Food

Recept: deze pina colada met Licor 43 moet je proberen

pina-colada-met-licor-43

Ben jij ook al helemaal klaar met dit koude, natte weer en heb je wel zin om de zomer in huis te halen? Dan moet je deze pina colada met Licor 43 eens proberen!

De zomer in huis halen

Er is echt geen ontkomen meer aan: de herfst is begonnen. De klok is inmiddels al een tijdje geleden achteruit gezet, waardoor het om 17.00 uur al donker is. ‘s Ochtends ga je weg in het donker en ‘s avonds kom je ook weer thuis in het donker. Wij vinden het allemaal maar een deprimerende boel en we zijn eerlijk gezegd wel toe aan een kleine herinnering aan de zomer. En wat is nou een betere manier om dit te doen dan door middel van een heerlijke cocktail? Wij hebben het beste recept hiervoor gevonden: de pina colada met Licor 43! Dit is dé cocktail voor kokosliefhebbers die ook niet kunnen wachten tot de zomer volgend jaar weer begint.

Pina colada met Licor 43

Als je geen fan bent van kokos, is het misschien beter om deze cocktail even over te slaan. Als je geen kokos lust is de kans groot dat je de klassieke pina colada ook niet lekker vindt – en dus deze variatie erop ook niet. No worries, want er zijn voor jou nog genoeg andere recepten. Denk aan de passionfruit mojito, of de scroppino met Flügel. Wij zijn echter wel gek op de smaak van kokos en kunnen er geen genoeg van krijgen. Wij gaan daarom dit weekend non-stop aan de pina colada met Licor 43! Enne, het beste nieuws van alles? Dit drankje is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens super makkelijk om zelf te maken. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

Voor één glas van de pina colada met Licor 43 heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 50 ml Licor 43 Original
  • 50 ml kokosmelk
  • 10 ml cognac
  • 20 ml slagroom met suiker
  • een paar druppels citroensap
  • 2 schijfjes ananas
  • IJsblokjes
  • verse ananas met schil en een takje munt ter garnering

Verder is het ook wel handig om een cocktailshaker in huis te hebben. Bij deze cocktail is het namelijk belangrijk dat je alle ingrediënten goed door elkaar schudt. Daarnaast kun je het aantal van de ingrediënten natuurlijk lekker vermenigvuldigen, afhankelijk van hoeveel glazen je wilt maken.

Bereidingswijze

Zoals we eerder al zeiden, is het maken van deze cocktail dus echt super makkelijk. Je begint gewoon door de twee plakken ananas in stukjes te snijden. Nu kun je deze stukjes in de cocktailshaker stoppen. Doe hier ook de Licor 43, kokosmelk, citroensap, cognac, slagroom en ijsblokjes bij in. Schud het even goed door elkaar en schenk het vervolgens in een mooi cocktailglas. Je kunt er nog voor kiezen om dit heerlijke drankje te garneren met een stukje verse ananas en een takje munt. Ziet er wel zo mooi uit. Als je al deze stappen hebt gevolgd ben je al klaar; hoe makkelijk was dit? Cheers!