Beauty

Girls issues: Een hele droge hoofdhuid

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Deze keer de vraag van een meisje dat last heeft van een extreem droge hoofdhuid.


Bron

Dag Girlscene!

Ongeveer een half jaar geleden begon ik last te krijgen van schilfers en ik dacht dat het roos was. Ik begon dus veel anti-roos shampoos te gebruiken, maar niks hielp. Daarna las ik op Beautygloss dat een extreem droge hoofdhuid ook kon en ik ben bijna zeker dat ik dit ook heb.

Ik gebruik nu Zwitsal Baby Shampoo extra mild, heb ook al Body Shop shampoos gebruikt, maar het helpt niet echt.. Ik heb vorige week olijfolie gebruikt, en de volgende dag was mijn hoofdhuid heel zacht en had ik geen last van schilfers.. Dus wat moet ik nog doen buiten olijfolie ? Ik haat de jeuk, en de schilfers en schaam me echt dood.. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Liefs,
H.


Bron

Lieve H,

Wat rot dat je zo'n last hebt van een droge hoofdhuid. Maar het laatste dat je moet doen, is je er voor schamen. Daar kun jij toch helemaal niets aan doen? En waarom zouden anderen daar een probleem mee hebben? Jij schaadt hen toch niet?

Maar natuurlijk is het wel ontzettend naar voor jezelf. Jeuk is zó irritant! 

Je geeft zelf aan dat je al heel veel geprobeerd hebt, maar dat het enige dat op dit moment helpt, olijfolie is. Het is helemaal niet verkeerd om een paar keer per week olijfolie te gebruiken op je hoofdhuid, er zijn veel mensen die olijfolie gebruiken tegen een droge hoofdhuid.

Het is belangrijk dat je de hoofdhuid goed voedt en hydrateert. Dat kan met olijfolie, maar er is ook speciale olie ontwikkeld voor een (extreem) droge hoofdhuid. Bijvoorbeeld de olie van Weleda of Arganolie.

Als het probleem aanhoudt kun je het beste even een bezoekje brengen aan de huisarts. Deze kan je een middeltje voorschrijven (wat vaak zelfs vergoed wordt door de verzekering!) en misschien is er wel meer aan de hand dan enkel een droge hoofdhuid. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen duiden op psoriasis en daar zijn weer heel andere behandelingen voor. Dus mocht je over een paar weken nog steeds last hebben van een droge hoofdhuid, ga dan echt even langs de huisarts.

Bron: Womens Health / Discovery Health / Livestrong
Bron beeld: Weheartit