Food

Kookse: Fondant maken

Altijd willen weten hoe je fondant maakt? je weet wel die mooie suiker laag over bijvoorbeeld cupcakes heen! Kookse geeft de beste tips. Lees je mee?

Rolfondant gebruik je om taarten te versieren. Je kunt rolfondant maken van eiwit met poedersuiker, maar dat breekt makkelijk. Ik maak rolfondant van marshmallows en poedersuiker en dat rolt erg makkelijk uit.

Het fondant kun je maanden goed houden in de koelkast. Om te verwerken stop je het fondant tien seconden in de magnetron. Smeer werkblad, kom, lepels en handen goed in met “crisco”, dan plakt het fondant niet zo makkelijk vast. Crisco is een plantaardig vet en is te koop bij de betere banketbenodigdheden winkel of op internet.

Ingrediënten

♥ 400 gram marshmallows
♥ 800 gram poedersuiker
♥ 20 gram Crisco vet


Bron: Tumblr

Bereidingswijze: 

Stap 1: Vet een magnetron bestendige kom in met Crisco. Doe de marshmallows met twee eetlepels in de kom en schep door elkaar. ( ook de lepel insmeren).

Stap 2:  Zet de kom dertig seconden op 900 watt in de magnetron en schep de smurrie door elkaar. Wanneer het nog niet goed is gesmolten verwarm het dan nog eens tien seconden.

Stap 3: Vet het werkblad in met Crisco en verdeel driekwart van de poedersuiker erover. Stort de marshmallows over de poedersuiker en bestrooi van de buitenzijde de poeder erover. Meng met ingevette handen de poedersuiker door de marshmallows. Kneed net zoals brooddeeg alles door elkaar heen.

Stap 4: Voeg net zoveel poedersuiker toe totdat het fondant niet meer plakt. Voeg nu eventueel een kleurstof toe en kneed dit goed door het fondant.

Stap 5: Wikkel het fondant in folie en bewaar in de koelkast. Uitrollen kan ook direct natuurlijk.

Wil je meer tips voor lekkere recepten? Klik dan hier!

Ga jij deze fondant thuis uitproberen?