Food

De perfecte Fluffy Frosting

Op de een of andere manier is glazuur prachtig op foto's en in films. Of op die pakjes met kant en klare cupcakes. Maar ondanks dat je alles goed doet, blijft jouw glazuur plat en het oogt als een pasta. Girlscenelezeres Sabien maakte het perfecte glazuur en geeft een perfecte uitleg. A child can do the laundry!

'Ik heb veel geëxperimenteerd met de topping voor cupcakes. Het was of te zoet, of te boterig of keihard… Maar na vele pogingen, heb ik hier mijn perfecte zelfgemaakte frosting! Heerlijk fris en romig, maar het blijft ook goed staan om bijvoorbeeld deze rozen op je cupcake te spuiten. Simpel, maar het ziet er altijd chique uit.' Here's how:

Hierboven zie je wat je allemaal nodig hebt. Over het algemeen zijn de ingrediënten allemaal in de supermarkt verkrijgbaar. 

Het is trouwens 250 gram poedersuiker, vergeten erbij te zetten! 

De spuitzakken, kleurstof en het spuitmondje zijn te vinden bij hobbywinkels zoals Huismus, Jamin en Pipoos. De ingrediënten mix je in een grote kom met elkaar. Zorg dat de boter en monchou op kamertemperatuur zijn. Tenslotte doe je twee scheutjes citroenaroma bij het mengsel. Daarna moet je zelf proeven of de smaak goed is of dat er nog wat bij moet.

Voeg wat kleurstof aan de topping toe om het een mooie kleur te geven. Wees voorzichtig en begin met kleine druppels. Kleurstoffen geven veel kleur af, dus je hebt niet veel nodig. Anders krijg je zo'n harde kleur en dat ziet er niet heel smakelijk uit… Als je een mooi kleurtje hebt, stop je het spuitmondje in de spuitzak, en vul je de spuitzak met de topping.

Nu begint het leukste gedeelte: mooie rozen op de cupcakes maken. 'Ik gebruik hier simpele vanille cupcakes van mij favoriete zak van Funcakes. Dit zijn de lekkerste!' De rozen maak je door in het midden te beginnen en langzaam vanuit het middelpunt naar de buitenkant te draaien. Het is even oefenen voordat je het trucje onder de knie hebt, maar het lukt jullie zeker! De ster in het spuitmondje zorgt ervoor dat je mooie 'blaadjes' in de roos krijgt.

De cupcakes zijn te bewaren in de koelkast, zo wordt je topping een beetje hard, maar worden weer super fluffy en zacht als je ze voor het serveren even weer op temperatuur laat komen. Ik ben heel benieuwd naar lezeressen die mijn recept proberen, dus kom maar op met jullie creaties! Stuur mij een foto via Facebook of Twitter!

Have fun (en eet smakelijk!)

Gaan jullie jezelf ook nog eens wagen aan de perfecte frosting? 

Door: Sabien 

Bron beeld: Sabien