Lifestyle

De leukste hotspots van Groningen!

Het is altijd leuk om een dagje uit te gaan naar een andere stad! Gezellig winkelen, terrasjes pakken, uitgaan met vriendinnen. Maar wat zijn nu dé hotspots in een andere stad? We lichten elke keer de leukste hotspots uit van verschillende steden. Met deze keer de leukste hotspots van Groningen!

Coffee United Herestraat 7

Koffietentjes Groningen
Bron: youropi

Koffietentjes Groningen
Bron: youropi

De hotspot van Laura is Coffee United in Groningen. Het is er knus, gezellig en je kunt er heerlijke koffie krijgen! Daarnaast zijn er vele lekkernijen en op de eerste verdieping kun je genieten van een echt huiskamergevoel. Probeer vooral een plaatsje voor het raam te bemachtigen. Je hebt dan een perfect uitzicht op het winkelende publiek in de Herestraat. Dat verveelt nooit!

News Café Waagplein 5

News Café

News Café
Club van het News Café – Bron: youropi

De hotspot van Lysbeth is het News Café. Dit café ligt midden in het centrum van Groningen. Bij het News Café kun je terecht voor een ontbijt, lunch en diner. Je kunt er ook terecht voor een lekkere warme kop thee, heerlijke koffie, of een verfrissende cocktail. Het café biedt een internationale en uitgebreide kaart. Het is er altijd gezellig druk en het personeel is erg vriendelijk. Onder het café is een dansclub, waar het altijd erg gezellig is. Je kan er dus voor alles terecht! Omdat Groningen een studentenstad is, is het News Café betaalbaar voor iedereen!

PS! koffie, kunst & chocola Oude Kijk in 't Jatstraat 24

PS! koffie, kunst & chocola Oude Kijk in 't Jatstraat 24
Bron: mygroupon

PS! koffie, kunst & chocola Oude Kijk in 't Jatstraat 24
Bron: verkoopav

De hotspot van Sanne is PS! Koffie, kunst & chocola. Een heel leuk koffiecafé waar de lekkerste chocolademelk (wit, melk en puur) vers voor je gemaakt wordt door het stel waarvan de zaak is. Ze hebben ook heerlijke bonbons, cupcakes, appeltaart en noem maar op! Daarnaast is ook alles roze en turquoise in de inrichting. Heel girly en gezellig!

Boekhandel Riemer Nieuwe Ebbingestraat 1

Koffietentje Groningen
Bron: shopping.groningen

Een andere hotspot van Sanne is deze boekwinkel. Een mooie oude Harry Potter-achtige boekwinkel met achterin de zaak een cafétje verstopt! Hier kun je terecht voor een lekkere kop thee, koffie of Chocomel. Er is ook zelfgemaakte soep en taart te koop. Je kunt hier rustig een boekje lezen of één van de spelletjes doen die op tafel staan, zoals Mens Erger Je Niet.

O' Malley's Oosterstraat 67

Omallys
Bron: youropi

Omallys
Bron: picasaweb

De favoriete hotspot van Suzanne is O' Malley's. O' Malley's is een Irish pub waar je kunt eten, maar waar ook een lekker speciaalbiertje gedronken kan worden. De pub is vrij donker, maar daarom niet minder gezellig! Als je met zijn tweeën bent is het mogelijk om lekker uit te rusten van het vele shoppen of bijvoorbeeld in een hoekje met je lover geen 'last' te hebben van anderen. O' Malley's is zeker aan te raden om langs te gaan, vooral als je de bekende hotspots in Groningen wel gezien hebt!

Drie Gezusters Grote Markt 36

Drie Gezusters
Bron: refdag

Een andere favoriete hotspot van Suzanne is de Drie Gezusters. Toevallig ook een hotspot van Maureen! Bij de Drie Gezusters kun je heerlijk koffiedrinken, lunchen of avondeten. De keuze uit drankjes en eten is groot. In de zomer kun je lekker buiten op het terras aan de Grote markt zitten. Als je hier wilt zitten moet je wel snel wezen, want dit is een gewilde plek! Maar ook binnen zit je heerlijk. De zitplekken zijn heel leuk ingedeeld. Je kunt in een soort treincabine zitten, aan lange banken of aan 'de leestafel'. Het mooie aan de Drie Gezusters is, dat er 's avonds boven ook nog verschillende barren zijn waar je kunt uitgaan. De Drie Gezusters is zeker een aanrader voor iedereen die in Groningen komt.

