Lifestyle

Toffe opleiding: Equine Leisure and Sports

Een tijdje geleden vroegen we jullie de meest toffe en leukste opleidingen ever met ons te delen. Wij kregen hiervoor ontzettend veel inzendingen met super leuke opleidingen die het verdienen om in de spotlights te staan. Dit keer is het de opleiding van Noraly met haar tofste opleiding ever: Equine Leisure and Sports.

Ik ben Noraly en ben 18 jaar. Dit jaar ben ik begonnen met de opleiding Equine Leisure and Sports aan het van Hall Larenstein in Wageningen. Equine Leisure and Sports is een afstudeerrichting van de opleiding Dier en Veehouderij. Het klinkt misschien saai, maar voor de paardenmeiden onder ons, is dit een hele gave opleiding!

Paard
Bron: Facebook

Equine Leisure and Sports is namelijk een opleiding die volledig om paarden draait. Het verschil met andere paardenopleidingen is dat deze opleiding op HBO niveau is en meer gericht is op een leidinggevende functie. Ook als je nog niet weet wat je wilt worden, maar bijvoorbeeld wel weet dat je iets met paarden wil, is deze opleiding perfect voor je! De opleiding (afgekort ELS) wordt in het eerste jaar samen gegeven met Equine Business and Economics (EBE). Zo is de keuze voor een bepaalde baan nog compleet open. EBE is een opleiding voor de meiden met handelsbloed. Wil jij heel graag je eigen bedrijf beginnen? Dan is deze variant echt iets voor jou. Als je bijvoorbeeld veel liever bij een stamboek of organisatie gaat werken, of toch meer iets met het paard zelf wilt, kun je voor ELS kiezen.

Paard
Bron: Tumblr

Ik ben natuurlijk pas net met deze opleiding begonnen, maar ik heb het er al ontzettend naar mijn zin! De opleiding wordt compleet in het Engels gegeven en heeft dus een heel internationaal karakter. Ik heb zelfs klasgenoten uit Rusland en Zuid-Afrika! De eerste opdracht zorgt nu al voor veel leuke uitjes, we mogen de Hypo keten onderzoeken en dus lekker veel paardenspullen bekijken. Over drie weken hebben we al onze eerste praktijkstage, dus er is veel te doen en ook al heb je hele saaie boeken, toch draait alles om paarden!

Paard
Bron: Tumblr

Houd jij heel erg veel van paarden, maar weet je nog niet precies wat je wilt? Dan is deze opleiding dus echt iets voor jou! Wageningen is een super leuke studentenstad en er zijn ook heel veel studentenverenigingen, dus je hoeft je zeker niet te vervelen!

Wat vind jij van Equine Leisure and Sports, de toffe opleiding van Noraly?

Wil jij net als Noraly dat jouw opleiding ook in de spotlights komt omdat jij de tofste opleiding ever hebt? Kijk dan even hier en ontdek wat je moet doen!

Door: Noraly