Beauty

Review: Gilette Venus & Olaz

Een echte zomerse outfit is niet af zonder mooi geschoren benen. De perfecte benen? Glad, bruin, glanzend en zonder wondjes of blauwe plekken. Ja. Dat laatste lukt mij – Janet – never nooit niet. Of wel? Gilette Venus en Olaz besloten de krachten te bundelen en kwamen met een nieuw scheerapparaat en bijbehorende schuim. Tijd om te testen, lezen jullie mee?

De dames van Girlscene springen geregeld in de lucht van blijdschap door allerlei pakketjes en beautyproducten die ons worden toegestuurd. Of het nu make-up'jes, haarproducten of crèmepjes zijn: wij testen het met liefde voor jullie uit. Deze keer was de eer aan het nieuwe scheersysteem van Gilette Venus en Olaz. Ik – Janet – scheer iedere dag mijn benen en durf mezelf dan ook met recht een soort van ervaringsdeskundige te noemen. Kan dit mes aan de strenge eisen en verwachtingen voldoen? 

Voor de review mocht ik zowel het scheerapparaat, de scheerkop en het scheerschuim proberen. De producten beloven: 

♥ Tijdsbesparing en efficiëntie
♥ Minder irritaties
♥ Een goede vochtbalans
♥ Een superglad resultaat door vijf dunne mesjes
♥ Een 'goddess flow'

Het uiterlijk van dit nieuwe scheerapparaat oogt bekend: de vorm is dezelfde als andere Venus scheerproducten. Het handvat is bestaat echter uit een soort van gel met dik profiel aan de bovenkant. Zodoende kan er bij moeilijke plekken makkelijk geknepen worden, zonder dat het mes uit de handen valt. De scheerkop is voorzien van twee kussentjes met zeep en hydraterende en verzorgende bestanddelen van Olaz. Dit zou het geheime wapen tegen een droge, geïrriteerde huid vol stoppels zijn. 

De geur is verrassend zoet, maar lekker! Er zit onder andere Kokum-boter in: een botanische boter afkomstig uit het fruit van de Indische Garcina Indica-boom die een bijzonder verzachtende werking heeft. De geur van het geheel deed mij een beetje denken aan een combinatie van hopjes- en caramelvla. 


Het scheerschuim was tot mijn verrassing blauw. Ik verwachtte door de goudkleurige bus en de gele verpakking van het geheel wederom een goudachtige substantie. Blauw oogt wat mij betreft ietwat chemisch, maar aan de andere kant ben ik die kleur wel gewend van andere Gilette Venus scheerschuim. De geur is hetzelfde als de kop van het apparaat: een combinatie tussen hopjes- en caramelvla. Lekker dus. De substantie is erg stevig en groeit snel: een kleine hoeveelheid is voldoende voor benen. 

Zoals gezegd is de substantie van het product erg stevig. Het blijft daardoor goed op de huid liggen, ook als het nat wordt. Ik vind dat erg fijn, omdat ik mijn benen altijd in de douche scheer. Aan de andere kant blijft de schuim ook makkelijk aan de handen zitten. Die moeten echt worden afgespoeld voordat je überhaupt kunt beginnen met scheren. 

De kop van het scheerapparaat bevat natuurlijk ook al zeep en verzorgende bestanddelen. Vandaar dat de combinatie van de kop en het schuim misschien ietwat teveel is. Ik zou die producten in de praktijk liever apart gebruiken. Er is nu een overkill aan producten. Door al het schuim scheert de kop ook niet meer zo best, er wordt enkel schuim weggeschraapt. Bovendien verandert de kop van het apparaat in een kleverige pasta. 

Ik heb het mes ook zonder de schuim gebruikt. Dat ging heel veel fijner. Nu ontstond er voldoende verzorging en zeep bij iedere strijk over het been. Ook de moeilijke plekken, knie en enkel, blijven lekker vet, zodat de kans op snijwondjes nihil is. De geur was erg lekker, alsof ik al bodylotion na het scheren opdeed. Het mesje lag ook inderdaad goed in de hand. Niks viel en ik moest ook niet hinkelen om moeilijke plekken te bereiken. 

Ik vond het mes ontzettend fijn in gebruik. De kop volgde mijn bewegingen op een goede manier en ik heb geen wondjes overgehouden, of plekken overgeslagen. Bovendien had ik geen zeep of schuim nodig om de benen op een goede manier te scheren: de kop is genoeg. 

In de praktijk koop ik echter 'gewone' mesjes in combinatie van scheerschuim. De schuim van Venus & Olaz ruikt heerlijk, blijft goed zitten en is verzorgend. Ik denk dat ik deze bus in de toekomst ga gebruiken:)

Na het scheren was de huid van mijn benen al erg zacht. Bodylotion was niet nodig en die heb ik dan die dag ook overgeslagen. De glans was er op zeeeeer subtiele wijze, maar het kan zijn dat ik die ook al van mezelf had;)

Dan heeft Venus nog vijf slimme tips voor perfecte, gladde en mooie benen:

1. Begin van binnenuit en hydrateer de huid door voldoende water te drinken, gezond te eten, voldoende te bewegen en genoeg slaap.

2. Iedereen heeft een verschillend huidtype en dus een eigen verzorgingsroutine. Kies de juiste producten en verzorg de huid regelmatig en consequent. Zo blijft de huid kalm en ontspannen. Als je benen het nodig hebben, smeer ze dan minstens twee keer per dag in; eenmaal 's morgens en eenmaal voor het slapen. 

3. Kies een scheersysteem dat voldoet aan de behoeften van een vrouw en haar specifieke vormen. Vooral de lastige gedeeltes rondom de knieën en de scheenbenen vragen om een goed, geavanceerd systeem. Dit kan ik, Janet, dus bevestigen. Ik sliep een keertje bij mijn ouders en dacht even snel het mesje van mijn vader te pikken. Resultaat: alsof ik met een kaasschaaf over mijn benen was gegaan. We hebben het thuis nog steeds over Sunday Bloody Sunday

4. Zorg ervoor dat je de huid op een juiste manier scheert. Anders wordt het droog en raakt het geïrriteerd. De twee beste stappen: 
Voor het scheren: Scrub de benen om overtollige dode huidcellen te verwijderen. De haartjes kunnen zo nog dichter op de huid geschoren worden waardoor je een superglad resultaat bereikt.
Tijdens het scheren: Oefen niet te veel druk op de huid uit. Zo voorkom je irritatie of wondjes. 

5. Zijn de benen na het scheren nog wat bleek? Een beetje zelfbruiner (en een heeeel klein beetje olie) is de oplossing!

Gilette Venus & Olaz ligt vanaf februari in de supermarkten en bij de drogist. 

♥ Het scheersysteem kost €15,99
♥ Een doosje met drie mesjes kosten €16,99
♥ De scheerschuim kost €4,99

Op welke wijze scheer jij de benen? En zou jij dit product willen proberen? 

Door Janet