Beauty

Parfum, eau de parfum of eau de toilette?

Welk meisje houdt nu niet van een lekkere parfum? Het is heerlijk om jezelf eens te verwennen met een nieuw luchtje. Parfum zit bij veel dames altijd standaard in de tas! Er zijn enorm veel verschillende parfums. Voor iedereen dus wat. De keuze wordt alleen wel wat moeilijker door alle verschillende varianten van parfum. Want wat kun je nu het beste kiezen: parfum, eau de parfum of eau de toilette?

parfum

Bron: Tumblr

Parfum
Voor de meiden die weinig parfum of eau de toilette willen gebruiken en toch wat willen ruiken van de geur is het verstandig om de parfum vorm te nemen. In parfum zit namelijk de hoogste concentratie van een geur. Het percentage is afhankelijk van het merk. Het kan verschillen, van 15 tot 30 procent. Het parfumconcentraat is bij parfum opgelost in alcohol van 90 procent. Hierdoor zijn een paar druppels op de polsen, onderaan de nek en achter de oren al voldoende. Let op: deze vorm van parfum is de meest dure variant! Je doet er wel langer mee dan eau de parfum en eau de toilette.

parfum
Bron: Tumblr

Eau de parfum (edp)
Voor de meiden die wat minder geld in één keer willen uitgeven aan parfum, is het handig om voor een eau de parfum te kiezen. Deze vorm is goedkoper dan de voorgaande variant. Dat komt door de lagere concentratie geur die een eua de parfum bevat. Die is tussen de 10 en 15 procent. Het parfumconcentraat wordt bij eau de parfum wederom verdund met 90 procent alcohol. Van eau de parfum moet je iets meer op doen dan parfum.

Parfum
Bron: Facebook

Eau de toilette (edt)
Deze variant van parfum is nog wat goedkoper dan de voorgaande geurtjes. De geurconcentratie is namelijk nog lager: tussen de 5 en 10 procent. Het is belangrijker om iets meer van deze variant op te doen. In tegenstelling met parfum en eau de parfum wordt eau de toilette verdund met 85 procent alcohol. 

Parfum
Bron: favim

Eau de cologne (edc)
Deze variant van parfum is waarschijnlijk de minst bekende. In eau de cologne parfum zit het laagste percentage parfumconcentraat: tussen de 3 en 5 procent. Het parfum heeft een alcoholpercentage van 70 tot 80 procent. De variant van parfum is de goedkoopste en het ideaal voor meiden die snel van luchtjes willen wisselen. Je moet namelijk wat meer van deze parfum gebruiken voor een fatsoenlijk resultaat, dus het flesje zal sneller leeg zijn.

Welke variant parfum koop jij meestal en wat is jouw favoriete luchtje?

Bron: toostylish