Beauty

Welke kleur make-up bij welke haarkleur?

Het is soms best lastig om erachter te komen welke kleur make-up het beste bij jou past. Het is daarom belangrijk om te kijken naar welke haarkleur je hebt. Op basis van jouw haarkleur kun je namelijk goed bepalen wat je wel en wat je minder kunt hebben qua make-up.

Ik – Petra – vind het altijd leuk om eens in de zoveel tijd mijn look te veranderen. Ik wil dan weer eens wat anders met mijn haar of mijn make-up. Meestal doe ik niet zulke extreme make-overs, maar gewoon net even weer iets anders. Toch is het lastig om te bepalen welke kleur make-up je het beste kunt kiezen als je eens iets anders wilt. Maar daar hebben we een oplossing voor! Het is namelijk heel handig om te bepalen welke kleur make-up je moet kiezen op basis van jouw haarkleur.

Platina blond

Gwen Stefani
Bron: Vogue

Voor de meiden met platina blond haar is het belangrijk dat je met de juiste make-up de vorm van je gezicht weet te behouden. De haarlijn verdwijnt als je een lichte huidskleur hebt. Door een zachte blush te gebruiken en voor zwarte mascara te kiezen, zorg je ervoor dat de overgang naar je haarkleur wordt verzacht en het geeft het gezicht meer vorm.

Kies voor subtiele kleuren make-up als je platinablond haar hebt. Je kunt het beste voor een blush gaan die een paar tinten donkerder is dan je eigen huidskleur. Breng de blush aan onder de jukbeenderen en in de holtes van je oog. Zorg ervoor dat je geen zware foundation gebruikt bij de haarlijn. Zo voorkom je dat de foundation in het blonde haar terecht komt.

Vuurrood haar

Rihanna
Bron: Reporters

Als je rood haar hebt, is het belangrijk om voor een neutrale kleur make-up te kiezen. Rood haar is al opvallend, dus vermijd té heldere kleuren op je ogen en lippen. Felrode lippen kunnen te veel zijn bij rood haar en een wat donkere kleur zal het juist wel goed doen. Ga voor zachte neutrale kleuren voor de blush. Je kunt met oog make-up weer uitpakken, door donkere oog make-up te kiezen zoals zwart en marine blauw.

Zwart haar

Katy Perry
Bron: Reporters

Niet veel meiden kunnen zwart geverfd haar hebben, maar als het je mooi staat, is het belangrijk dat de wenkbrauwen niet uit de toon vallen. Je hoeft de wenkbrauwen niet te verven (dat wordt er vaak niet mooier op), maar gebruik een wenkbrauw potlood om de wenkbrauwen netjes bij te werken. Bij zwart haar kun je helemaal los gaan met make-up! Dat is het voordeel van zwart haar. Felle kleuren of neutraal, alles mag!

Ombre look

Lauren Conrad
Bron: Reporters

Als je jouw haar ombre hebt geverfd kun je het beste de naturel make-up look toepassen. Denk aan natuurlijke tinten oogschaduw en blush. Als je een lichte ombre hebt kun je beter een lichte kleur make-up gebruiken. En andersom natuurlijk ook: een donkere ombre, met wat donkere make-up.

Donkerbruin haar

Leighton Meester
Bron: Reporters

Een donkerbruine haarkleur is een klassieke kleur en vooral mooi in de winter. Smokey eyes staan prachtig bij deze donkerbruine kleur. Of ga juist voor een neutrale look. Als je verder een mooie huid hebt hoef je alleen wat lichte bronzer te gebruiken om het gezicht wat warmer te maken. Ga voor wat donkere kleuren op de lippen, zoals een rode bessenkleur bijvoorbeeld.

Kleurrijke lokken

Color highlights
Bron: Tumbr

Wil je eens totaal wat anders? Ga dan voor wat kleur in je haar! Highlights met kleur kunnen heel mooi staan. Het is een gewaagde look en het moet wel bij je passen. Maar door deze twist, kun je heel creatief zijn met make-up! Je moet alleen oppassen dat het niet te matchy-matchy wordt. Bij roze highlights zullen rode lippen en roze ogen al snel te worden.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips! Ik vind het zelf in ieder geval super handig. Nu weet ik precies welke kleur make-up het beste bij welke haarkleur past. Handig voor als ik eens wil veranderen van make-up of van haarkleur!

Kiezen jullie weleens voor een hele nieuwe look? En hebben jullie nog tips die je met mede-Girlsceners wil delen, deel ze hieronder!

Bron: girlsgideto

Must reads 👀