Health

Deze 3 alledaagse dingen werken onbewust als work-out

onbewust-work-out

Iedereen wil lekker in zijn vel zitten en voor veel mensen betekent dit wekelijks in de sportschool staan. Toch is al deze extra beweging niet per se nodig om aan je dagelijkse work-out te komen. Deze drie alledaagse dingen werken mee aan een gezonder lichaam en dit verschil kan je merken!

Dagelijkse taken

In het dagelijks leven zijn er genoeg dingen waar we ons lichaam voor moeten inspannen. Denk aan naar huis fietsen van de supermarkt met een zware boodschappentas, de was ophangen of een grote IKEA-kast in elkaar zetten. Het zweet staat al op ons voorhoofd als we eraan denken (én zeker in dit warme weer). Gelukkig doe je al deze dingen niet voor niks, want onbewust ben je bezig met een work-out. De volgende alledaagse dingen werken mee aan een gezonder lichaam, zonder dat je er voor naar de sportschool hoeft.

1. Fietsen

Je hoeft geen getrainde wielrenner te zijn om wat meters af te leggen. Een echte Dutchie vindt het geen probleem om kilometers naar school of werk te fietsen. Tijdens deze rit zet je heel je lichaam in beweging. Zonder je gewrichten te veel te belasting, verbeter jij je conditie en verstek je jouw spieren. Al wanneer jij drie keer per week een snel tempootje aanhoudt, train jij je lichaam om vet als brandstof te gebruiken. Stel je voor dat je elke dag op de linkerbaan naar je afspraken fietst. Dan hoef je echt niet meer naar de padel die middag 😉

2. Shoppen

Een zware boodschappentas staat in onze ogen gelijk aan een volle shopper van ZARA. Dus waarom niet een dagje shoppen met je besties? Op zo’n dag verbrand je meer calorieën dan je denkt. Je loopt heel wat winkels af en je sjouwt een hele nieuwe garderobe met je mee. Naast dat jij onbewust bezig bent met een work-out, kan je daarna ook nog met trots je nieuwe kleren laten zien thuis. Klinkt als een geslaagde dag!

Lees ook:
Science says: in bad gaan gelijk staat aan een half uur sporten

3. Wandelen

Ben jij ook slachtoffer van alle prijsstijgingen? Dan is het misschien een beter idee om de portemonnee thuis te laten en gewoon een rondje te wandelen. Gemiddeld zetten we 8.000 stappen op een dag. Dat is niet niks! Ook als je een kantoorbaantje hebt, loop je heel wat heen en weer. Natuurlijk is het goed om elke dag een klein rondje te wandelen, maar ook als dit even niet uitkomt, is het dus geen ramp.

Beeld: instagram @bellaromic

Must reads 👀