De Zara Herestraat 83

Zara
Bron: skets

Nog een hotspot van Suzanne is de Zara. De Zara in Groningen moet je ook bezocht hebben wanneer je gaat winkelen. Deze zit helemaal aan het einde van de Herestraat, Dé winkelstraat in Groningen. Omdat de Zara vrij ver van de Grote Markt zit, kan deze over het hoofd gezien worden. Niet doen dus!

V&D Grote Markt 21

V&D
Bron: Wikipedia

Een andere hotspot van Suzanne is de V&D in Groningen. In de zomer kun je heerlijk bovenop de V&D op het terras zitten. Wanneer je weer beneden staat ben je helemaal doorgewaaid. En nog iets: je hebt mooi uitzicht op onder andere de Martinitoren.

Restaurant De Tango Poelstraat 11

Tango
Bron: zaalverhuurgroningen

Tango
Bron: zaalverhuurgroningen

Suzanne weet nog een leuke hotspot in Groningen: het restaurant De Tango in de Poelestraat. Dit is de uitgaansstraat van Groningen. Tijdens 'happy hour' zijn de cocktails €4,50! Dus als je een nachtje in Groningen bent, zijn daar de cocktails goedkoop en erg lekker!

Fish & Feed Gedempte Zuiderdiep 142

Fish en Feed
Bron: studentnederland

Voor een heerlijke behandeling met visjes kun je naar de Fish and Feed Spa aan de Gedempte Zuiderdiep, vlakbij de Vismarkt. Dit is ook een hotspot van Suzanne in Groningen.

Douwe Egberts Vismarkt 16

DE
Bron: rijksmonumenten

De laatste hotspot van Suzanne is het Douwe Egberts-café in Groningen. Hier kun je terecht voor een heerlijke kop koffie of een taartje.

Koffiestation Oude Boteringestraat 14

Koffiestation
Bron: koffiestation

Koffiestation (opgericht door de zwagers Douwe en Emiel) is een microkoffiebranderij en koffiebar ineen voor handopgeschonken filterkoffie op locatie. Elke vrijdag en zaterdag schenken zij hun eigen gebrande biologische koffie in het Pop-up BYO (Bring Your Own) Lunch Café aan de Oude Boteringestraat 14. Daarnaast verkopen ze heerlijke verse thee en zoetigheden voor bij de koffie of thee. Het zou best kunnen dat je Koffiestation deze zomer op één van de vele festivalletjes in (Noord) Nederland aantreft. Ben je een keer in de buurt, dan moet je zeker eens langskomen! Vooral op zaterdag is het erg gezellig, want dan is er ook vaak livemuziek van singer-songwriters en bandjes!

Walnut Mixstore Oude Boteringestraat 14

Walnut Mixstore
Bron: allthingswelike

Walnut Mixstore
Bron: femkeagema

Walnut Mixstore is een mixstore waarin kleding, schoenen, sieraden, interieur, kunst, boeken & tijdschriften van jonge (Nederlandse) ontwerpers samen komen in een inspirerende omgeving. Walnut verkoopt onder andere Femke Agema, Liekeland, Studio Ruig, Martijn Westphal en Like This.

Stardust Oude Boteringestraat 14

Stardust
Bron: Stardust Facebook

Stardust is de eerste en enige winkel in Groningen die kwalitatief goede vintage en remade vintage kleding verkoopt in combinatie met nieuwe merken, waaronder Cheap Monday, Club Manhattan, Nieuw Jurk, en dat alles voor een betaalbare prijs. Naast kleding vind je bij Stardust alles wat je nodig hebt om je outfit helemaal af te maken. Schoenen, tassen, sieraden en zonnebrillen; alles is in store voor een compleet nieuwe look.

Doppio Expresso Brugstraat 6

Doppio
Bron: terraschecker

Doppio
Bron: zestz

Je kunt hier heerlijke koffie en thee krijgen. De warme dranken krijg je in een dubbelwandig glas, zodat het lekker makkelijk vasthoudt. Dit is ook de hotspot voor zakenlui. Je ziet mensen vaak aan het werk. Er is ook gratis wi-fi. Bij de koffie kun je zelfgemaakte muffins, brownies en andere lekkernijen kiezen.

Wij willen heel graag leuke hotspots uit andere steden uitlichten, maar wij weten daar helaas niet veel. Volgende keer willen wij graag de hotspots in Utrecht behandelen. Woon jij in Utrecht en/of weet je leuke tentjes die je echt wil aanraden, stuur dan je tip zo snel mogelijk naar info@girlscene.nl. Vermeld hierbij de naam + adres + waarom het zo leuk is. Wie weet komt jouw hotspot wel in het artikel!

Wat is jouw favoriete hotspot in Groningen en zijn we nog leuke hotspots vergeten?