Beauty

Zó houd jij je haarpunten gezond!

Gespleten haarpunten: als je ze eenmaal hebt, worden ze helaas niet meer heel en kun je beter naar de kapper gaan om de haarpunten af te knippen. Maar, voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Benieuwd hoe jij je haar gezond houdt? Lees dan dit stappenplan hoe jij langer kunt genieten van mooi, glanzend haar.

Haarstylist Kristin Ess, die onder andere het haar van Lauren Conrad verzorgt, zegt het volgende: 'De haarpunten zijn het meest beschadigde deel van je haar. Je hoofdhuid geeft natuurlijke oliën af en zeker als je lang haar hebt, bereiken deze oliën niet helemaal het einde van je haar. Dus dat gedeelte is altijd een stuk droger en doffer.'

gespleten haarpuntenGespleten haarpunten in alle soorten en maten
Tumblr

Kristin Ess geeft advies hoe wij dit deel van onze haren het beste kunnen verzorgen:

Iedere keer als je je haar stijlt
Als jij je dag begint met natte haren, wrijf dan een kleine hoeveelheid beschermende serum aan het einde van je haarpunten. Is je haar erg droog? Gebruik dan het serum over het hele haar. Je kunt beter vettige oliën vermijden: dit trekt namelijk vuil en stof aan waardoor je punten nog doffer lijken. Als je haren volledig droog zijn, dan kun je de punten stijlen. Dit kan ook als je van jezelf al wat slag in je haren hebt; de punten worden op deze manier mooi glad en shiny.

gespleten haarpuntenBellasugar.com

Twee keer per maand
Een diepverzorgende conditioner is ook erg belangrijk om je haren te een oppepper te geven. Gebruik onder de douche een conditioner met een pure olie zoals jojoba. Deze kun je vinden in de meeste drogisterijen. Kristin Ess zegt hierover: 'Je haarpunten zullen deze verzorging helemaal in zich opnemen.' Laat het product ongeveer tien minuten intrekken en spoel het daarna goed uit.

gespleten haarpunten
Herkenbaar..
Tumblr

Om de twee of drie maanden
Laat je haarpunten regelmatig bijknippen. Helaas, dit is en blijft nog altijd de beste manier om je haren helemaal gezond te houden.

Bron: bellasugar.com

Hoe hou jij je haarpunten gezond?