Ga je op kamp? Zo doe je dat!

Travel door Janet

Deze zomer zijn er weer allerlei manieren om optimaal te genieten. Je kunt op vakantie gaan, maar misschien ga je ook wel mee op kamp. Ga je alleen of ga je met school, of met vrienden? Het kan natuurlijk een beetje eng zijn, maar dat hoeft niet. Girlscene geeft allerlei tips:) 


Bron: Facebook

Allereerst is het natuurlijk handig om de juiste spullen mee te nemen. Ga je naar een zonnig oord of juist naar de bossen? Houd er rekening mee dat je meerdere dagen weggaat en dus meerdere spullen nodig hebt. Wij maakten dit lijstje, erg handig!

Kleding (kijk zelf even naar het aantal dagen)
Sokken
Ondergoed
Beha's
Vestjes
Pyjama
Joggingbroek
Goede schoenen
Badslippers
Slippers
Regenkleding
Badkleding
Pyjama
Trui
Jas
Deodorant
Zonnebrand
Nagelvijl
Pleister
Tandenborstel en tandpasta
Make-up remover
Maandverband of tampons
Anticonceptie
Haarborstel
Douchespullen
Handdoeken en washandjes
Muggenspul
Slaapzak
Kussen
Luchtbed
Eventueel een pomp
Mobiel en oplader
Plastic zakken
Muziek
Geld
Portemonnee (niet de belangrijke pasjes)
Makkelijk eten
Fototoestel


Bron: Burtongirls

Het kan natuurlijk wat eng zijn om een paar dagen op een vreemde plek te bivakkeren. Wees niet bang, kampen zijn bedoeld om leuk te zijn. De leiding doet er alles aan om jou een paar dagen vol plezier te geven. Er worden bijvoorbeeld veel leuke spellen gedaan en 's avonds wat verhalen verteld. Bovendien kun je meedoen aan allerlei leuke activiteiten zoals een speurtocht, een muziekspel of een dropping. 

Vind je iets niet leuk of heb je je twijfels? Neem dan gewoon contact op met de leiding. Alleen dan kun je hulp krijgen of mag je iets overslaan. Wat zijn leuke spellen op kamp? Natuurlijk verstoppertje! Eindelijk wat andere verstopplekken dan dat ene muurtje achter het schoolgebouw. Vergeet niet om het speelveld af te bakenen. Voordat je het weet heb je jezelf zo ver verstopt dat mensen je niet meer kunnen vinden en in paniek raken. Dat is ontzettend eng en het is de bedoeling dat iedereen een leuk kamp heeft. 


Bron: Tumblr

Ken je het spel Levend Stratego? Ontzettend leuk om te spelen in de bossen en waarschijnlijk houden andere kinderen er ook van! Stel het eens voor aan de leiding! 

Vergeet niet om een notitieboekje of wat papier mee te nemen. Misschien dat je op kamp namelijk allerlei nieuwe vrienden maakt en het is natuurlijk ontzettend leuk om ook thuis nog contact met elkaar te houden!

Misschien ken je op het kamp nog niemand en ben je bang voor heimwee. Dat kan natuurlijk voorkomen maar vergeet niet dat de leiding jou kan helpen. Zij kunnen bijvoorbeeld je ouders bellen of ervoor zorgen dat jij eventjes met je vader of moeder belt. Vergeet ook niet dat andere kinderen ook bang voor heimwee zijn. Je staat er dus niet alleen voor. Maar meestal zijn de activiteiten en de dagen zo leuk, dat je die angst al snel achter je laat! Je leert snel nieuwe mensen kennen en jullie zijn samen klaar voor een paar super leuke dagen! 

Ben je stiekem ijdel? Het is misschien beter om die eigenschap voor de komende dagen wat meer achterwege te laten. Op een kamp is zijn er vaak niet de goede faciliteiten om rustig voor een spiegel het gezicht te fatsoeneren. Ook zijn er niet altijd stopcontacten voor bijvoorbeeld een föhn of een stijltang. Wees niet bang, over een paar dagen ben je weer thuis en dan kun je weer op je gemak tutten! Gelukkig. 


Bron: Freepeople

Neem ook wat tijdschriften of een boek mee, helemaal perfect voor die momenten van vrije tijd. Misschien vind je het dan juist fijn om even alleen te zijn en een boek is de perfecte afleiding van alle drukte om je heen. 

Ga jij dit jaar op kamp en wat ga je dan allemaal doen? 

Door: Janet