Food

De Aperfall Spritz is dé cocktail van de herfst

aperfall-spritz

Wie zegt dat de herfst alleen bedoeld is voor kopjes thee en warme chocomelk? Wij zijn het allerlekkerste drankje van de herfst tegengekomen: de Aperfall Spritz.

Aperfall Spritz

Zodra de temperaturen weer beginnen te stijgen, is het weer tijd voor een overheerlijke Aperol Spritz. De bittere smaak is perfect voor de zomermaanden en we kunnen er dan geen genoeg van krijgen. En hoewel we het helemaal niet erg vinden dat de zomer voorbij is en de herfst begint, zijn we er stiekem nog niet voor klaar om afscheid te nemen van de aperol spritz. Wanneer de temperaturen dalen vinden we ‘m namelijk toch niet even lekker als in de zomer. Gelukkig kun je overal creatieve variaties op bedenken en dat heeft TikTokker @boozetasty gedaan. Zij staat er natuurlijk om bekend dat ze de meest creatieve cocktails en variaties op bestaande cocktails bedenkt. Nu heeft ze dus de perfecte herfstachtige twist gegeven aan de welbekende Aperol Spritz en ze noemt ‘m de Aperfall Spritz!

Perfect voor de herfst

De Aperfall Spritz is hét perfecte drankje voor de herfst. Het verschil met de originele Aperol Spritz is namelijk dat deze een blend van kaneel er doorheen heeft. En welke smaak past nou beter bij de herfst dan kaneel? Verder gaat er ook nog een klein beetje perensap doorheen, wat de kaneelsmaak complimenteert. Door de kruidige smaak van de kaneel gemixt met het bittere van de Aperol Spritz is dit dus het perfecte drankje voor de herfst. Wij weten wel wat we gaan maken met onze volgende girls night!

Benodigdheden

Voor één glas van de Aperfall Spritz heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 6 cl Aperol
  • 4 cl perensap
  • Prosecco
  • Bruiswater
  • IJsklontjes
  • Kaneel
  • Eventueel: een sinaasappel en een kaneelstokje

Verder is het ook wel handig om een cocktailshaker in huis te hebben. Voor het perfecte eindresultaat moet je eigenlijk ook een leuk Aperol glas hebben ;).

Bereidingswijze

Als je wel eens een Aperol Spritz hebt gemaakt, weet je dat deze cocktail helemaal geen hogere wiskunde is. Het is vrij makkelijk te bereiden en gelukkig geldt datzelfde voor de Aperfall Spritz! Je begint gewoon door 6 cl Aperol en 4 cl perensap in een cocktailshaker te doen. Doe hier ook de ijsklontjes en kaneel bij in en shake het goed door elkaar. Zorg dat je genoeg ijsklontjes hebt om het glas minstens tot de helft te vullen. Pas wel op dat je er niet teveel kaneel doorheen gooit. Als je teveel gebruikt kan het klonterig worden en dat wil je natuurlijk niet. Schenk dit mengsel nadat je goed hebt geschud in je cocktailglas. Vul je glas nu aan met ongeveer evenveel prosecco als het aperol mengsel. Giet hier nu nog een scheutje bruiswater doorheen. Wil je je cocktail écht naar een ander level brengen? Dan kun je ‘m nog garneren met een schijfje sinaasappel en een kaneelstokje. Cheers!

View post on TikTok

Nog een lekker cocktail receptje nodig? Check dan deze met Licor 43!

Beeld: tiktok @boozetasty