Health

Gym Etiquette: 10 gouden regels

De sportschool. Voor sommigen een nachtmerrie, anderen komen er tot leven. Om het sporten ook voor je mede-sporters prettig te houden hebben we 10 gouden regels opgesteld voor de sportschool. Van goede sportkleding tot zweetsporen uitwissen, we behandelen het allemaal.

1. Laat nooit, nooit, NOOIT zweet achter op apparaten. Moet je eens voorstellen hoe jij het zou vinden als jij op een apparaat klimt en in het zweet van je voorganger grijpt? Ieeeeehl, schoonmaken dus!

2. Rust niet uit op de apparaten. We begrijpen best dat je soms even vijf minuten pauze wilt nemen, maar doe dat niet op een apparaat. Iemand anders, die graag van het apparaat gebruik wil maken, kan in de tussentijd prima jouw apparaat gebruiken.

3. Laat je telefoon in je locker, of ga in ieder geval geen half uur aan de telefoon hangen terwijl je hijgend op de loopband staat, dit stoort degene die naast je staat en het is ook nog eens heel erg ineffectief. Je sport een stuk minder intensief als je aan het bellen bent.

4. Blijf niet te lang op één apparaat staan. Meer dan een uur zou je echt niet moeten overwegen. Ten eerste is het vervelend voor mensen die wachten op het apparaat en ten tweede is het beter voor je lichaam om meerdere apparaten te gebruiken. Zo train je verschillende spiergroepen.

5. Als je gewichten of andere losse hulpmiddelen gebruikt, leg deze dan altijd netjes op de plek terug waar je ze vandaan hebt. Niets zo vervelend als rondslingerende gewichten in de sportschool.


Bron beeld: Jezebel

6. Het is niet alleen vervelend om uit te rusten op een fitness apparaat terwijl anderen het willen gebruiken, het is ook niet fijn als je naast het apparaat gaat staan wachten totdat degene die het apparaat gebruikt, eraf gaat. Degene die met het apparaat bezig is wordt hier, heel erg door opgejaagd.

7. Volg je een les in de sportschool maar ben je te laat? Ga dan niet alsnog naar binnen, daar verstoor je de complete les mee. 

8. Draag goede sportkleding. Vergeet niet "per ongeluk" je BH. Zorg dat je goed bedekt bent. Je hoeft geen ski-pak aan, maar je bevindt je ook niet op het naaktstrand.

9. Je hoeft niet te douchen voordat je gaat sporten (dat mag je erna natuurlijk wel doen), maar zorg er wel voor dat je niet stinkt voordat je gaat sporten. De zure lucht die je verspreidt blijft in de benauwde sportschool langer hangen dan je (mede sporters) lief is.

10. Houd je muziek voor jezelf. Het is natuurlijk heerlijk om je favoriete playlist keihard aan te zetten op je iPod, maar je buurman denkt daar misschien net iets anders over. Natuurlijk mag je muziek luisteren, maar zorg dat je anderen daar niet mee stoort.

Heb jij een abonnement bij de sportschool, of ben jij meer een buitensporter? Houd jij je altijd aan onze 10 gouden regels?

Bronnen: Womens Health Magazine, Huffington Post, Sparkpeople

*Tip ingezonden door Teunie

Must reads 👀