Food

Bakken maar! Dit is het lekkerste recept voor een appeltaart met salted caramel

Ben jij ook een beetje uitgekeken op de klassieke appeltaart? Probeer dan eens deze appeltaart met salted caramel! Voor dit recept hoef je namelijk geen keukenprinses te zijn en de karamel maakt deze taart extra lekker. 

Zo maak je de lekkerste appeltaart met salted caramel

Let’s get started! 

Wat heb je nodig voor het deeg?

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 125 milliliter ijswater
  • 200 gram koude boter in blokjes

Dit heb je nodig voor de salted caramel:

  • 200 gram suiker
  • 60 milliliter water
  • 3/4 theelepel fijn zout
  • 50 milliliter slagroom
  • 50 gram boter

Alles voor de appelvulling van de taart:

  • 6 appels
  • Her sap van een halve citroen
  • 75 gram suiker
  • halve theepel zout
  • 30 gram bloem

Zo maak je de appeltaart

Stap 1: Gooi het bloem, de zout en de suiker in de keukenmachine en meng het tot een geheel. Als dat is gelukt kunt je de boter hierbij gooien ook dat weer mengen tot een geheel.Voeg nu het ijswater toe en laat de keukenmachine het geheel mengen.

Stap 2: Kneed het deeg tot een bal, druk deze plat en maak hier een schijf van. Vervolgens rol je deze in vershoudfolie en zet je deze voor minimaal een uur in de koelkast.

Lees ook:
Wil je proberen! Zo maak je een heerlijke Pornstar Martini-cheesecake

Stap 3: Pak een kleine sauspan en gooi het suiker en water hierin en breng het rustig aan de kook. Als de suikersiroop uiteindelijk donkerder begint te worden kun je het mengsel het vuur halen. Voeg nu de slagroom toe aan het mengsel en roer het goed door.

Stap 4: Daarna kun je ook de boter en het zout toevoegen en ook weer goed doorroeren. Als dat is gelukt kun je de karamel het beste even laten afkoelen, want anders smelt het door de bodem van de taart heen.

Stap 5: Vervolgens snij je de appel in plakjes en leg je deze in een kom. Voeg hier het zout, suiker, citroensap en bloem aan toe en schep dit goed door. Nu kun je ook de karamel toevoegen als deze goed is afgekoeld.

Stap 6: Verwarm de over voor op 180 graden. En vet de springvorm alvast in.

Stap 7: Haal nu het deeg uit de koelkast en neem een derde van het deeg, de rest kan terug in de koelkast. Maak het deeg vervolgens plat en verdeel het gelijkmatig zodat het in de springvorm past en het deeg ook de randen moet bedekken.

Stap 8: Vervolgens voeg je het appel mengsel hier aan toe en dan pak je de andere deegbal uit de koelkast. Deze rol je uit tot je er lange stroken van kunt snijden, dit wordt de bovenkant van de taart. Leg deze er diagonaal bovenop, zodat er ruitjes ontstaan.

Stap 9: En als laatste doe je de taart eerst 20 minuten in de vriezer, dan wordt hij extra knapperig. En vervolgens mag hij 80 tot 90 minuten in de oven. En klaar is kees!

Bron: lotkook.comBeeld: Pinterest