Beauty

Fluwelen nagels met Ciaté

Ciaté heeft een tijdje geleden een hele speciale 'nagellak' uitgebracht, namelijk een poeder die je nagels een fluwelen laagje geeft. Het wordt geleverd in een Velvet Manicure kit waarmee jij jouw nagels met dit aparte effect kunt voorzien. Een super leuk idee dat ik – Quirine- graag voor jullie test. Benieuwd wat het resultaat is? Kijk dan snel verder!

Het Velvet Manicure pakket:

sephora velvet

De kleur van de producten is donkerblauw. Hieronder zie je v.l.n.r. de fluwelen poeder, het kwastje en de nagellak.

sephora velvet

Allereerst begin ik met de nagellak.

sephora velvet

Zoals je kunt zien, heb ik hier één laag aangebracht. Op de een of andere manier trekt de nagellak een beetje naar elkaar toe op de nagels, waardoor er vlekken ontstaan. Ik heb nog een tweede laag aangebracht en toen was de kleur wel egaal. Ik heb hiervan geen foto kunnen maken omdat de nagellak goed nat moet zijn voor het gemalen fluweel. Hoe natter de nagellak, hoe beter de poeder blijft plakken.

De volgende stap is dat je het fluweel over je nagels gaat strooien. Wel een tip: dit is een rommelig klusje. Ik heb er een bakje onder gehouden, zodat je de poeder dat ernaast valt, terug in het potje kunt doen, om het nog een keer te gebruiken.

sephora velvet

sephora velvet

Je moet een grote hoeveelheid poeder over je nagels strooien zodat er genoeg achterblijft. Wat ik wel een nadeel vind, is dat niet alleen mijn vingers onder de poeder zitten, maar ook mijn handen en een deel van mijn onderarmen. Het makkelijkst is om een vriendin of je moeder te vragen om het voorzichtig over je nagels te strooien. Tip: druk daarna met je vingers voorzichtig het poeder nog even aan zodat het goed blijft plakken.

Nadat je genoeg gemalen fluweel hebt gestrooid, veeg je met het bijbehorende kwastje al het overtollige poeder weg. Wacht hier wel even mee totdat je nagels gedroogd zijn. Anders haal je het ook van je nagels weg.

sephora velvet

sephora velvet

Het resultaat:

sephora velvet

sephora velvet

sephora velvet

Ik vind deze fluwelen nagels een erg leuk idee als je eens wat anders wil dan gewone – glitter – nagellak. Toch is de uitwerking iets minder dan ik had verwacht. Het geeft best wel wat rommel en na een paar keer handen wassen, is een deel van het fluweel al van mijn nagels af. Belangrijk dus om je handen goed te laten drogen voordat je iets gaat doen. Dan blijft het er beter opzitten. Bij de foto's zie je nog wat poeder rondom mijn nagels zitten. Nadat de nagellak goed gedroogd kun je het makkelijk weghalen met het kwastje.

De nagellak is verkrijgbaar in de kleur donkerblauw, wit en donkerrood. Ciaté Velvet Manicure kun je onder andere kopen bij Sephora winkels. Die vind je in verschillende V&D's. De prijs van de kit ligt boven de €20,00.

Wat vind jij van de fluwelen nagels?

Must reads 👀