Food

Kookse: Chocoladecake met peer

Jam jam! Chocoladecake met – voor de vitaminen – peren. Cake is niet heel gezond, maar eigenlijk altijd lekker. Wij zorgen voor de nodige afwisseling door deze toevoeging van lekker frisse peertjes. Lees je mee?

Deze chocoladecake wordt met “triomphe de vienne” peren gemaakt. De peersoort is lekker zoet, maar een peer als “doyenne du comice” kun je ook gebruiken. De combinatie van chocolade en peer is echt heel lekker. Daarom is het meer dan de moeite waard om deze cake eens te bakken. Het maken duurt ongeveer 15 minuten en de baktijd is 50 minuten. 


Bron: poirsauchocolat

Ingrediënten:

♥ 200 gram suiker
♥ 5 eieren
♥ 175 gram patent bloem
♥ 1 volle eetlepel cacaopoeder
♥  Halve theelepel kaneel
♥  Halve theelepel koekkruiden
♥  Halve theelepel gember
♥ 4 grote peren (ongeveer 600 gram) geschild en in blokjes poedersuiker en kaneel voor erover te strooien. 

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven op 180°C en bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier.

Stap 2: Kluts met de hand of met een keukenmachine de eieren en de suiker, totdat het mengsel lichtgeel en dikker is ( ongeveer 5 minuten). Roer de olie er doorheen totdat je een glad mengsel overhoudt.

Stap 3: Schep de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, kaneel, koekkruiden en gemberpoeder door het mengsel, totdat alles goed is opgenomen. Schep de blokjes peer erdoor en giet het mengsel in de springvorm. 

Stap 4: Bak de cake af in 45 tot 50 minuten. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker en kaneel.

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Klik dan hier.

Ga jij deze cake thuis uitproberen?