Food

Recept! Maak déze overheerlijke Aperol Scroppino voor Koningsdag

aperol-scroppino-koningsdag

Nog eventjes wachten en dan mogen we weer met z'n allen de straten op om de verjaardag van Willem te vieren! Tijdens Koningsdag hebben we niet altijd even goed weer gehad, maar dit jaar hopen we dat we met onze nieuwe favoriete cocktail in het zonnetje kunnen zitten! Zó maak je de oranje Aperol Scroppino!

Aperol Scroppino

Mix de meest populaire cocktail van het moment met een overheerlijke frisse zomercocktail en dan krijg je de Aperol Scroppino! Deze Italiaanse combinatie is verrukkelijk om te drinken met vrienden en vriendinnen terwijl je in het zonnetje zit. De cocktail is niet alleen lekker fris en sparkling, maar de Aperol Scroppino past ook nog eens perfect bij Koningsdag! De oranje variant van de ijzige Scroppino is voor dit jaar zeker wel onze nieuwe favoriet. Je hebt er een aantal ingrediënten voor nodig, dus laten we maar direct beginnen!

Wat heb je nodig?

Deze heerlijke combinatie hadden wij nooit eerder bedacht, totdat we hem tegen kwamen op het TikTok-account van een Italiaans restaurantje. Dan weet je zeker dat het lekker is! Zij leggen in dit filmpje stap voor stap uit hoe je de cocktail voor twee personen maakt. Let op, wil je meer dan 2 porties schenken? Vermenigvuldig dan je ingrediënten.

  • 2 bolletjes sorbet citroen ijs
  • 1 shotje limoncello
  • 2 shotjes Aperol
  • 2 shotjes prosecco naar keuze
  • Optioneel: 1 citroen voor de garnering

Lees ook:
Recept! Zó maak je een overheerlijke Dragon Fruit Mojito cocktail

Aan de slag!

Cheers met Koningsdag met deze overheerlijke Aperol Scroppino cocktail. Als je dit recept volgt, heb je het lekkere drankje al binnen no-time op tafel staan.

Als eerste doe je de 2 bolletjes sorbet citroen ijs in een grote kom. Schenk hier vervolgens 1 shotje limoncello, 2 shotjes Aperol en 2 shotjes prosecco bij. Mix dan alles goed door met een garde. En let op! Doe dit snel, want je wil niet dat het ijs gaat smelten. En dan ben je alweer klaar! Giet het mixje over in twee mooie glazen en garneer het met een citroenschijfje. Enjoy!

View post on TikTok

Beeld: tiktok @iltartufodelft