genoeg ruimte in je maag hebt voordat je Antwerpen bezoekt ;-). 

The Chocolat Line
Een trip naar Antwerpen is pas compleet als je chocolade hebt geproefd. Hoe kan het ook anders, op elke hoek word je wel verleid door een schattig bonbonwinkeltje. De straten van Antwerpen ruiken zelfs naar deze lekkernij! Dit chocoladewinkeltje ziet er niet alleen waanzinnig uit, maar de chocolade is ook erg lekker. Super leuk om mee te nemen als souvenirtje. 

Adres: Meir 50


Benieuwd hoe de chocolade wordt gemaakt? Loop dan gewoon even de keuken in!


Hier kun je zien hoe ze het maken. Zeker de moeite waard om even te kijken!

Patty Cake
Wie houdt er nou niet van cupcakes?! Hier vind je de lekkerste cupcakes en taarten van Antwerpen. Wat denk je van cupcakes met passievrucht, kokos, aardbei of chocolade? Dagelijks staan er andere smaken in de winkel, dus ga gerust meerdere dagen langs ;-).

Adres: Nationalestraat 99


Je kunt er ook heerlijk zitten om je cupcake rustig op te smikkelen, onder het genot van een kopje thee.


Natuurlijk moesten de cupcakes ook even getest worden! Dit is een chocoladecake met chocoladetopping. Hij was vers, luchtig en om je vingers bij af te likken. 

't Elfde gebod
Het cafe is meestal bomvol -wij moesten bijna vechten voor een plekje- en dat is niet zo gek. Het interieur van 't Elfde gebod is namelijk heel bijzonder. Het is gedecoreerd met ontzettend veel Mariabeeldjes! Je hebt in ieder geval genoeg om naar te kijken. Er een breed assortiment aan Belgisch bier, wat ook een specialiteit is van de Belgen. 

Adres: Torfbrug 10


Er hangt een super gezellige sfeer in 't Elfde Gebod.


De Mariabeeldjes staan overal! Je bent bijna bang dat je er eentje omstoot ;-).

Ladurée
'Jaaaaa Ladurée!' iedereen ging uit zijn dak toen de beroemde macaronwinkel op ons pad kwam. Niet heel Antwerps. maar wij bij Girlscene zijn er gek op. Ladurée is te vinden in de P.C. Hooftstraat van Antwerpen. De buitenkant is al magisch en ook in de winkel ziet het er prachtig uit: wolken op het plafond, pastelgroene deuren en crèmekleurige schappen. Het kost wel wat (€8,80 voor vier macarons in een schattig doosje), maar dan heb je ook echt de allerlekkerste macarons!

Adres: Schuttershofstraat 51


De etalage met Tiffany-blauwe macarons. Verliefd!

Mint
Dit was de eerste plek waar wij hebben gegeten in Antwerpen en oh, wat hadden wij een honger na de reis! Mint bleek een fantastische lunchgelegenheid om mijn honger te stillen. Toasts, burgers, salades, ik kon niet kiezen. Uiteindelijk ging ik voor het broodje met de naam 'VIP geitje'. Alleen al voor de naam moest ik 'm nemen. De bestelling liet redelijk lang op zich wachten, maar later bleek waarom; het broodje was enorm! Ik heb het 'VIP geitje' niet helemaal op gekregen, maar het was zooo lekker!

Adres: Th. Van Rijswijckplaats 2


Het interieur is smaakvol en modern.


Het 'VIP geitje': broodje met geitenkaas, parmaham en sla. Ik krijg honger als ik er naar kijk!


Bonus: Jili Bubble Tea
Ik spotte Jili Bubble Tea toevallig, omdat het er erg leuk uitzag. Bij thuiskomst bleek dat Bubble Tea een waar fenomeen is. Veel celebrities drinken drinken het drankje dat je zelf kunt samenstellen. Vandaag is er al een artikel op Girlscene verschenen over Bubble Tea waarin haarfijn wordt uitgelegd wat het is en hoe jij het zelf kunt maken! Ik heb het zelf helaas niet kunnen uitproberen, waar ik wel een beetje spijt van heb. Hopelijk kun jij dat nu voor mij doen!

Adres: Nationalestraat 100

Thanks TravelBird, voor het geweldige tripje naar het mooie Antwerpen!

Twee dagen in Antwerpen is natuurlijk niet genoeg om álle hotspots te ontdekken. Heb jij nog een hotspot die ook in dit rijtje hoort? Laat het weten in de reacties!