Origineel borrelhapje: deze zoete aardappel toast móet je proberen

Recepten van borrelhapjes zijn er nooit genoeg – iets nieuws proberen is namelijk altijd leuk! Zit je nu toch even in een sleur van blokjes kaas en plakjes worst? Dan hebben wij een superlekker en makkelijk nieuw recept om uit te testen bij je volgende borrel, namelijk zoete aardappel toast met geitenkaas. Smullen!
Zoete aardappel toast
Voor een gezellige borrel zijn we natuurlijk altijd in. De een regelt wijn, de ander neemt haar aesthetic kaasplankjes mee en het helpt ook wel als iemand haar huis beschikbaar stelt zodat jullie ook daadwerkelijk een plekje hebben om te zitten. Natuurlijk moeten er ook een paar heerlijke borrelhapjes komen om van te snacken. Avondeten komt er namelijk toch nooit meer echt van nadat er een paar drankjes naar achter zijn gegaan. Het enige is dat we die bitterballen uit de airfryer inmiddels wel hebben gezien, en stokbrood komt ook een beetje onze neus uit. Gelukkig weet Girlscene raad, en hebben wij allerlei makkelijke maar originele borrelhapjes achter de hand. Vandaag op het menu: zoete aardappel toast met geitenkaas!
Wat heb je nodig?
We zijn natuurlijk altijd in voor zoete aardappel – in wat voor vorm dan ook. Zoete aardappel friet met truffelmayo is onze holy grail en ook in pureevorm vinden we het heerlijk. Dit keer doen we alleen wéér iets anders: we maken er namelijk toastjes van! Koop een paar zoete aardappels, hoeveel precies hangt af van het aantal mensen dat op de borrel aanwezig is. Houd er rekening mee dat je per twee personen ongeveer één zoete aardappel en 100 gram geitenkaas nodig hebt. Verdere benodigdheden zijn walnoten, honing, olijfolie, zout en chilivlokken. O, en een oven is ook best handig!
Hoe maak je het?
Verwarm de oven als eerste voor op 200 graden. Was vervolgens de aardappels en snijd er plakken van in de lengte. Schillen hoeft niet, maar het mag natuurlijk wel. Leg de zoete aardappelschijfjes daarna op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en olijfolie en doe ze vervolgens 15 minuten in een voorverwarmde oven. Vergeet ze niet halverwege even om te draaien, zodat ze aan beide kanten goed roosteren!
Terwijl de aardappels roosteren in de oven, kun je de walnoten roosteren in een pan. Zet een pan op laag vuur, en gooi er een handje walnoten in. Olie is niet nodig! Rooster ze een beetje goudbruin – pas dan komt de smaak echt goed naar boven. Als de aardappels klaar zijn haal je ze uit de oven. Smeer de geitenkaas er vervolgens goed over heen – een dikke laag mag prima! Daarna kunnen de walnoten en honing eroverheen, en je hapje is klaar om geserveerd te worden!
Variaties
Natuurlijk kun je variëren met de kruiden, en kun je dit ook prima als lunch of licht avondeten maken. Het is dan wel aan te raden om er nog iets naast te eten, zoals een lekkere salade bijvoorbeeld. Even geen inspo? Vind hier drie heerlijke salades om naast je maaltijd te eten – of mee te nemen ergens naartoe!